Fehér Miklós Labdarúgó Akadémia  |  ETO CUP  |  Elérhetőségek

Nehezen, de nyertünk!

Szabó Lukas bombagóljával nyert az ETO FC Győr, egy roppant nehéz mérkőzésen az Ajka otthonában. A Győr jól kezdett a meccs elején - két gólt is szereztek Beliczky és Szabó L. révén - majd ebből a hátrányból felállt az Ajka, nem érdemtelenül. Viszont maradt még erő az ETO játékosaiban, akik a hajrában szerezték meg a győzelmet a szívós Ajka ellen.

Nehezen, de nyertünk!

Jobban nem is kezdhette volna az ETO a játékot, első helyzetéből megszerezte a vezetést csapatunk a 10. percben! Egy szöglet után Szabó csúsztatta meg a labdát, ami Beliczky elé került. A csatár közelről erősen a hálóba lőtt (0-1). 

Négy perccel kettőre nőtt az ETO előnye. Szabó Lukas vállalkozott lövésre 20-22 méterről. A labda védhetetlenül a jobb felső sarokban kötött ki (0-2).

A gól a hazai csapatnak adott lendületet, akik éledeztek a második gól óta, többet volt náluk a labda és próbálták a kapujuk előtt tartani a győrieket.

Egy veszélyes ajkai lövés még elkerülte Kunsági kapuját, azonban a 33. percben szépített az Ajka. Egy szöglet után Pákai fejelt a győri kapuba (1-2).

A hazai találat után lüktetőbbé vált a félidő hajrájára a játék, apróbb helyzetek adódtak mindkét oldalon, de szünetig nem változott az eredmény.

Mindkét csapat pontatlanabbul kezdte a 2. játékrészt, sokáig nem forogtak veszélyben a kapuk.

Az 56, percben ajkai helyzet maradt ki. Egy bal oldali beadás után tisztán fejelt kapura a hazai támadó, a győriek szerencséjére pont kapusuk, Kunsági kezébe.

Mindegyik együttes változtatott a kezdőjén, a cserék azonban először az Ajkát segítették. A 68. percben egy ETO védelmi hibát követően kiegyenlítették az állást.

Egy pontos beadás érkezett Kunsági kapujának előterébe, ebből Szabó Zsolt - volt győri játékosunk - csúsztatott kapura. Az ETO hálóőre Kunsági még bravúrral beleért a labdába, de nem tudott hárítani, kezéről a bal felső sarokba hullott a játékszer. (2-2).

A gól után azonnal kettős cserére szánta el magát a győriek vezetőedzője Bekő Balázs. Lázár helyett Rácz Ferenc lépett pályára csapatunkban, valamint Beliczkyt Kulcsár Kornél váltotta.

Az ETO mindent beleadott a támadásaiba, hogy megszerezze a győzelmet. Ehhez azonban át kellett törnie az Ajka védelmét a győri csapatnak, mivel a hazaiak két gólról egalizálva hősiesen küzdöttek az egyik pontért.

Az áttörés a 82. percben történt, amikor az ETO rúghatott szögletet. Szabó Lukas második óriási bombáját lőtte a mai mérkőzésen. A hazai védők által kifejelt labdát védhetetlenül tüzelte a felsőléc alá (2-3).

Az ETO játékosai a hátralévő időben már nem adtak újabb lehetőséget az Ajkának a az egyenlítésre és 3-2-re megnyerték a találkozót. A Győr egy változatos mérkőzésen végül - megszerezte a győzelmet és a vele járó 3 pontot, az Ajka otthonában. A nyugati csoportban a Kaposvár 2-0-ra nyert Komáromban. A Csorna-Gyirmót és az Érd-Budapesti Honvéd mérkőzést vasárnap játsszák.

Bekő Balázs (ETO FC Győr): Nagyon jól kezdtük a meccset, megvolt a megfelelő előnyünk. Utána egy kicsit elkövettük azt a hibát, hogy nem koncentráltunk eléggé. Egy rögzített szituuációból gólt kaptunk, nyilván, ha 0-2vel jövünk be a szünetre, akkor úgy gondolom, biztosabban hoztuk volna ezt a mérkőzést. Egy gól előny az nem előny, így egy védekezési hibánkat kihasználta az ellenfél. Szerencsére tudtunk még a végére újítani, mindenképpen örömteli és mutatja a csapatnak az erejét és az egységét. Ami nekem különösen tetszett a győztes gólnál az az emöcionális érzés, ami jött a játékosokból a partvonal mellett. Egymás nyakába ugráltak, ami nagyon jól mutatja, hogy az ETO egy egységes csapat.

Online közvetítésünk itt olvasható: http://www.eto.hu/online-kozvetites/37/ajka-eto-fc-gyor/

FC Ajka - ETO FC Győr 2-3

Gólszerzők: Pákai (33.), Szabó Zsolt 68.) ill. Beliczky (10.), Szabó L.(14., 83.)

ETO kezdő: Kunsági - Vadász, Nagy Á., Nagy J., Kiliti - Lázár (Rácz 75p), Pongrácz, Magasföldi (Kabát 59p) - Beliczky (Kulcsár 75p), Szabó L., Zamostny

eto.hu


Kapcsolódó képek

Kapcsolódó videó


További híreink

Az óbudaiak elvitték a három pontot

Az óbudaiak elvitték a három pontot

Az NB III Észak-Nyugati csoportjának 8. fordulójában fiataljaink az óbudai III. Ker. TVE gárdáját fogadták hazai pályán, ahol ideálisnak nem nevezhető körülmények között egygólos vendég győzelem született.

Kétgólos győzelem Zsámbékon

Kétgólos győzelem Zsámbékon

Zsámbékon kezdte meg csapatunk a MOL Magyar Kupa küzdelmeit az idei kiírásban, amely a harmadik fordulóban Zsámbékra látogatott, és 2-0-s győzelmet aratott.

MOL Magyar Kupa: Zsámbéki SK - ETO FC Győr

Kiemelt támogatóink

Támogatóink

Médiapartnereink

Partnereink

Partneregyesületeink