Fehér Miklós Labdarúgó Akadémia  |  ETO U16 Football Cup  |  Elérhetőségek

Bíznak a fiatal ETO-ban

A hétvégi tavaszi bajnoki rajt előtt szurkolói ankétot tartott az ETO FC Győr. A drukkerek bíznak a fiatal csapatban és a feljutásban.

Bíznak a fiatal ETO-ban

A hétvégén folytatódik a harmadosztályú pontvadászat, s csornai „fellépése" előtt szurkolói ankétot tartott az ETO FC Győr.

„Az ETO neve összeforrt Győrrel, s ahogy a város, a magyar labdarúgás is elképzelhetetlen az ETO nélkül" – jelentette ki Drucskó Zoltán, a győriek ügyvezetője az összejövetel elején. A sportvezető szerint nagy öröm, hogy tavaly sikerült az ETO-t megmenteni, ám a csapat szereplésével kapcsolatban akadhat hiányérzet. Nincs ugyanis feljutó helyen az együttes, pedig cél a másodosztályú szereplés kivívása.

„A hibákból tanulni kell, a célunk nem elérhetetlen" – tette hozzá Drucskó Zoltán


Havas Máté megbízott akadémiai vezető a klub utánpótlásáról beszélt. Kiemelte, hogy egyre több nemzetközi mérkőzést vívhatnak ismét az ETO fiataljai, terv az Audi-kupa újjáélesztése és hogy Oross Márton és Granát Balázs személyében a klubhoz kötődő két újabb fiatal szakember is foglalkozhat a gyerekekkel.
Preszeller Tamás szakmai igazgató elárulta, Németh Zoltán távozása után több edzővel is tárgyaltak, de mindegyik nagyobb változást szeretett volna a keretben.

„Nem dőzsölhetünk" – fogalmazott, ráadásul ez a csapat elérheti a célt: „Korábban is részt vettem ezeknek a játékosoknak a képzésében, tudom, mire képesek" – mondta a szakmai igazgató, aki a   Szabó Ottóval és  az erőnléti edző Jordi Illával kiegészült stábbal együtt abban bízik, hogy nem lesznek rossz találkozóik tavasszal.

A klubvezetés szerint egy-két poszton megerősödött az együttes. Imrik László „hazatért", a Szlovákiából élvonalbeli rutinnal érkezett és immár honosított Szabó Lukács és Lénárt Tamás kiváló képességekkel rendelkezik. A legnagyobb erősítés mégis Szabó Zsolt felépülése, aki tavaly az első edzésén szenvedett keresztszalag-szakadást. A korábban sérült, s nemrég műtött Pákolicz Dávid visszatérésére azonban még márciusig várni kell. Kovács Ádám és Demjén Gábor végleg távozott a klubtól, míg Kerékgyártó Dávid és Dávid Ferenc tavasszal kölcsönben Csornán szerepel majd.

 A felkészülés – az utolsó találkozó kivételével – jól sikerült, tudatos volt, hogy erős élvonalbeli és másodosztályú csapatok ellen készüljön az ETO. Fontos lesz a jó védekezés, a stabilitás kialakítása. „Egységes, jó csapat lesz az ETO" – jelentette ki magabiztosan a győriek korábbi játékosa, Preszeller Tamás szakmai igazgató.

Ez volt egyébként a szurkolók véleménye is. Farkas Imre a győri szimpatizánsok nevében azt mondta: bíznak a győri fiatalokban, s azt kérte, ők is higgyenek magukban, a feljutásban. Legyen meg az NB II, onnan feljutni az élvonalba szerinte már nem lesz egyszerű, s nem is várják el rögtön a szurkolók.

Megkérdeztünk további négy győri drukkert, ők mit várnak tavasszal a csapattól.

Viglidán György szakács: – Bízom a feljutásban és utána az élvonalban. Bevallom, nekem ez a fiatal csapat még jobban is tetszik, mint a korábbi volt.

Kovács Attila mérnök: – Jól sikerült a felkészülés, ami bizakodásra adhat okot. Ahogy korábban az NB I-ben, a harmadosztályú mérkőzéseken is ott vagyok, és bízom benne, a következő szezont már az NB II-ben kezdjük.
Husek Richárd autófényező: – Izgatottan várom a folytatást, s én csak a feljutásban gondolkodom. Remélem, ezért mindent meg is tesznek a srácok.

Szabó István minőségellenőr: – Hideg zuhanyként ért az élvonalbeli kizárás, de nekünk, szurkolóknak az NB III-ban is a csapat mellé kell állni. Mi ezzel tudjuk a játékosokat támogatni. Bízom benne, hogy a rajtuk lévő nyomástól nem görcsössé, inkább felszabadulttá válnak a bajnokságban.

Hír még az ETO-val kapcsolatban, hogy a 14 év alatti szurkolók ingyenbérletet kapnak, azok az ETO Shopban válthatók ki. Ugyanitt lehet a csapat mérkőzéseire elővételben jegyet váltani. A szombati, Csorna elleni idegenbeli találkozóra már mintegy ötven belépő fogyott el.


Kisalfold.hu | Szeitz Tibor | Fotó: Bertleff András

További híreink

Mervó Bence nem felejtette el, honnan indult

Mervó Bence nem felejtette el, honnan indult

Az élvonalbeli szereplés előtt álló egykori Akadémista, Mervó Bence egy zsák labdával támogatta az ETO feltörekvő tehetségeit. Köszönjük a kedves ajándékot, és sok sikert kívánunk Bencének az elsőosztályban!

Középpályással erősítettünk

Középpályással erősítettünk

A Vasasból érkező, 25 éves Király Botond 2 évre kötelezte el magát az ETO-hoz. Játékosunknak sok sikert kívánunk!

Holnap este Soroksár-ETO

Holnap este Soroksár-ETO

A felkészülés harmadik mérkőzésén csapatunk szerda este 18:00 órakor idegenben lép pályára a Soroksár SC otthonában! A mérkőzésről online szöveges tudósítást olvashatnak holnapunkon!

Kiemelt támogatóink

Támogatóink