Fehér Miklós Labdarúgó Akadémia  |  ETO U16 Football Cup  |  Elérhetőségek

Bajnok lett az ETO! Jövőre NBII-ben a Győr!

Az ETO FC Győr hazai pályán 2–1-re legyőzte a Csornát a labdarúgó NB III 32. fordulójának vasárnapi játéknapján, ezzel a hátralévő eredményektől függetlenül megnyerte a Nyugati csoportot, és feljutott a másodosztályba.

Bajnok lett az ETO! Jövőre NBII-ben a Győr!

Kabát és Magasföldi az első félidőben eldöntötték a meccset, a második félidőben egy öngóllal szépített a Csorna.

Könnyed két gólos győri vezetés után, az egyébként küzdelmes és feszült megyei rangadón az ETO nem tudott a szünet után felpörögni. A csornai szépítés után többször kellett komolyan aggódni a győri győzelemért. Az ETO a biztonsági játékot választott és inkább az eredmény és az egy gólos vezetés megtartására törekedett. Szerencsére a Csorna is pontatlanul játszott, így igazán nagy helyzetek nélkül a mezőnyben zajlott főleg a játék és a küzdelem.

Jól kezdődött az ETO számára a mérkőzés. A 11. percben Kabát 17 méterről a jobb oldalról lő, centikkel húz el a labda a bal kapufa mellett.

A 17. percben bizonytalan volt a csornai védelem, a labda némi szerencsével Kabát elé kerül, aki 17 méterről, jobbról a hosszú alsóba lő. 1-0

Folytatta támadó játékát az ETO, a Csorna védekezésre szorul, illetve rövid passzos játékkal próbálják lassítani az ETO lendületét.

Zamostny, majd Beliczky előtt marad ki lehetőség, majd a 29. percben kettőre nőtt az ETO előnye. Remekül alkalmazza az előnyszabályt a játékvezető, nem akasztja meg a győriek támadását. Beliczky ugratja ki Magasföldit, aki 15 méterről a jobb alsóba lőtt. 2-0. 

A félidő végére kezdett feléledni a Csorna, de nem veszélyes a győri kapura a vendégcsapat.

Cserélt mindkét csapat a szünetben: Serfőző helyett Csikós a csornaiaknál, Tajthy helyére Pongrácz, Beliczky helyére pedig Szabó Lukas állt be az ETO-nál.

A szünet után az öltözőben maradt az ETO, szépítenek a vendégek az 56. percben. Szép csornai akció végén Czanik az alapvonalról adja középre a labdát, amit a menteni igyekvő Gyagya a saját kapujába pöccinti. 2-1.

Kabát szabadrúgását Sánta ütötte ki. Ezután Szabó L. helyzetben, de erőtlen volt lövése.

Litresics helyére Nagyot küldi be a csornai edző, majd a harmadik csornai cserét is kihasználja a 75. percben: Kerékgyártó helyére érkezett Szabó Bence.

A hajrára a Csorna mindent megpróbált az egyenlítésért, Weitner lövését védte Kunsági, de nem tudnak a kapura veszélyes helyzetet kialakítani. Az ETO állta a meccs végét és ha nehezen is, de megnyerte a megyei rangadót, és ezzel a bajnoki címet az NB III. Nyugati csoportjában.

ETO FC Győr - Csornai SE 2-1 (2-0)
NB III Nyugati csoport, 32. forduló
ETO Park, Győr
Vez.: Kovács Gábor Péter (Aradi J., Gyürüsi P.)

ETO FC Győr: Kunsági - Vadász, Nagy Á., Gyagya, Varga - Csizmadia, Tajthy (Pongrácz 46p), Magasöldi (Kulcsár 84p) - Kabát, Zamostny, Beliczky (Szabó L. 46p)

Csornai SE: Sánta, Simon, Császár, Zámbó, Kerékgyártó (Szabó B. 75p), Serfőző (Csikós 46p), Kelemen, Füredi, Litresics (Nagy Sz. 61p), Weitner, Czanik 

Gólszerző: Kabát (17p), Magasföldi (28p), ill. Gyagya (öngól, 56p)
Sárga lap: Gyagya (38p), ill. Kerékgyártó (28p), Zámbó (54p)

Forrás: kisalfold.hu

Kapcsolódó képek

További híreink

Palla Antal 70 éves

Palla Antal 70 éves

A Magyar Bajnok és MNK-győztes kapus ma ünnepli 70. születésnapját! Isten éltesse sokáig Legendánkat!

Az ETO-szív jóban-rosszban együtt dobban!
Szurkolóink a győri egészségügyi dolgozók előtt tisztelegtek

Kiemelt támogatóink

Támogatóink