Fehér Miklós Labdarúgó Akadémia  |  Elérhetőségek

Minden olyan, mint az élvonalban

Varga Róbert tíz évvel ezelőtt az ETO-ban mutatkozott be az első osztályban, azóta összesen 124 szer szerepelt a legmagasabb osztályban és ebben a szezonban visszatért Győrbe, hogy hozzásegítse a csapatot a feljutáshoz.

Minden olyan, mint az élvonalban

Három szezont töltött a zöld-fehéreknél, majd megfordult több élvonalbeli csapatnál is. Legutóbb az élvonalba most feljutó Gyirmót játékosa volt, nyáron azonban visszatért nevelőegyesületéhez, ahol eddig három bajnoki mérkőzésen lépett pályára, s bár védő, már egy gólt is szerzett.

„Valóban elég kacskaringósra sikerült eddig a pályafutásom, amit azért nagyban befolyásolt a sok sérülés, ami ért – kezdte a 29 éves labdarúgó. – Tavaly Gyirmótra igazoltam, sajnos ott is sérülés hátráltatott, érthető volt, hogy elfogyott a bizalom. Nyár óta az ETO-nál készülhettem, s örülök, hogy visszatérhettem oda, ahol elkezdtem futballozni. Mondhatnám azt is, keretbe foglaltam ezzel a pályafutásom."

Vargát nem zavarja, hogy most csupán az NB III-ban futballozhat.

„A klub, a szurkolók, a körülmények teljesen olyanok, mintha az NB I-ben lennénk. Fantasztikus, hogy annak ellenére, hogy most csupán a harmadosztályban szerepelünk, sok drukker még idegenbe is elkísér bennünket."
Bár a rajt nem sikerült valami fényesen, a megerősített ETO – Varga mellett Beliczkyt, Zamostnyt és  Magasföldit is leigazolta a Rába-parti együttes – egyre jobban muzsikál az NB III Nyugati csoportjában.

„Rutinos, NB I-et megjárt játékosok vagyunk, talán nem nagyképűség, hogy velünk jobb lett az ETO. Eddig sem volt rossz a csapat, de hiányoztak az olyan futballisták, akik ki is tudják használni a gólhelyzeteket. Még ponthátrányban vagyunk, de bízom benne, a bajnokság végére odaérünk a tabella elejére."

Addig persze még sok találkozón kell jól teljesíteni, mindjárt a hétvégi Videoton II elleni rangadón, amelyet egyébként a székesfehérvári pálya felújítása miatt Tatabányán rendeznek.

„Nem csupán a két klub hagyománya, hanem a két csapat eredményei miatt is izgalmas, pikáns mérkőzésre számítok – folytatta a hátvéd. – A bajnoki szünet miatt elképzelhető, hogy egy megerősített, élvonalbeli visszajátszókkal teli Videotonnal találkozunk majd. Hibáznunk azonban már nem nagyon szabad, meg kell nyernünk ezt az összecsapást is."

Elképzelhető azonban, hogy Varga Róbert, aki egyébként szerepelt korábban a Videotonban is, nem lehet ott a mérkőzésen.

„A mai edzésen egy rossz mozdulat következtében becsípődhetett az egyik idegem. Még felülni is alig tudok, annyira fáj a hátam. Bár nagyon közel a hétvége, remélem, a meccsig felépülök. Nagyon szeretnék a pályán lenni, de ha nem jön össze, bízom benne, nélkülem is megszerzik a három a pontot a fiúk."

Szeitz Tibor
www.kisalfold.hu
 

További híreink

Egy gyors gól döntött

Egy gyors gól döntött

Az ötödik percben Czvitkovics gyors góljával megszerezte a vezetést a III. Kerületi TVE az ETO Akadémia ellen, a későbbi mezőnyfölény és kidolgozott helyzetek ellenére azonban nem született hazai gól.

Húsz perces rövidzárlat

Húsz perces rövidzárlat

A WKW ETO FC Győr NB II-es labdarúgócsapata Dunaszerdahelyre látogatott, ahol a DAC 1904 csapatával találkozott felkészülési mérkőzésen. Az összecsapás a második félidőben dőlt el, amikor a felvidéki csapat magasabb sebességi fokozatra váltott.

Bajnoki főpróba Dunaszerdahelyen

Bajnoki főpróba Dunaszerdahelyen

A bajnoki rajt előtti utolsó két felkészülési mérkőzését játssza hétvégén a WKW ETO FC Győr NB II-es labdarúgócsapata. Szombaton 14 órakor Dunaszerdahelyen vendégszerepel a gárda, míg vasárnap hazai környezetben fogadja a III. Kerület együttesét. A DAC elleni mérkőzésről élő online közvetítést biztosít a hazai csapat.

Kiemelt támogatóink

Támogatóink

Médiapartnereink

Partnereink