Fehér Miklós Labdarúgó Akadémia  |  ETO U16 Football Cup  |  Elérhetőségek

Onódi Ákos a Liverpoolnál járt

Öt napot töltött a Liverpool akadémiáján az ETO korosztályos válogatott kapusa. Azonban nem zajlott felhőtlenül az angliai próbajáték, Ákost már a második napon komoly sérülés érte, amely műtétre szorult. Ennek ellenére vidáman mesélt élményeiről a tehetség és elmondása szerint minél hamarabb várja vissza a rangos klub.

Onódi Ákos a Liverpoolnál járt

-Ez az egész úgy kezdődött, hogy a J4K (Just for keepers) egyik személyi edzője megkereste apukámat, és ezzel egy időben egy liverpooli manager is felvette velem a kapcsolatot. Először az Aston Villába és a Leicesterbe lett volna lehetőségem menni, de nem beszéltek meg konkrét időpontot. Eközben jeleztek neki Liverpoolból, hogy két héten belül szeretnének látni az akadémiájukon, és egyeztessenek velem és a klubbal.

Sajnálatos módon a foci szempontjából hamar véget ért a próbahét, egy balszerencsés mozdulat után elég komolyan megsérültél. Mi történt pontosan? Hol tartasz most a felépülésben?

-Félbeszakadt sajnos már a második napon. Elvitte egy lövés a jobb kisujjamat és eltörött a középső ujjpercem, sajnos műteni kellett.  Eltelt már 3 hét, még ugyanennyi van hátra a gipszből, utána dől majd el, hogy mennyit kell rehabilitálnom.

Igaz így aktívan nem tudtál tovább részt venni az edzéseken, de miket tapasztaltál a hazai utánpótláshoz viszonyítva? 

-Technikásabbak, ez nagyon szembetűnő volt. A játékuk nagyon hasonló a miénkhez, mert lapos és gyors játékra törekednek, minél nagyobb labdabirtoklási százalékkal. Saját szemszögemből nem sokat tudtam sajnos tapasztalni, maximum annyit, hogy átlagosan 45-50 perces az összes kapusedzés. 

Természetesen a városnézés sem maradhatott el, és jutott idő az egyesületnél is jobban körbenézni, milyen körülmények között készülhetnek az Anfield Road labdarúgói? 

-Igen, megnéztem a várost, furcsa volt, mert nagyon sok ház ugyanolyan, és alig lehet tájékozódni. Ami a futballt illeti jobbak a pályák minőségei, semmi nagyobb luxus nincs egyébként.

Járt már Liverpoolban magyar kapus, Gulácsi Péter személyében, aki bombaformában védte a nemzeti tizenegy kapuját a hét eleji VB-selejtezőn. Ákos előtt is hasonlóan szép jövő állhat, várja vissza az angol klub. A fiatal hálóőr tavaly már a válogatottban is bemutatkozott, nyáron pedig elhódította a hazai rendezésű ETO Football Cup legjobb kapusa címét!

Csak így tovább! Jó felépülést és további sok sikert kívánunk! 

További híreink

Pontszerzés hazai pályán

Pontszerzés hazai pályán

1-1-es döntetlennel ért véget a szerda esti WKW ETO – Kaposvár találkozó, ahol egygólos vendég vezetés után Lipták Zoltán egyenlített a második félidőben. A hajrában még a győzelmi esélyeink is megvoltak, végül pontosztozkodással zártul a zöld-fehérek csatája.

NÉZD ÉLŐBEN!

NÉZD ÉLŐBEN!

WKW ETO FC Győr - Kaposvári Rákóczi FC Merkantil Bank Liga 2. forduló

Szerdán jön a Kaposvár

Szerdán jön a Kaposvár

Szerda este 19:00 órakor a Merkantil Bank Liga 2. fordulójában a tavaly még az élvonalban szereplő Kaposvári Rákóczi FC-t fogadjuk hazai pályán. Szurkoljunk együtt az első hazai győzelemért! Hajrá ETO!

Kiemelt támogatóink

Támogatóink