Fehér Miklós Labdarúgó Akadémia  |  ETO CUP  |  Elérhetőségek

Két játékosunk is kivette a részét a történelmi sikerből

Tizenegy év szünet után újra kijutott a magyar U17-es labdarúgó-válogatott az Európa-bajnokságra. A mienk egy vereséggel és két győzelemmel vívták ki a szereplés jogát, amelyből két győri labdarúgó is szervesen kivette a részét. A vasárnapi siker után az ETO FC Győr játékosát Kovács Krisztiánt kérdeztük.

Két játékosunk is kivette a részét a történelmi sikerből

„Leírhatatlan érzések kavarognak bennem, nagyon boldog vagyok, hogy kint jutottunk az Európa bajnokságra. Szinte fel sem fogtam még, de mégis igaz. Igazi csapatmunkával sikerült ideig eljutnunk. Az első, Izrael elleni vereség után fel kellett állnunk a padlóról. Kaptunk egy jó nagy szidást is utána, de megérdemeltük és kellett is. Viszont talán ennek is köszönhetően kerülünk helyre. Ezt követően külön is összejöttünk a játékostársakkal és átbeszéltük mi is a dolgokat, mit kell máshogy csinálni. Ez is kellett ahhoz, hogy utána Oroszország és Norvégia ellen nyerni tudjunk. Előbbi meccsen egy szöglet után kaptunk gólt, ami után újra fel kellett ébredni. Szerencsére jött Szoboszlai két gyönyörű gólja, ami megváltozatott mindent. A norvégok ellen pedig a találkozó legvégén sikerült a győzelem kiharcolása. Nagy koncentráció kellett mindehhez, ám szerintem ez az erő alapjában véve mindenkiben megvan, csak nem minden esetben tud előjönni.”

„Én igazából középpályást játszom a Győrben, csak itt a válogatottban kerültem védő pozícióba – tette hozzá Krisztián. Bár igazából bevallva tetszik ez a poszt is, jól érzem magam a védőfalban. Mocsi mellett jó és könnyű játszani, hiszen jól ismerjük egymást. Most hazautazik mindenki és remélem én is úgy érkezem Győrbe, hogy mindenki büszke rám, ránk. Kaptuk egy nagyjából két hetes pihenőt, aztán megkezdjük a kemény munkát és rendesen felkészülünk az Eb-re. A folytatásban is így kell tovább menetelni, ilyen erővel és akkor minden rendben lesz.”

A magyar U17-es labdarúgó-válogatott csoportelsőként jutott a májusi horvátországi kontinensviadalra, ahol remélhetőleg újra pályára léphetnek győri labdarúgóink.

Fotó: mlsz.hu
Forrás: gyorplusz.hu 

További híreink

Tóth Rajmunddal hosszabbítottunk!

Tóth Rajmunddal hosszabbítottunk!

Fiatal játékosunk, a 19 esztendős Tóth Rajmund meghosszabbította szerződését csapatunkkal. Egykori akadémistánk 2026 nyaráig írta alá új kontraktusát.

Fölényes hazai győzelem

Fölényes hazai győzelem

A Merkantil Bank Liga 16. fordulójában csapatunk a Vasas otthonában lépett pályára, ahol a hazaiak fölényes győzelmet arattak.

Győzelmet ért a nagyszerű hajrá

Győzelmet ért a nagyszerű hajrá

Az NB III Észak-Nyugati csoportjának 17. fordulójában a Csorna látogatott az ETO Parkba, ahol a vendégek már két góllal is vezettek, ám fiataljaink remekül hajráztak, és a ráadásban fordítani tudtak.

Kiemelt támogatóink

Támogatóink

Médiapartnereink

Partnereink

Partneregyesületeink