Fehér Miklós Labdarúgó Akadémia  |  ETO CUP  |  Elérhetőségek

Ovifoci gála az ETO Stadionban

30 óvoda 33 csoportja vett szombaton a Bozsik program győri körzetének záró rendezvényén az ETO Stadionban.

Ovifoci gála az ETO Stadionban

Grandiózus ovifoci torna helyszíne volt szombaton az ETO FC stadion. Csaknem 400 győri óvodás focista palánta rúgta a labdát reggeltől az egykori nagy sikerek helyszínén, a stadion center pályáján. Összesen kilenc kis játéktéren folyt a küzdelem, a szülők és a hozzátartozók – több mint ezren – pedig a lelátóról biztatták az apróságokat.

Az 1999 – ben alakult Győri Ovifoci Klub, mely Pálfalvi Gábor győri rádiós újságíró, sportvezető ötlete alapján jött létre, a maga nemében egyedülálló sportszervezet az országban. A kis futball klubnak alapító tagjai a győri óvodák, ahol 17 esztendeje heti rendszerességgel folynak az ovifoci foglalkozások, s az ovifoci csoportok tagjai a nevelési év végén egy városi fesztiválon mutatják be az egész évben tanultakat. 

A hagyományos gála ezúttal a Magyar Labdarúgó Szövetség Bozsik intézményi programjának is záró rendezvénye volt, amelyen a Győri Ovifoci Klub 30 óvodája 34 ovifoci csoporttal, önálló körzetet alkotva, képviseltette magát a 2015/2016. nevelési esztendőben.

A Győri Ovifoci Fesztivál kilenc csoportban lejátszott 54 mérkőzésén valósággal potyogtak a gólok. Szám szerint összesen 378 alkalommal rezdültek a hálók, ennyi találatnak örülhettek a gyermekek. Ezúttal igazi örömfoci részesei lehettek az apróságok – kislányok és kisfiúk egyaránt. 
A fesztivál fővédnöke Borkai Zsolt, Győr Megyei Jogú Város polgármestere, a MOB elnöke volt. 

Az ünnepélyes eredményhirdetés alkalmával Páternoszter Piroska, Győr Megyei Jogú Város Humánpolitikai főosztályának főosztályvezetője, Knausz Lászlóné, a Győri Ovifoci Klub ügyvezető elnöke, Palotai Károly olimpiai bajnok labdarúgó, Hajszán Gyula, Győr Megyei Jogú Város képviselőtestületének tagja, hajdani 37-szeres válogatott labdarúgó, Preszeller Tamás, az ETO FC szakmai igazgatója, Röck Samu városi sportfelügyelő adták át a díjakat. 

Valamennyi kisgyermek nyakába aranyérem került, az óvodák díszes oklevelet kaptak, a csoportmérkőzések legeredményesebb csapatai, a csoportelsők pedig egy – egy kis serleget is átvehettek. A csoportelsők név szerint: a Tárogató óvoda, a Sün Balázs óvoda II. csoportja, a Tinódi óvoda, a Bóbita óvoda, a Brunszvik óvoda, a Bisinger óvoda I. csoportja, a Mónus óvoda, a Manóvár óvoda és az Evangélikus óvoda II. csoportja.

A győri gyermek klub elnöksége, a fesztiválon nyújtott teljesítménye alapján az örökös vándortrófeát, az Ovifoci Kupát ezúttal a Brunszvik óvoda csapatának ítélte oda. Az „év ovifoci csoportja" vándorserleg tulajdonosa pedig egy esztendőre az Evangélikus óvoda együttese lett. 

Ezúttal is igazi örömfocivá kerekedett a fesztivál, ahol elsősorban a részvétel volt a fontos. Az eltelt időszakban csaknem tízezer óvodás kis focistával szerettették meg a mozgást, a testedzést csoportvezetőink. Köszönet nekik és a győri óvodák vezetőinek, akik hajdanán befogadták ezt a játékot, és örvendetes, hogy azóta együtt dolgozhatunk velük. A szülők talán nem is érzékelik, hogy gyermekeik számára milyen plusz élményt nyújtanak az óvodák egész évben az ovifoci foglalkozások biztosításával, méghozzá térítésmenetesen - mondta Pálfalvi Gábor, a Győri Ovifoci Klub társadalmi elnöke. 

- Régi vendége vagyok e fesztiváloknak, és mindig boldogan jövök a gyermekek közé, mert hiszem, hogy közülük kerülnek ki a jövő bajnokai. Igazi sikertörténet a Győri Ovifoci Klub által immár 17 esztendeje életben tartott program, melynek köszönhetően évről évre sok száz győri óvodás ismerkedhet meg a sport, a foci alapjaival. Csak gratulálni tudok a szervezőknek - mondta Palotai Károly, Tokió olimpiai bajnok labdarúgója.

- Ez a fantasztikus gyermek gála, amit évről évre a kis gyermek egyesület elnökségének tagjai társadalmi munkában, önzetlenül megszerveznek, egyedülálló az országban, s erre büszkék lehetünk. Többek között ez is hitet ad számomra, hogy van jövője a győri labdarúgásnak. Köszönet az óvodás futball helyi felkarolóinak, egyben életben tartóinak - mondta Hajszán Gyula egykori 37 szeres válogatott labdarúgó.

kisalfold.hu

További híreink

Utánpótlás-híradó
Utánpótlás-híradó
Utánpótlás-híradó

Kiemelt támogatóink

Támogatóink

Médiapartnereink

Partnereink

Partneregyesületeink