Fehér Miklós Labdarúgó Akadémia  |  ETO U16 Football Cup  |  Elérhetőségek

Bajnok lett az ETO! Jövőre NBII-ben a Győr!

Az ETO FC Győr hazai pályán 2–1-re legyőzte a Csornát a labdarúgó NB III 32. fordulójának vasárnapi játéknapján, ezzel a hátralévő eredményektől függetlenül megnyerte a Nyugati csoportot, és feljutott a másodosztályba.

Bajnok lett az ETO! Jövőre NBII-ben a Győr!

Kabát és Magasföldi az első félidőben eldöntötték a meccset, a második félidőben egy öngóllal szépített a Csorna.

Könnyed két gólos győri vezetés után, az egyébként küzdelmes és feszült megyei rangadón az ETO nem tudott a szünet után felpörögni. A csornai szépítés után többször kellett komolyan aggódni a győri győzelemért. Az ETO a biztonsági játékot választott és inkább az eredmény és az egy gólos vezetés megtartására törekedett. Szerencsére a Csorna is pontatlanul játszott, így igazán nagy helyzetek nélkül a mezőnyben zajlott főleg a játék és a küzdelem.

Jól kezdődött az ETO számára a mérkőzés. A 11. percben Kabát 17 méterről a jobb oldalról lő, centikkel húz el a labda a bal kapufa mellett.

A 17. percben bizonytalan volt a csornai védelem, a labda némi szerencsével Kabát elé kerül, aki 17 méterről, jobbról a hosszú alsóba lő. 1-0

Folytatta támadó játékát az ETO, a Csorna védekezésre szorul, illetve rövid passzos játékkal próbálják lassítani az ETO lendületét.

Zamostny, majd Beliczky előtt marad ki lehetőség, majd a 29. percben kettőre nőtt az ETO előnye. Remekül alkalmazza az előnyszabályt a játékvezető, nem akasztja meg a győriek támadását. Beliczky ugratja ki Magasföldit, aki 15 méterről a jobb alsóba lőtt. 2-0. 

A félidő végére kezdett feléledni a Csorna, de nem veszélyes a győri kapura a vendégcsapat.

Cserélt mindkét csapat a szünetben: Serfőző helyett Csikós a csornaiaknál, Tajthy helyére Pongrácz, Beliczky helyére pedig Szabó Lukas állt be az ETO-nál.

A szünet után az öltözőben maradt az ETO, szépítenek a vendégek az 56. percben. Szép csornai akció végén Czanik az alapvonalról adja középre a labdát, amit a menteni igyekvő Gyagya a saját kapujába pöccinti. 2-1.

Kabát szabadrúgását Sánta ütötte ki. Ezután Szabó L. helyzetben, de erőtlen volt lövése.

Litresics helyére Nagyot küldi be a csornai edző, majd a harmadik csornai cserét is kihasználja a 75. percben: Kerékgyártó helyére érkezett Szabó Bence.

A hajrára a Csorna mindent megpróbált az egyenlítésért, Weitner lövését védte Kunsági, de nem tudnak a kapura veszélyes helyzetet kialakítani. Az ETO állta a meccs végét és ha nehezen is, de megnyerte a megyei rangadót, és ezzel a bajnoki címet az NB III. Nyugati csoportjában.

ETO FC Győr - Csornai SE 2-1 (2-0)
NB III Nyugati csoport, 32. forduló
ETO Park, Győr
Vez.: Kovács Gábor Péter (Aradi J., Gyürüsi P.)

ETO FC Győr: Kunsági - Vadász, Nagy Á., Gyagya, Varga - Csizmadia, Tajthy (Pongrácz 46p), Magasöldi (Kulcsár 84p) - Kabát, Zamostny, Beliczky (Szabó L. 46p)

Csornai SE: Sánta, Simon, Császár, Zámbó, Kerékgyártó (Szabó B. 75p), Serfőző (Csikós 46p), Kelemen, Füredi, Litresics (Nagy Sz. 61p), Weitner, Czanik 

Gólszerző: Kabát (17p), Magasföldi (28p), ill. Gyagya (öngól, 56p)
Sárga lap: Gyagya (38p), ill. Kerékgyártó (28p), Zámbó (54p)

Forrás: kisalfold.hu

Kapcsolódó képek

További híreink

Győzelem az első felkészülési meccsen
Márton Adrián hosszabbított

Márton Adrián hosszabbított

Nagy örömünkre szolgál, hogy fiatal támadónk további egy évvel meghosszabbította nyáron lejáró szerződését!

Ma 11 órakor ETO-Lipót fekészülési mérkőzés a Camping pályán!

Kiemelt támogatóink

Támogatóink