Fehér Miklós Labdarúgó Akadémia  |  ETO CUP  |  Elérhetőségek

Zeke Márió is debütált!

A Komárom elleni kupameccsen ismét újoncot avatott az ETO. Az alig 16 éves korosztályos válogatott védő 90 percen keresztül bizonyíthatta, hogy a nagyok közt is megállja a helyét.

Zeke Márió is debütált!

Hogy élted meg hogy ilyen fiatalon egy teljes mérkőzést végig játszottál a felnőtt csapatban?

Először is nagyon nagy örömmel töltött el, hogy kezdőként végig tudtam játszani az első tétmeccsemet a felnőtt csapatban és nagy büszkeséggel tölt el, hogy most valamelyest visszaadta a sors az eddigi befektetett munkámat.

Csereként voltál megjelölve, azonban Vadász Viktor sérülése alatt néhány perccel a mérkőzés előtt a kezdőcsapatban találtad magad. Mit éreztél mikor megtudtad, hogy téged küld pályára az edző?

Elsőre nagy meglepetésként ért a dolog, de szerencsére hamar sikerült feldolgoznom és ezzel az extra érzelmi töltettel sikerült kellőképpen felpörögnöm a mérkőzésre.

Mi volt a különbség, hogy bírtad fizikálisan és iramban?

Természetesen másabb volt az iram, mint az utánpótlás mérkőzéseken, de nem volt akkora különbség, mint amire számítottam és így sikerült megbirkóznom a feladattal. Úgy érzem fizikálisan is sikerült felvennem a versenyt, de természetesen van még hova fejlődni.

Miben kell a legtöbbet nyújtani, ahhoz hogy ennyi idősen egyre jobban be lehessen épülni az első csapatba?

Szerintem mentálisan kell nagyon a topon lenni agresszivitásban, küzdő szellemben, magabiztosságban valamint a koncentrációban

Nagy lett a két együttes közti különbség, hogy értékeled a találkozót? Elégedett vagy a saját teljesítményeddel?

A csapatunk jó játékot nyújtott így az ellenfél nem nagyon tudott kibontakozni, nem hagytunk kétségeket a mérkőzés kimenetelét illetően. Véleményem szerintem megtiszteltük az ellenfelet, mert mindenki a legjobbját próbálta hozni. Nem szeretem saját magamat értékelni ez nem az én tisztem, de élveztem a játékot és jó érzésekkel hagytam el a pályát a mérkőzés végén

Mióta edzettél a felnőttekkel, milyen volt a rutinos társak mellett játszani?

Szerencsére a többiek felől pozitív fogadtatásban részesültem, mindenki az elejétől kezdve kedves volt velem és segítettek, amiben tudtak. A pályán pedig még felszabadultabb lettem attól, hogy sok tapasztalt és jó játékos vett körül. Igazából nem volt sok lehetőségem a csapattal együtt készülni mivel csak a mérkőzés előtti nap csatlakoztam a többiekhez

Hogy sikerült a beilleszkedés, mit gondolsz sikerült meggyőzni az edzőt, hogy a későbbiekben is számítson rád?

Nyáron már volt alkalmam velük készülni néhány edzés erejéig és egy barátságos meccsen már korábban bemutatkozhattam. A csapat nyitott volt felém, így nem okozott nagy gondot a beilleszkedés. Úgy érzem a mérkőzésen sikerült bebizonyítanom, hogy az edző bármikor számíthat rám. Ennek ellenére még nagyon sok mindenben fejlődnöm kell, hogy profi futballista lehessek.

További híreink

Kétgólos győzelem Zsámbékon

Kétgólos győzelem Zsámbékon

Zsámbékon kezdte meg csapatunk a MOL Magyar Kupa küzdelmeit az idei kiírásban, amely a harmadik fordulóban Zsámbékra látogatott, és 2-0-s győzelmet aratott.

MOL Magyar Kupa: Zsámbéki SK - ETO FC Győr
Serie A-t megjárt védőt igazoltunk

Serie A-t megjárt védőt igazoltunk

A 28 esztendős Deian Boldor személyében olasz elsőosztályt megjárt védőt igazoltunk. A szabadon igazolható román középhátvéd a bajnokság egyik legértékesebb játékosa lett.

Kiemelt támogatóink

Támogatóink

Médiapartnereink

Partnereink

Partneregyesületeink