Fehér Miklós Labdarúgó Akadémia  |  ETO CUP  |  Elérhetőségek

Sorra nyeri nemzetközi meccseit az U-17

Több nemzetközi felkészülési mérkőzésen is túl van U17-es gárdánk. Az elmúlt hetekben a szlovák erőket térképezték fel a fiúk és mind a TRNVA és a Slovan Bratislava ellen is sikerült győzelmet aratniuk. ( Trnva-ETO 0-2 ; Slovan B.–ETO 2-3)

Sorra nyeri nemzetközi meccseit az U-17

A tavaszi szezonnak már a felsőházból, a Honvéd otthonában vághatnak neki a fiatalok, Tuifel Pétert, a csapat vezetőedzőjét és Zimonyi Dánielt is megkérdeztük a sikeres szereplést követően, akik megosztották velünk tapasztalataikat.

Miben különbözik egy külföldi együttes ellen felkészülni? Más iramot diktálnak a nemzetközi porondon?
T.P.: A szlovák és cseh (most éppen csak szlovák) csapatok ellen felkészülni a stílus és a fizikum miatt más. Általában agresszívebbek, keresik a test a test elleni kontaktusokat, presszingelnek, közvetlen kapura törnek, amint egy pici lehetőségük adódik. Mindig bátran, nagy önbizalommal lépnek pályára, egy pillanatra sem jut eszükbe, a "mi van, ha nem sikerül", ami bennük van, azt kiadják magukból. A TRNVA és a Slovan játékosainak zöme magas, erős, és gyors is volt. Az említett okok miatt az élcsapataik ellen végig magas az intenzitás, amit Magyarországon maximum egy vagy két csapat ellen lehet érezni.

Z.D.:Semmivel se másabb, mint bármely magyar csapat, ugyanolyan motiváltan készülünk minden meccsre. Valamilyen szinten igen, gyorsabb. Főként most a labdanélküli mozgásra értem. Sokszor rá vagyunk kényszerítve 1-1 szituációban, a gyorsabb mozgásokra, helyezkedésekre, presszingre, stb.


Minek köszönhető a sikeres szereplés? 
T.P.: Talán annak, hogy az U17-es csapat minden játékosa érti, hogy az ilyen mértékű kihívásokra csak magas intenzitású edzés irammal lehet felkészülni. Ezért minden tréningen magas fizikai követelmények elé állítják egymást, ezzel generálva az ilyen mérkőzések intenzitási szintjét. Persze a technikai és taktikai oldalt is maximális odaadással fejlesztik.

Z.D.: A rendkívül masszív csapategységnek köszönhető. Megtanultunk egy csapatként küzdeni, egymásért és a közös célok érdekében. Valamint számos egyéniség is van a keretünkben, akik kínkeserves helyzetekben képesek megfordítani az eredményt, kreativitásukkal nem megbomlasztva a csapat játékát.

Mely csapatok mondhatók hasonló képességűnek a hazai bajnokságban? 
T.P.:Fizikálisan a Honvéd, játékban a Felcsút, és az MTK,.....?

Z.D.:Úgy gondolom, hogy azon csapatok, akik a felsőházba kerültek hasonló nehézséget képviselnek, mint a külföldi csapatok. Semmivel se érzem őket rosszabbnak, ez csak rossz magyar beidegződés, hogy a külföldi jobb.

Hogy sikerült a téli felkészülés? Mik a célok a bajnokság végére?
T.P.:Azért én inkább képzési folyamatról beszélnék, még ha némileg más jellegű edzések is bekerülnek ilyenkor a programba.
A lejátszott mérkőzések játék képe alapján fejlődött a csapat, és fejlődtek egyénileg is a srácok. A bajnokságban azt szeretnénk elérni, hogy a november közepe óta tapasztalt fejlődés töretlen maradjon mind csapat, mind egyéni szinten. Szeretnénk természetesen minél jobban szerepelni, de ez nem mehet a játékosság rovására. És szeretnénk a bajnokság top csapatai ellen is olyan mérkőzéseket játszani, amelyeken a játékunk színvonala megközelíti az övékét, miközben tetten érhető lesz a foci élvezete, mint a felkészülési mérkőzéseken. 

Z.D.:A bajnokságban persze elsődleges célunk a dobogó bármelyik fokára való felállás, de azt hiszem, bátran jelenthetem, hogy az aranyérem megváltás lenne a csapatnak.

Mészár Krisztina

További híreink

Utánpótlás-híradó
Utánpótlás-híradó
I. Cs. Kovács László Emléktorna

I. Cs. Kovács László Emléktorna

Vasárnap újabb rangos nemzetközi utánpótlás-tornának ad otthont az ETO Stadion, ahol ezúttal az U10-es korosztály csapatai mérik össze tudásukat, megemlékezve ezzel egykori kiváló edzőnkre, Cs. Kovács Lászlóra.

Kiemelt támogatóink

Támogatóink

Médiapartnereink

Partnereink

Partneregyesületeink