Fehér Miklós Labdarúgó Akadémia  |  ETO CUP  |  Elérhetőségek

Igazi kupacsata!

A Nemzeti Sport 2016.11.30.-án kiadott számában megjelentetett Pihentetés = kiesés című cikkével kapcsolatban, honlapunk szerkesztősége megkérdezte Soós Imre sportigazgatót és Bekő Balázs vezetőedzőt.

Igazi kupacsata!

„Az ETO FC Győr az ismert okok miatt jelenleg az NBIII.-ban kényszerű játszani. A szezon kezdetén a klub vezetősége meghatározta célkitűzéseit, ami nem más, mint az osztályváltás. Ezt a célt semmi és senki sem írhatja felül. Az egyéni érdekek helyett kizárólag a klub érdekei számítanak.” – mondta Soós Imre sportigazgató, majd folytatta furcsa volt olvasni, hogy „A gond az, hogy a csapat már eleve úgy futott ki a mérkőzésre, hogy a zöld-fehér színekért rajongó szurkoló úgy érezhette, hogy az a kevés esély is elveszett.”

„Az ETO FC Győr minden alkalommal a győzelem reményében lép pályára és soha egyetlen mérkőzést sem ad fel. A Debrecen elleni Magyar Kupa sikerünk alkalmával is azok a játékosok ejtették ki a sokszoros magyar bajnok csapatot, akik kevesebb lehetőséget kaptak a bajnokságban. A célunk most sem volt más, minthogy  szurkolóinkat mindig, minden körülmény között maximálisan kiszolgáljuk, hiszen ez a játék értük van. Biztosra veszem, hogy a helyszínen szurkoló és a televízió előtt ülő nézőknek nem lehetett hiányérzete a hármas sípszót követően a győri labdarúgók teljesítményét és küzdeni akarását illetően.”

Arra a cikkben elhangzó megállapításra, hogy „Az ETO FC edzője egyetlen alapembernek számító labdarúgóját – Nagy Ádámot – játszatta a legerősebb összeállításban szereplő Vasas ellen.”  Bekő Balázs vezetőedző elmondta, hogy  „A kezdő 11-ért folyó óriási harc miatt az elmúlt bajnoki meccseken Nagy Ádám sem feltétlenül számított alapembernek, viszont Szabó L., Rácz, Varga, Illés, Lázár az őszi szezonban lejátszott bajnoki mérkőzéseken több alkalommal győzelemhez segítették a csapatot és csak sérülés miatt hagytak ki találkozókat.”

A honlap szerkesztősége szerint a cikk írója kemény és megalapozatlan vádakat fogalmazott meg amikor azt mondta, hogy „A csapat tehát ezzel a döntéssel lemondott az esetleges kupasikerről...” Erről is kikértük Bekő Balázs véleményét:

„Az ETO FC Győr játékoskerete 25 főből áll. Minket büszkeséggel tölt el, hogy a „második csapat”-nak titulált együttes maximálisan fel tudta venni a versenyt az NBI. listavezetőjével szemben, melynek tényét és a hazai publikum elismerését a helyszínen tartózkodó Nemzeti Sport képviselőinek is a saját fülükkel hallaniuk és szemükkel látniuk kellett volna.”

A honlap szerkesztősége szerint nagy kár, hogy a tisztelt újságíró Kolléga nem a magyar futball értékeit hangsúlyozta ki, gondolunk itt arra, hogy az ETO kapujában az U21-es válogatott kerettag  kapus, Horváth Dániel állt. A baloldali védő poszton a 16. életévét októberben betöltő U17-es válogatott Zeke Márió szinte megoldhatatlan feladat elé állította az NBI. listavezetőjének jobboldalát. A védelem tengelyében az 1999-es születésű Németh Bence a német és török állampolgársággal rendelkező, a Vasas kulcsemberének számító Mahir Saglik-ot szinte leradírozta a pályáról. A középpályán pedig a mindössze 19 éves Szalai Ádám hatalmas munkabírásával helytállt a magyar válogatott Korcsmár Zsolttal és Berecz Zsomborral szemben. Mi büszkék vagyunk arra, hogy 16-17 éves játékosokat a pályára tudunk küldeni és meg tudtuk mutatni, hogy a Fehér Miklós Labdarúgó Akadémián megfelelő szintű és tudású szakmai képzés folyik.

Úgy gondoljuk, hogy akik kilátogattak a mérkőzésre, elmondhatják, hogy igazi kupacsata folyt a pályán, ahol az NBI. jelenlegi listavezetőjének nagyon komoly erőfeszítéseket kellet tennie, hogy a végjátékban kiharcolhassa a továbbjutást.

Hajrá ETO!

További híreink

Az óbudaiak elvitték a három pontot

Az óbudaiak elvitték a három pontot

Az NB III Észak-Nyugati csoportjának 8. fordulójában fiataljaink az óbudai III. Ker. TVE gárdáját fogadták hazai pályán, ahol ideálisnak nem nevezhető körülmények között egygólos vendég győzelem született.

Kétgólos győzelem Zsámbékon

Kétgólos győzelem Zsámbékon

Zsámbékon kezdte meg csapatunk a MOL Magyar Kupa küzdelmeit az idei kiírásban, amely a harmadik fordulóban Zsámbékra látogatott, és 2-0-s győzelmet aratott.

MOL Magyar Kupa: Zsámbéki SK - ETO FC Győr

Kiemelt támogatóink

Támogatóink

Médiapartnereink

Partnereink

Partneregyesületeink