Fehér Miklós Labdarúgó Akadémia  |  Elérhetőségek

Bíznak a fiatal ETO-ban

A hétvégi tavaszi bajnoki rajt előtt szurkolói ankétot tartott az ETO FC Győr. A drukkerek bíznak a fiatal csapatban és a feljutásban.

Bíznak a fiatal ETO-ban

A hétvégén folytatódik a harmadosztályú pontvadászat, s csornai „fellépése" előtt szurkolói ankétot tartott az ETO FC Győr.

„Az ETO neve összeforrt Győrrel, s ahogy a város, a magyar labdarúgás is elképzelhetetlen az ETO nélkül" – jelentette ki Drucskó Zoltán, a győriek ügyvezetője az összejövetel elején. A sportvezető szerint nagy öröm, hogy tavaly sikerült az ETO-t megmenteni, ám a csapat szereplésével kapcsolatban akadhat hiányérzet. Nincs ugyanis feljutó helyen az együttes, pedig cél a másodosztályú szereplés kivívása.

„A hibákból tanulni kell, a célunk nem elérhetetlen" – tette hozzá Drucskó Zoltán


Havas Máté megbízott akadémiai vezető a klub utánpótlásáról beszélt. Kiemelte, hogy egyre több nemzetközi mérkőzést vívhatnak ismét az ETO fiataljai, terv az Audi-kupa újjáélesztése és hogy Oross Márton és Granát Balázs személyében a klubhoz kötődő két újabb fiatal szakember is foglalkozhat a gyerekekkel.
Preszeller Tamás szakmai igazgató elárulta, Németh Zoltán távozása után több edzővel is tárgyaltak, de mindegyik nagyobb változást szeretett volna a keretben.

„Nem dőzsölhetünk" – fogalmazott, ráadásul ez a csapat elérheti a célt: „Korábban is részt vettem ezeknek a játékosoknak a képzésében, tudom, mire képesek" – mondta a szakmai igazgató, aki a   Szabó Ottóval és  az erőnléti edző Jordi Illával kiegészült stábbal együtt abban bízik, hogy nem lesznek rossz találkozóik tavasszal.

A klubvezetés szerint egy-két poszton megerősödött az együttes. Imrik László „hazatért", a Szlovákiából élvonalbeli rutinnal érkezett és immár honosított Szabó Lukács és Lénárt Tamás kiváló képességekkel rendelkezik. A legnagyobb erősítés mégis Szabó Zsolt felépülése, aki tavaly az első edzésén szenvedett keresztszalag-szakadást. A korábban sérült, s nemrég műtött Pákolicz Dávid visszatérésére azonban még márciusig várni kell. Kovács Ádám és Demjén Gábor végleg távozott a klubtól, míg Kerékgyártó Dávid és Dávid Ferenc tavasszal kölcsönben Csornán szerepel majd.

 A felkészülés – az utolsó találkozó kivételével – jól sikerült, tudatos volt, hogy erős élvonalbeli és másodosztályú csapatok ellen készüljön az ETO. Fontos lesz a jó védekezés, a stabilitás kialakítása. „Egységes, jó csapat lesz az ETO" – jelentette ki magabiztosan a győriek korábbi játékosa, Preszeller Tamás szakmai igazgató.

Ez volt egyébként a szurkolók véleménye is. Farkas Imre a győri szimpatizánsok nevében azt mondta: bíznak a győri fiatalokban, s azt kérte, ők is higgyenek magukban, a feljutásban. Legyen meg az NB II, onnan feljutni az élvonalba szerinte már nem lesz egyszerű, s nem is várják el rögtön a szurkolók.

Megkérdeztünk további négy győri drukkert, ők mit várnak tavasszal a csapattól.

Viglidán György szakács: – Bízom a feljutásban és utána az élvonalban. Bevallom, nekem ez a fiatal csapat még jobban is tetszik, mint a korábbi volt.

Kovács Attila mérnök: – Jól sikerült a felkészülés, ami bizakodásra adhat okot. Ahogy korábban az NB I-ben, a harmadosztályú mérkőzéseken is ott vagyok, és bízom benne, a következő szezont már az NB II-ben kezdjük.
Husek Richárd autófényező: – Izgatottan várom a folytatást, s én csak a feljutásban gondolkodom. Remélem, ezért mindent meg is tesznek a srácok.

Szabó István minőségellenőr: – Hideg zuhanyként ért az élvonalbeli kizárás, de nekünk, szurkolóknak az NB III-ban is a csapat mellé kell állni. Mi ezzel tudjuk a játékosokat támogatni. Bízom benne, hogy a rajtuk lévő nyomástól nem görcsössé, inkább felszabadulttá válnak a bajnokságban.

Hír még az ETO-val kapcsolatban, hogy a 14 év alatti szurkolók ingyenbérletet kapnak, azok az ETO Shopban válthatók ki. Ugyanitt lehet a csapat mérkőzéseire elővételben jegyet váltani. A szombati, Csorna elleni idegenbeli találkozóra már mintegy ötven belépő fogyott el.


Kisalfold.hu | Szeitz Tibor | Fotó: Bertleff András

További híreink

A Haladás elvitte a három pontot

A Haladás elvitte a három pontot

A Merkantil Bank Liga 22. fordulójában hazai pályán fogadta a Szombathelyi Haladás gárdáját az ETO FC Győr NB II-es labdarúgócsapata, ahol már az első félidőben kialakult a végeredmény, a vendégek kétgólos győzelmet arattak.

Zöld-fehér rangadó következik

Zöld-fehér rangadó következik

A Merkantil Bank Liga 22. fordulójában hazai pályán fogadja a Szombathelyi Haladást az ETO FC Győr NB II-es labdarúgócsapata vasárnap 14 órától az ETO Stadionban. A mérkőzésről élő online közvetítést biztosítunk!

Vincze Soroksáron folytatja

Vincze Soroksáron folytatja

Távozik csapatunktól Vincze Ádám, aki összesen 35 mérkőzésen lépett pályára ETO-mezben, melyeken egy gólt szerzett. Ádámnak sok sikert kívánunk a további pályafutásához!

Kiemelt támogatóink

Támogatóink

Médiapartnereink

Partnereink

Partneregyesületeink