Fehér Miklós Labdarúgó Akadémia  |  ETO CUP  |  Elérhetőségek

Elemzés Szabó Lukas-szal

Szabó Lukas nagyszerűen állt be a hétvégén a Budapest Honvéd ellen. A győri közönségkedvenc a tőle várható bámulatos megoldásokkal kergette őrületbe a Honvéd védőit és a 3 gólpasszának is köszönhetően magabiztos győzelmet arattunk. A mérkőzés taktikai oldaláról kérdeztük.

Elemzés Szabó Lukas-szal

Csereként szálltál be majd 3 gólpasszt is sikerült kiosztanod, milyen taktikai utasítással küldött pályára a vezetőedző?

Váratlan szituáció volt, ugyanis Kabát Peti sajnálatos módon megsérült - akinek ezúton is kívánok minél gyorsabb felépülést – bemelegítés nélkül kellett belépnem hirtelen a mérkőzésbe, ezért Szabó Ottótól csak a pontrúgásoknál elfoglalt szerepemre kaptam utasításokat.

Különbözött ez valamiben az eddigi feladatodtól?

Nem kaptam a vezetőedzőtől speciális taktikai utasítást. Tudtam, hogy az edző azt várja el tőlem, hogy legyek aktív és próbáljak valamit csinálni az egygólos hátránnyal. Szerencsére sikerült két pontrúgásból megfordítani az állást még a szünetig, ami lélektanilag döntő volt.

Mennyire fekszik neked ez a játékrendszer?

Hogy ez a játékrendszer mennyire fekszik nekem, azt azoknak kell megválaszolni, akik kívülről látják a mérkőzést. Én a pályán jól érzem magam.

Hét találatos vagy a bajnokságban, most viszont az gólpasszokkal emelkedtél ki, amiből így már 12-nél jársz. Ezt ugyanúgy lehet élvezni, mint a gólrúgást?

Fő feladatom a pálya szélén, hogy gólszerzési lehetőséget nyissak csapattársaimnak. Persze jó érzés gólt szerezni, de a legfontosabb, hogy a csapat hasznára legyek és együtt sikeresek legyünk.

Mi a titka a hosszú veretlenségi sorozatnak? Mi adja a stabilitást a csapatnak?

A nagy nyári átalakítás után a játékosoknak meg kellett ismerni egymás gondolatát és mozgását, így értelemszerűen az elején még akadozott a játék, azonban az idő elteltével már jobban ismerjük egymást minden tekintetben, mindenki tudja mikor mi következik a pályán és ebből kifolyólag az edzői utasításokat is jobban tudjuk végrehajtani. Remélem ez a győzelmi sorozat még nagyon sokáig kitart.

Kapcsolódó videó


További híreink

Tóth Rajmunddal hosszabbítottunk!

Tóth Rajmunddal hosszabbítottunk!

Fiatal játékosunk, a 19 esztendős Tóth Rajmund meghosszabbította szerződését csapatunkkal. Egykori akadémistánk 2026 nyaráig írta alá új kontraktusát.

Fölényes hazai győzelem

Fölényes hazai győzelem

A Merkantil Bank Liga 16. fordulójában csapatunk a Vasas otthonában lépett pályára, ahol a hazaiak fölényes győzelmet arattak.

Győzelmet ért a nagyszerű hajrá

Győzelmet ért a nagyszerű hajrá

Az NB III Észak-Nyugati csoportjának 17. fordulójában a Csorna látogatott az ETO Parkba, ahol a vendégek már két góllal is vezettek, ám fiataljaink remekül hajráztak, és a ráadásban fordítani tudtak.

Kiemelt támogatóink

Támogatóink

Médiapartnereink

Partnereink

Partneregyesületeink