Fehér Miklós Labdarúgó Akadémia  |  Elérhetőségek

Roppant fontos győzelem

Nehéz első félidő után Zamosny Balázs duplájával 2-0-ra győzött az ETO FC Győr a VLS Veszprém ellen.

Roppant fontos győzelem

Az első félidőben komoly ellenállásba ütközött az ETO a Veszpém elleni találkozón. Kapkodva, idegesen pontatlanul játszottunk, éreztük javulnunk kell a második 45 percben. A szünet jót tett az ETO csapatának, valamint a cserék is bombabiztosnak bizonyultak. Zamosny Balázs két gyönyörű fejesgóljával végül 2-0-ra győzött az ETO, a fordulóban nyert az Érd a Sárvár ellen egy gólos hátrányból fordítva, valamint a Kaposvár is győzni tudott az Andráshida ellen.

Kabát szerezhette volna meg a 3. percben a vezetést de Beliczky passzát 18m-ről a bal kapufa mellé lőtte. két perccel később Zamostny is ugyanúgy mellé durrantott. A 7. percben Kocsis fejelt egy levágódó labdát a győriek szerencséjére magasan fölé.

A Veszprém rendkívül precízen uralta a mezőnyt, de a támadásokra nem sok ereje maradt, kontrái azonban veszélyesnek tűntek. Az ETO bosszantó hibákkal játszott, mind a mezőnyben, mind a kapu előtt a kevés helyzetet hozó 1. félidőben.

Beliczky hagyta ki az első 45 perc legnagyobb helyzetét, mikor a 15. percben Zamostny visszagurítását a 11-es pontjáról óriási helyzetben rosszul találta el.

Félő volt, hogy a kimaradt helyzetek megboszulják magukat, de szerencsére a Veszprém is hadilábon állt a kapu előtti jó befejezésekkel, így gól nélküli döntetlennel zárult az első játékrész.

A szünetben alapos fejmosást kaphatott az ETO, mert harcosabb és támadóbb felfogású csapat jött ki a gyepre, de az áttörést ismét Szimcso Viktor becserélése hozta meg az 57. percben, aki első labdaérintésből pazar csel után indította Vadászt, akinek mintaszerű beadását Zamostny Balázs fejelte a veszprémi kapuba (1-0). Megszerezte az ETO a vezetést!

A 58. percben először lépett pályára zöld-fehérben az érdről igazolt Csizmadia Zoltán, sok sikert kívánunk Neki Győrben!

A Veszprém próbált gyorsítani a játékán, azonban ezt már egy sokkal jobb karban játszó ETO ellen kellett bemutatni, sokáig kevés sikerrel. Amikor kellett, akkor növelte kettőre előnyét az ETO, ami végül eldöntötte a mérkőzést. Szimcsó beadása jól tekeredett, Zamostny felhőfejessel a jobb felsőbe bólintott (2-0). A csereként beállt Kulcsár tehette volna fel az i-re a pontot, hatalmas veszprémi hiba után beállása után a győri támadásoknak lendületet adó Kulcsár szerzett labdát, gyors passzokkal társaival az ötösig jutottak, ahol a visszapaszt az akciót elindító Kulcsár a bal kapufára lőtte a keresztbe kipattanó labdát, pedig Kabát vágta fölé a jobb kapufánál.

A két perc hosszabbítás sem hozott változást, az ETO a 2. félidőben feljavulva végül Zamostny fejesgóljaival nagyon fontos győzelmet szerzett a jól felkészített VLS Veszprém ellen.

 

ETO FC Győr – VLS Veszprém 2-0 (0-0)

Gólszerző: Zamostny B. (57p, 76p)

Sárgalap: Tajthy 36p, Zamostny 71p, Nagy J. 73p, illetve Gulyás 68p, Burcsik 23p

ETO FC Győr: Kunsági, Vadász, Nagy Á, Nagy J, Varga, Tajthy (Kulcsár 75p), Magasföldi, Beliczky (Szimcsó V. 56p), Zamostny, Kabát, Szabó (Csizmadia 58p)

VLS Veszprém: Hársfalvi, Felber, Márkus, Gulyás, Dobsa, Kocsis, Simon (Burcsik 14p), Gunther, Molnár (Szabó 82p), Bene, Krebsz

eto.hu

Kapcsolódó képek

Kapcsolódó hírek

Megyeszékhelyek csatája

Megyeszékhelyek csatája

Szombaton 16:00-kor az ETO Stadionban az NBIII. két legjobb formában lévő csapata találkozik. A Veszprém a tabella hátsó felében található, de a legutóbbi 4 meccsét nyerte. Igencsak nehéz feladatuk lesz, hiszen az ETO november eleje óta minden bajnokiját megnyerte.

Kiemelt támogatóink

Támogatóink

Médiapartnereink

Partnereink