Fehér Miklós Labdarúgó Akadémia  |  ETO U16 Football Cup  |  Elérhetőségek

Ma veszünk végső búcsút a Mágustól!

Csütörtökön Budapesten a Kozma úti temetőben 14:30-kor helyezik végső nyugalomra Verebes Józsefet. Az ETO képviseletében Dr. Drucskó Zoltán fog beszédet mondani, aminek megalkotásában Bolla Péter (Polgármesteri biztos) és Papp Győző (Kisalföld) is közreműködött.

Ma veszünk végső búcsút a Mágustól!

Tisztelt Gyászoló Család!

Tisztelt Gyászoló Barátok, sporttársak, és nem utolsósorban a Rába ETO aranycsapatának mélyen gyászoló tagjai, klubunk tisztelt szurkolói. 

Kedves Verebes József! Kedves Mágus!

Engedd meg, hogy így szólítsalak annak ellenére, hogy a mi személyes kapcsolatunk nem lehetett annyira mély és régmúltat idéző, mint az itt fejet hajtók közül sok gyászolóé, akik évek, évtizedek óta szerettek és tiszteltek téged.

Én is nehéz szívvel állok itt a ravatalodnál és alig tudom szavakba önteni, hogy mit érzünk most mi győriek, mi ETO-sok, hiszen a Te életművedből a nálunk töltött időszak aranybetűkkel íródott a klub és a város labdarúgásának történetébe. És tudjuk, hogy a te életedbe is.

Felejthetetlen emlék, amikor éveken át hetente tíz-húsz-harmincezer ember járt az ETO hazai mérkőzéseire, hogy részese lehessen a kisebbfajta futballcsodának, amit Te valósítottál meg a játékosaiddal együtt. Jöttek Budapestről, más magyar városokból és még külföldről is, mert játszik az ETO, és játszott az ETO. Lőtte a gólokat, olykor hatot, hetet, nyolcat, kilencet. Győzött sokszor, öt év alatt két bajnoki címet, két ezüst- és egy bronzérmet szerzett a nyolcvanas évek Verebes-korszakában. Talán a nemzetközi porondon is többre vihetted volna a csapatoddal együtt, ha az akkori rendszer szabályai nem vetnek gátat az átigazolásoknak, hogy még erősebb játékoskerettel induljatok harcba például a Standard Liege vagy a világhírű Manchester United ellen. 

A futballistáid tiszteltek, bíztak benned, de szerettek is, mert tudták, mindenben számíthatnak rád. Amikor most itt hagytál bennünket, megható volt olvasni, többen azt mondták, meghalt az apánk. Lehet-e mélyebb, érzelmesebb és kifejezőbb ennél egy edző-játékos kapcsolat. Ez a kapcsolat, ez a szeretet, és az általad képviselt pozitív szemlélet jutatta csúcsra az ETO-t, a város csapatát. 

Sikereid alapja az a szuggesztió volt, amelynek segítségével játékosaid figyelmét erősségeikre irányítottad megmutattad nekik, a képességeikben rejlő lehetősségeket. Ez a tudás, ez a mágikus képesség emelt a legnagyobbak közé.

Győrben, a környéken, az ETO-szurkolók között életed végéig te voltál A Verebes. Olyan szeretet vett körül, mint az országban sehol másutt és ez mágnesként vonzott téged is. Élvezted a rajongást, a népszerűséget, amit a személyiségednek és a csapat eredményeinek köszönhettél. Annak, hogy a nagyapák, apák által átélt fantasztikus élmények átöröklődtek generációkon át napjainkra is és így váltak legendává azok a nyolcvanas évek.

A közted és a város, valamint az ETO között meglévő érzelmi kötelék mindig eltéphetetlenül erős maradt, bármerre sodort is a sors. A legutóbbi években szaktanácsadóként, az öregfiúk csapat edzőjeként segítettél és te is örültél, hogy ott lehettél a klubunk nagy családjában.

Nagyon nehezen élted meg, hogy kedvenc csapatodnak ennyi sikeres év után tavaly az NB III-ban kellett újrakezdenie, hogy az ETO a Fradi, az Újpest vagy a Vasas helyett az Érddel, a Diósddal vagy a Balatonfüreddel harcol a bajnoki pontokért.

Nekünk, az elődök csodálatos örökségét továbbvivőknek már csak miattad, miattatok is muszáj gyorsan visszajutni az NB I-be, amely az elmúlt ötvenöt évben elképzelhetetlen volt az ETO nélkül.

Kedves Verebes József! Kedves Mágus!

Köszönjük az elmúlt nagyszerű évtizedeket, a sok varázslatot, a győzelmeket, a bajnoki címeket és azt a hitet, amit az életeddel tápláltál és amit örökül hagytál nekünk.

Búcsúzom Tőled valamennyi ETO-s nevében és biztos vagyok benne, hogy amíg a Te általad is nagyon szeretett ETO létezik, az emléked, az eredményeid ott ragyognak majd felettünk, utat mutatva a számunkra.

Kedves Verebes József! Nyugodj békében, Isten áldjon!

Dr. Drucskó Zoltán
ETO FC Győr

További híreink

U11-es tornagyőzelem Szombathelyen

U11-es tornagyőzelem Szombathelyen

Lakatos Attila együttese hétvégén a Haladás VSE által szervezett 8 csapatos tornán szerepelt, ahol veretlenül az első helyet szerezték meg! Egy különdíjat is elhoztunk, Lengyel Huba a torna legjobb kapusa lett! Gratulálunk! Szép volt fiúk!

Fájó vereség hazai pályán

Fájó vereség hazai pályán

Csapatunk 3-1-es vereséget szenvedett a Merkantil Bank Liga 25. fordulójában. Az 58. percre Kóródi duplája révén kétgólos előnyre tett szert a vendég együttes. A csereként beállt Horváth Zoltán büntetőből még szépíteni tudott, de az utolsó pillanatban Vankó Imre találata állította be a végeredményt.

Bátor játékkal a győzelemért!

Bátor játékkal a győzelemért!

A Merkantil Bank Liga 25. fordulójában a tabella 13. helyén álló Szeged-Csanád együttesét fogadjuk! A mérkőzést az M4 Sport 12:30-tól élőben közvetíti! Hajrá ETO!

Kiemelt támogatóink

Támogatóink