Fehér Miklós Labdarúgó Akadémia  |  ETO U16 Football Cup  |  Elérhetőségek

Horváth Dániel: "Türelemmel, keményen dolgozom az edzéseken "

Az elmúlt héten kapusunkat címeres mezben láthattuk a létesítmény területén. A Győrben állomásozó nemzeti csapat az ETO Parkban készült fel a selejtező sorozat utolsó megmérettetéseire. Habár a kvalifikálás nem sikerült az együttes számára, büszkék lehetünk az ifjú hálóőrre, aki 96-os születése ellenére többször is szerepelt a válogatott keretében.

Horváth Dániel:

Sokak számára hétfőn a görögök elleni utolsó mérkőzéssel lezárult egy korszak, hogy értékeled a selejtezőn megvívott találkozókat?

Ha a szívünkre tesszük a kezünket, az 5. hely a csoportban sajnos csalódás számunkra. Főleg hogy a csoport második helyén végző Izraellel szinte hasonló játékerőt képviselünk.  A realitás szerintem a 2-3. hely valamelyike lett volna. Az U21 igazi sikere igazából azt jelenti, ha minél többen kerülnek fel innen az "A" válogatottba tulajdonképpen ez is a cél. Azt mindenképpen pozitívumnak tartom, hogy itthon sikerült elérnünk egy 3-3-as döntetlent Portugália ellen. A mérkőzésen egyáltalán nem játszottunk alárendelt szerepet és időnként jól is játszottunk, így sikerült 3 gólt rúgni azoknak a portugáloknak, akik összesen 5 gólt kaptak a selejtező sorozat alatt.

Az U21 igazából még csak most lesz a te saját korosztályod, eddig fiatalabbként kaptál lehetőséget, most viszont tiéd lehet a főszerep?

Nagyon örültem, hogy fiatalabbként is meghívást kaptam, bízom benne, hogy jövőre is számítani fognak rám. Én mindent meg fogok tenni annak érdekében, hogy a következő U21-selejtezőkön velem kezdődjön a válogatott összeállítása.

A keretben több volt ETO-játékos is meghívást kapott, köztük egyik kapustársad Nagy Gergely is. Milyen volt újra együtt a társakkal, mind az edzéseken, mind pályán kívül?

Remek társaságba csöppentem, igazából majdnem mindenkit ismertem személyesen.  Pár ember volt új számomra. Jó volt a régi ETO-sokkal újra találkozni, még ha mindegyikükkel is szinte napi kapcsolatban vagyok, jó volt személyesen is találkozni. Amikor épp nem edzés volt akkor is egymás szobájában voltunk, szabadidőnk nagy részét is együtt töltöttük.

Kapus szemszögből nézve miben különbözik a nemzetközi mezőny?

A nemzetközi mezőnyben annyi a különbség, hogy technikásabbak a játékosok, gyorsabb a játék és a legkisebb hibákat is könyörtelenül kihasználja az ellenfél.

Az ETO színeiben túl vagy egy fergeteges MK mérkőzésen. Várhatóan mikor láthatunk újra a kezdő csapatban? Mi most a legközelebbi kihívás számodra?

Edzéseken mindent megteszek, hogy a kezdőcsapatba kerüljek, természetesen a kapus poszt más, hiszen nem hetente változtat az edző, ott csak akkor változtat, ha oka van rá. Türelemmel, keményen dolgozom az edzéseken, és remélem, hogy megkapom majd a bizalmat a mestertől.

További híreink

Pontszerzés hazai pályán

Pontszerzés hazai pályán

1-1-es döntetlennel ért véget a szerda esti WKW ETO – Kaposvár találkozó, ahol egygólos vendég vezetés után Lipták Zoltán egyenlített a második félidőben. A hajrában még a győzelmi esélyeink is megvoltak, végül pontosztozkodással zártul a zöld-fehérek csatája.

NÉZD ÉLŐBEN!

NÉZD ÉLŐBEN!

WKW ETO FC Győr - Kaposvári Rákóczi FC Merkantil Bank Liga 2. forduló

Szerdán jön a Kaposvár

Szerdán jön a Kaposvár

Szerda este 19:00 órakor a Merkantil Bank Liga 2. fordulójában a tavaly még az élvonalban szereplő Kaposvári Rákóczi FC-t fogadjuk hazai pályán. Szurkoljunk együtt az első hazai győzelemért! Hajrá ETO!

Kiemelt támogatóink

Támogatóink