Fehér Miklós Labdarúgó Akadémia  |  Elérhetőségek

Szakmai látogatás a Rapid Wien csapatánál

Az ETO FC Győr utánpótlásának vezetői és edzői a Rapid Wien csapatánál vettek részt egy szakmai napon, ahol a két klub között fennálló szakmai együttműködés további elmélyítését is megtárgyalták. A bécsi tapasztalataikról kérdeztük a győri szakembereket.

Szakmai látogatás a Rapid Wien csapatánál

KORSÓS GYÖRGY – KLUBMENEDZSER

Az SK Rapid Wien és az ETO FC Győr kapcsolata régebbre datálódik, hiszen az osztrák rekordklub utánpótlás csapataival rendszeresen mérik össze tudásukat fiataljaink. A szakmai stáb szervezett találkozására és eszmecseréjére azonban eddig még nem volt példa, ennek létrehozása mindkét oldalon komoly előkészítő munkát vett igénybe. Közösen kellett megfogalmaznunk azokat a szempontokat, amelyek alapján kooperálni kívánunk, valamint közösen kellett megtalálnunk azokat a kapcsolódási pontokat, amelyek javításában és fejlesztésében a két klub kölcsönösen érdekelt, saját fenntartható fejlődésére való tekintettel. Az ezen elvek alapján megvalósult bécsi hospitálás egy olyan hosszú távra tervezett szakmai együttműködés kezdete, melynek tapasztalatait mindkét fél kamatoztathatja utánpótlása nevelése és képzése terén.

TUBOLY FRIGYES – AKADÉMIAI IGAZGATÓ

Nagy megtiszteltetés, hogy egy ilyen nagy múltú klubnál nyílt lehetőségünk bepillantani a mindennapi munkába. A látogatás első felében egy prezentáció keretein belül bemutatták képzési tervük felépítését, utánpótlásuk struktúráját, majd bepillantást nyerhettünk a különböző korosztályok edzéseibe. A felnőtt csapat stílusa és filozófiája határozza meg a korosztályok munkáját. Ami szembetűnő, az nagyfokú szervezettség, ami jellemezte az egész stáb munkáját az első perctől az utolsóig. A játékosok céltudatosan és nagy precizitással végezték a gyakorlatokat. Kiemelendő az egyéni fejlesztés tudatossága, a posztképzés, melyet nagyon jól építettek be a csapatedzésekbe. Összességében elmondható, hogy egy nagyon hasznos napot töltöttünk az egyesületüknél, köszönet a klubjuk vezetésének.

PRESZELLER TAMÁS – UTÁNPÓTLÁS SZAKMAI VEZETŐ

Pályafutásom alatt sokszor játszhattam a külön féle tornákon a Rapid csapataival. Már akkor irigykedve és vágyakozva néztem a csapatot és körülményeiket, melyek az óta is csak fejlődtek. Nagyon örülök, hogy egy szakmai együttműködés van kialakulóban és az ETO akadémistáinak rálátásuk, illetve lehetőségük adódhat kikerülni Európa egyik tradicionális klubjához.

Hogy mi tetszett? Rengeteg dolog volt, amit hasonlóan, ám mégis másképp csinálnak. Szervezettségük, szakmai hitvallásuk, klubfilozófiájuk és hitük, amit csinálnak példaértékű.  Egész képzésükre, mint szakmára tekintenek, melyet mesterfokra fejlesztettek. Produktivitásuk mércéje, hogy felnőtt csapatuk 50%-a akadémiájukról kerül ki, ami számunkra is követendő cél.

Köszönet a Rapid vezetőinek, hogy nyitottak irányunkba, melyből remélem nem csak mi profitálunk.

JäKL ANTAL – U19 VEZETŐEDZŐ

Nagyszerű kezdeményezés volt ez a szakmai nap, bepillantást kaphattunk egy komoly klub utánpótlás programjába. Infrastruktúrájuk kiváló, szervezettségük szintén precíz! A szakmai anyaguk jól átlátható és nem bonyolítják túl a dolgokat! Ami figyelemre méltó, hogy mennyire koncentráltan végezték a gyakorlatokat egytől egyig

SZÉKELY TIBOR – U17 VEZETŐEDZŐ

Talán ami a legjobban tetszett az infrastruktúra mellett, az a klub tradíciójának életben tartása, a szurkolók kiszolgálása, a mindenek feletti fanatizmus és hit az általuk képviselt úton! Szakmailag pontosak és szervezettek, ragaszkodnak az általuk felépített elképzeléseikhez és ehhez keresik a megfelelő embereket, edzőket, technikai személyzetet. Képzésük jól értelmezhető, pontos, precízen megszervezett! Látható mit és hogyan szeretnének elérni, az eredményeik pedig Őket igazolják!

OROSS MÁRTON – U16 VEZETŐEDZŐ

Az én tapasztalatom az - és egyben a leginkább tetszett - a nagyon jól kialakított stábok és a szervezés egyszerűsége, valamint precizitása. Nagyon megfogott, hogy mekkora hangsúlyt fektetnek a hovatartozásra, a klub tradícióinak tudatosítására és a klubfilozófia megvalósítására egészen a legkisebbektől a legnagyobbakig. Nagyszerűen tudatosítják az utca emberében, hogy milyen csapatnak szurkolnak és fordítva az ott futballozókban azt, hogy mennyien szurkolnak nekik. Az a türelmesség és hit, abban, amit csinálnak szintén pozitív és jövőbemutató gondolkodást feltételez.

Kapcsolódó képek

További híreink

Gól a félpályáról

Gól a félpályáról

A Megyei I. osztályú labdarúgó bajnokság 6. fordulójában Lébényben szerepelt az ETO Akadémia, ahol fiataljaink végig koncentrálva papírforma győzelmet arattak.

Könnyed siker a kupában, kiemelkedő teljesítménnyel

Könnyed siker a kupában, kiemelkedő teljesítménnyel

A MOL Magyar Kupa szombat esti mérkőzésén Pápán vendégszerepelt csapatunk, ahol a lényegi kérdéseket már a meccs elején eldöntötte. Különösen jól sikerült a mérkőzés Májer Milán számára, aki négy gólban is főszerepet vállalt.

Utánpótlás híradó

Utánpótlás híradó

Felemás hétvégét zártak csapataink a hétvégi korosztályos összecsapásokon. U19-es csapatunk hazai pályán a Vasas ellen szenvedett vereséget, az U15-ösök szintén hazai környezetben fogadták a MOL Fehérvár csapatát, akik itthon tartották a három pontot, az egy évvel fiatalabbak is a fehérvári csapatott látták vendégül, akiknek egy pontot sikerült begyűjteniük. A legifjabbak Pécsett, a Bozsik Tornán szerepeltek sikeresen.

Kiemelt támogatóink

Támogatóink

Médiapartnereink

Partnereink