Fehér Miklós Labdarúgó Akadémia  |  ETO CUP  |  Elérhetőségek

Évértékelés Szabó Lukastól!

Villámléptű támadónk oroszlánrészt vállalt eddig elért sikereinkből, amit 6 találata is jól bizonyít, melyek nagy részét döntő szituációban szerezte. Az őszi fordulók során egy mérkőzés kivételével minden alkalommal a kezdő tizenegyben kapott helyet és meg is hálálta a bizalmat. Alábbiakban Lukast az elmúlt félévről kérdeztük.

Évértékelés Szabó Lukastól!

Gólokkal, gólpasszokkal és persze kiemelkedő játékkal járultál hozzá a csapat szerepléséhez. Elégedett vagy az eddigi teljesítményeddel?
Köszönöm szépen! Néhány mérkőzéstől eltekintve nem panaszkodhatunk csapat szinten. Ami a teljesítményemet illeti, nem lehetek elégedetlen, de tavasszal még több góllal, gólpasszal, illetve jó játékkal szeretnék hozzájárulni a csapat teljesítményéhez.

Hogy értékeled a társaság őszi szezonban mutatott játékát? Miben látod a legnagyobb fejlődést az első bajnokihoz képest?
Nyáron nagy változások történtek a keretben, számos kiváló labdarúgó érkezett, de a felkészülési időszak elég rövid volt ahhoz, hogy megfelelően össze tudjunk szokni a bajnokság kezdetére. A sok új játékos meg is látszódott először a csapat teljesítményén, nem kezdtünk túl jól, de az is tény, hogy utána mérkőzésről mérkőzésre jobbak lettünk, ami nem csak mutatott játékban, hanem az eredményekben is jelentkezett.

A kérdés másik felére válaszolva, csapatunk nagyon jó egyveleget alkot. Számos, nagy csatákat megvívott tapasztalt játékossal gazdagodtunk, de a keretben ott vannak a tehetséges fiatalok is, akik alig várják, hogy megmutathassák képességeiket. Így biztosított a fiatalos lendület és a szükséges higgadtság. Ennek is okozata, hogy idén már képesek vagyunk a legnagyobb rangadókat mi nyerni, mint ahogy azt tettük Ajkán vagy hazai pályán a Kaposvár ellen. Tavaly sajnos az ilyen mérkőzéseken nem gyakran kerültünk ki győztesen. Ez hatalmas különbség, pedig ezek 6 pontos meccsek olyan csapatnak, amely a feljutásért küzd.

Miben kell még előrelépni, hogy tavasszal a rivális Érdet is meg lehessen fogni?
Nem volt jó belépőnk a bajnokságba, de folyamatosan javultunk és ezt a pályán is megmutattuk. Fontos, hogy tavasszal is stabilizálnunk kell ezt a jó teljesítményt és továbbra is maximálisan kell koncentrálnunk mindig a következő mérkőzésre. Ha ez meglesz, akkor nem okozhat gondot megelőzni az Érdet.

Az első meccsek vízválasztó lesz, ugyanis az Érd összecsap az Ajkával, velünk, illetve megy Gyirmótra az első három fordulóban. Tavaly ebből a sorozatból parádésan jöttek ki, de akkor a sorsolás kedvezett is nekik, hiszen Ajkán és nálunk is jelentkezett az összeszokottság hiánya okozta problémák, míg a Gyirmót II bárki ellen bármikor képes meglepetésre, és majd még utaznak Kaposvárra is. Persze ez semmit nem von le az Érdiek érdeméből, hiszen egész ősszel parádésan szerepeltek, de ez tény, hogy pont jókor játszottak a legnagyobb riválisaikkal, ami megadta az alaphangulatot az egész őszre számukra.

Melyik volt a legkedvesebb pillanatod, melyik mérkőzést emelnéd ki mind egyéni, mint csapat szintet illetőleg?
Nehéz egy mérkőzést kiválasztani, de talán az ajkai derbink, amikor 3:2 arányban sikerült nyertünk a hazai csapat ellen, ami egyébként nagyon fontos volt, mivel az Ajkát személy szerint nagyon erős csapatnak tartom. Nagyon kedves emlék számomra ez a meccs, mivel két nagy gólt sikerült lőnöm és a győztes gólt, ha jól emlékszem 5 perccel a meccs vége előtt. Hogy melyik mérkőzésen sikerült legjobban játszanom? Ezt talán másoknak kellene megmondani, de szerintem a Debrecen elleni kupa meccsen. 

Csapat szinten nehéz egyet kiválasztani, mivel a mérkőzések többségében mi domináltunk és nyertünk megérdemelten még nagyobb különbséggel is. De ki kell emelnem például az olyan mérkőzéseket, mint az Ajka vagy a Kaposvár, akik ellen nem voltunk az egész mérkőzés során olyan dominánsak, mint amilyenek szoktunk lenni, mégis sikerült begyűjtenünk a 3 pontot. Ez mutatja csapat mentális erejét és hogy mindent alárendelünk a cél érdekében még ha a mérkőzés forgatókönyve nem is úgy alakul, ahogy elterveztük.

Remélem közös erővel oda kerül a klub ahová tartozik. A helyes úton haladunk, közösen sikerül elérni a célokat és a szezon végén együtt ünnepelhetünk a szurkolókkal. Én személy szerint szeretném megköszönni a szurkolóinknak a támogatást, amit érzünk minden mérkőzésen, teljesen függetlenül attól, hogy hazai pályán vagy idegenben játszunk. HAJRÁ ETO!

Jó pihenést és sikeres felkészülést kívánunk!

További híreink

Döntetlen a nyugati rangadón

Döntetlen a nyugati rangadón

A Merkantil Bank Liga 8. fordulójában csapatunk nyugati rangadón fogadta a Szombathelyi Haladás gárdáját, ahol nem bírt egymással a két csapat, és 1-1-es döntetlen született.

Az óbudaiak elvitték a három pontot

Az óbudaiak elvitték a három pontot

Az NB III Észak-Nyugati csoportjának 8. fordulójában fiataljaink az óbudai III. Ker. TVE gárdáját fogadták hazai pályán, ahol ideálisnak nem nevezhető körülmények között egygólos vendég győzelem született.

Kétgólos győzelem Zsámbékon

Kétgólos győzelem Zsámbékon

Zsámbékon kezdte meg csapatunk a MOL Magyar Kupa küzdelmeit az idei kiírásban, amely a harmadik fordulóban Zsámbékra látogatott, és 2-0-s győzelmet aratott.

Kiemelt támogatóink

Támogatóink

Médiapartnereink

Partnereink

Partneregyesületeink