Fehér Miklós Labdarúgó Akadémia  |  ETO CUP  |  Elérhetőségek

Futballkapcsolat Pápa és Győr között

A stratégiai együttműködés keretében a pápai fiatal labdarúgók edzéseken vehetnek részt az ETO-nál, ahol a legjobbak később akár kiemelt akadémiai képzés keretében folytathatják Győrben a labdarúgást. A közös edzések és a kétirányú információcsere mellett edzőmérkőzéseket is rendeznek.

Futballkapcsolat Pápa és Győr között

A győri régiós futball határozza meg a jövőben a sportág pápai utánpótlását. Ebben az évben elindul ugyanis a hazai labdarúgó-utánpótlásképzési rendszer, amely felfelé építkezik, és amelynek része a Pápa-Győr tengely.

A hazai labdarúgó-utánpótlásképzési rendszer megújítását célzó stratégiai változtatások részenként 2016-ban a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) regionális utánpótlási központokat jelölt ki, ezek egyike Győr, illetve az ETO FC Győr. A régiós tagozódás elve szerint a Pápa Egyesített Labdarúgó Club (PELC) az ETO köreibe tartozik és az a kapcsolat, amely a két egyesület között létrejött, szakmai, anyagi és erkölcsi többletet jelenthez a pápai focinak – mondta Lengyel Ferenc, a PELC szakmai igazgatója.

Hozzátette: a győriek több egyesület közül ötre tették le voksukat, a kiválasztási kritériumok között az infrastruktúra, a játékoslétszám, az eddig elvégzett munka szerepelt. Vagyis, amit a PELC felmutatott, már jó kiindulási alapot jelentett, és a várakozások szerint ennél is jobb lehet – a sportági szövetség részéről maga a képzési, szervezeti reform is ezt célozza. A régiós központok ugyanis szigorú működési szabályok és ellenőrzött szakmai, pénzügyi, feltételrendszer kialakításával működnek majd, a cél pedig az, hogy a tehetséges játékosok felfelé léphessenek, egyúttal biztosított legyen, hogy a tehetséges fiatalok ne vesszenek le a magyar labdarúgás számára.

Az első évben a Magyar Labdarúgó Szövetség 50 millió forintos támogatást juttat a regionális központoknak, az alájuk betagozódott egyesületek 2017-ben várhatóan egyenlő arányban részesülnek ebből az összegből, azaz a PELC büdzséjébe 10 millió forint érkezhet. Az anyagiaktól ellépve korlátlan szakmai tudásból meríthet a pápai klub, hiszen az ETO szellemi és gyakorlati bázisa ezentúl rendelkezésünkre áll –emelte ki Lengyel Ferenc. Győrben két, a magyar labdarúgásban igencsak ismert volt játékos, Preszeller Tamás és Tuboly Frigyes neve fémjelzi az utánpótlásképzést, előbbi szakmai vezető, utóbbi az akadémiai igazgató. Az akadémiánál maradva pedig arra hívta fel a figyelmet a pápai klub szakembere, hogy a pálya- és iskolaválasztás előtt álló 14-15 évesek Pápáról olyan képzési keretek közé kerülhetnek, amelyek mind iskolai tanulmányaikat, mind sportkarrierjüket előtérbe helyezik. Lengyel Ferenc arról is beszélt, hogy már most, induláskor három, az említett korosztályba tartozó PELC-futballistát testelnek a győriek, továbbá január 18-án, szerdán a Perutz Stadionban Pápa-Győr U-14 – U-15-ös edzőmérkőzés lesz.

-Nagyon örülünk ennek a lehetőségnek. A pápai futball hosszú távú sikeres működésének alapjait jelentheti az együttműködés, ami a gyerekek és a szülők számára egy olyan perspektívát nyújt, amellyel már kiskorban is számolhatnak – hangsúlyozta a PELC szakmai igazgatója.

Forrás: naplodigital.hu
Molnár Tímea

További híreink

Kröhn gólja három pontot ért

Kröhn gólja három pontot ért

A Merkantil Bank Liga 17. fordulójában az Ajkát fogadta csapatunk hazai pályán, ahol végig kiélezett mérkőzésen, Kröhn góljával begyűjtöttük a három pontot.

ÉLŐ: ETO FC Győr - FC Ajka

ÉLŐ: ETO FC Győr - FC Ajka

Kedves Szurkolók! A 17 órakor kezdődő ETO FC Győr - FC Ajka bajnoki mérkőzés a lenti linken élőben megtekinthető.

Tóth Rajmunddal hosszabbítottunk!

Tóth Rajmunddal hosszabbítottunk!

Fiatal játékosunk, a 19 esztendős Tóth Rajmund meghosszabbította szerződését csapatunkkal. Egykori akadémistánk 2026 nyaráig írta alá új kontraktusát.

Kiemelt támogatóink

Támogatóink

Médiapartnereink

Partnereink

Partneregyesületeink