Fehér Miklós Labdarúgó Akadémia  |  ETO U16 Football Cup  |  Elérhetőségek

Tóth Dávid a válogatott szereplésről

Túl van idei első nemzetközi felkészülési mérkőzésén U18-as válogatottunk, amelyben az NBIII.-as kerettag, Tóth Dávid is pályára lépett. A sikeres szereplést követően válogatott élményeiről számolt be nekünk a védő.

Tóth Dávid a válogatott szereplésről

A korosztályos gárda a héten Dánia együttesét fogadta Telkiben. Az első összecsapás 3-0-s magyar győzelemmel zárult, ahol Dávid a kezdőcsapatban kapott helyet és végig is játszotta a találkozót.

Több éve erősíted már az aktuális korosztályod válogatottját. Hány alkalommal léphettél pályára a nemzeti csapatban? Milyen érzéssel tölt el a címeres mezben futballozni? 
Az igazság az, hogy nem tudom pontosan hányszor húzhattam magamra a válogatott mezt, de ha tippelnem kellene, körülbelül 50-et mondanék. Hihetetlen jó érzés a válogatott csapatban játszani, de ezzel együtt óriási felelősség is, hiszen az országot képviseljük. 

Van valami különbség az összetartások és a klubban való tréningek között?
Egy picit más jellegűek az edzések, hiszen ritkán tudunk csak találkozni és ezért főként a taktikai dolgokra fókuszálunk jobban.

Hogy jössz ki a többi játékossal? A válogatotton kívül is tartjátok a kapcsolatot?
Igen, több csapattársammal is. Nagyon örülök, hogy megismerhettem őket, így egyben új barátokra is lelhettem.

Oscar Corrochano személyében új szövetségi edzővel kezdhettétek meg az edzőtáborozást. Milyen benyomást keltett a német-spanyol tréner?
Számomra nagyon szimpatikus, főleg azért, mert nagyon közvetlen, jól bánik a játékosokkal és emellett taktikailag is érti a dolgát.

Az eredmények alapján egyértelműen sikeresnek könyvelhető el ez a négy nap, te hogy látod, milyenek voltak a mérkőzések?
Szerintem kimondottan jól sikerültek, az első meccsen 3:0-ra tudtunk nyerni, ami elég nagy szó a dánok ellen, akik Európa top válogatottjai közé tartoznak. A második meccsen egy sajnálatos utolsó percben kapott góllal tudtak kiegyenlíteni, így 2:2 lett a végeredmény.

Mik a céljaitok a jövőre nézve, mire készül most a csapat? 
A rövidtávú célunk az, hogy minél jobban összekovácsolódjon a csapat és a barátságos mérkőzéseken szerzett tapasztalatainkat tudjuk majd alkalmazni az őszi Európa-bajnoki kvalifikáción, ahol Olaszország, Svájc és Örményország lesz majd az ellenfelünk.

Mészár Krisztina

További híreink

U11-es tornagyőzelem Szombathelyen

U11-es tornagyőzelem Szombathelyen

Lakatos Attila együttese hétvégén a Haladás VSE által szervezett 8 csapatos tornán szerepelt, ahol veretlenül az első helyet szerezték meg! Egy különdíjat is elhoztunk, Lengyel Huba a torna legjobb kapusa lett! Gratulálunk! Szép volt fiúk!

Fájó vereség hazai pályán

Fájó vereség hazai pályán

Csapatunk 3-1-es vereséget szenvedett a Merkantil Bank Liga 25. fordulójában. Az 58. percre Kóródi duplája révén kétgólos előnyre tett szert a vendég együttes. A csereként beállt Horváth Zoltán büntetőből még szépíteni tudott, de az utolsó pillanatban Vankó Imre találata állította be a végeredményt.

Bátor játékkal a győzelemért!

Bátor játékkal a győzelemért!

A Merkantil Bank Liga 25. fordulójában a tabella 13. helyén álló Szeged-Csanád együttesét fogadjuk! A mérkőzést az M4 Sport 12:30-tól élőben közvetíti! Hajrá ETO!

Kiemelt támogatóink

Támogatóink