Fehér Miklós Labdarúgó Akadémia  |  Elérhetőségek

Két NBI-es és egy utánpótlás válogatott játékos érkezett

Az ETO FC Győr szurkolói ankétján bemutatta új igazolásait. Szabó Lukács a csatársorban, Lénárt Tamás és Imrik László a középpályán erősíthetik a csapatot

Két NBI-es és egy utánpótlás válogatott játékos érkezett

Lénárt Tamás 1990. 06. 07-én látta meg a napvilágot a Szlovákiai Dunaszerdahelyen. Pályafutását a járási székhely csapatánál, a DAC Dunaszerdahelyben kezdte, ahol 2009-ben vált profi labdarúgóvá. A 19 éves védekező középpályás fiatal kora ellenére nem illetődött meg és helyet is követelt magának a szlovák első ligás csapat kezdőjében, ahol összesen 52 bajnoki mérkőzésen pályára is lépett, így nem volt meglepő az sem, hogy fél szezont követően már Olaszországból voltak kérői Tamásnak, azonban maradt a nevelőegyesületében. 2013 nyarán kölcsönbe került Bősre, majd 2014-ben a szlovák második vonalban vitézkedő SK Senec csapatához, ahol igazi vezéregyénisége lett a narancsmezes gárdának. A felvidéki játékos 52 szlovák első ligás meccsén kívül több mint 100 szlovák második ligás meccsel is büszkélkedhet, ezért, habár még csak 25 esztendős játékosról beszélünk, már kellő rutinnal rendelkezik ahhoz, hogy fiatal gárdánkat hozzásegítse a kitőzött célok eléréséhez. Ami a játékstílusát illeti, Lénárt egy borzasztóan kemény és határozottság jellemzi. Kiemelendő térlátása és szervezőkészséggel rendelkezik, ezért nem lesz meglepő, ha szurkolóink előbb egy kőkemény belépőt követően labdaszerzést látnak, majd tökéletesen kivitelezett 40 méteres keresztlabdát.

Szabó Lukács 1992. 10. 04-én született a felvidéki Vágsellyén. Korai pályafutását szülővárosában a Slovan Duslo Salában kezdte, de tehetségére hamar felfigyeltek Szlovákia egyik legjobb utánpótlásműhelyeként számon tartott FC Nitránál, így 15 esztendősen a Zoboraljára került. Profi labdarúgó karrierjét a másodosztályú Duslo Salában kezdte 2012-ben, ahová üstökösként robbant be, ugyanis első idényében azonnal 10 gól és 10 gólpasszt jegyzett. A Csehország egyik legnagyobb csapata a Slovan Liberec nem is tétovázott és megvásárolta Lukács játékjogát, ahol a Skonto Riga ellen még Európa Liga mérkőzésen is pályára léphetett. A fiatal kora és a hatalmas konkurenciaharc miatt Szabót egy évre kölcsön adták a szlovák első ligában szereplő ViOn Zlaté Moravcénak, ahol 23 mérkőzésen lépett pályára és a szezon végén 4 gól, illetve 5 gólpassz szerepelt a neve mellett. Összegezve a pályafutását a már említett szlovák 1. ligás szerepvállalása mellett 53 szlovák 2. ligás mérkőzésen is pályára lépett, amelyeken 19 gólt és 22 gólpassz szerepel a neve mellett. Játékstílusa nagyon látványos, nagyon erős egy az egy elleni játékszituációkban és kiváló lövőtechnikával rendelkezik. Robbanékonyságát a pálya mindkét szélén tudja kamatoztatni. A még mindig csak 23 éves támadó hatalmas erőssége lehet csapatunknak a tavaszi hadjárat során.

 

Imrik László az NBI-ben az ETO-ban debütáló 30 éves játékos, aki az előző szezonban a Budaörs játékosaként szerepelt, nagy erősítés lehet a középpályán. A DAC-nál, Felcsúton, Vasasnál és Csákvárnál is megfordult játékos fél plusz egy évre írt alá az ETO-hoz. Védekező középpályásként a rutinos játékosok számát növelve hozhat egyensúlyt a középpályára. Személyes célként gólokat és gólpasszokat tűzött ki önmagának. Ami eddigi pályafutását számszerűsítve illeti, az NB1-es rutinnal rendelkező játékos 86 NB2-es mérkőzésen 19 gólt, illetve 68 NB3-as bajnoki mérkőzésen 26 találatot jegyzett. Szurkolóink a tavasz folyamán 18-as mezszámban láthatják Lászlót a pályára kifutni.

További híreink

Zöld-fehér rangadó következik

Zöld-fehér rangadó következik

A Merkantil Bank Liga 22. fordulójában hazai pályán fogadja a Szombathelyi Haladást az ETO FC Győr NB II-es labdarúgócsapata vasárnap 14 órától az ETO Stadionban. A mérkőzésről élő online közvetítést biztosítunk!

Vincze Soroksáron folytatja

Vincze Soroksáron folytatja

Távozik csapatunktól Vincze Ádám, aki összesen 35 mérkőzésen lépett pályára ETO-mezben, melyeken egy gólt szerzett. Ádámnak sok sikert kívánunk a további pályafutásához!

Szurkolói információ

Szurkolói információ

A vasárnap 14 órától megrendezésre kerülő ETO FC Győr - Szombathelyi Haladás Merkantil Bank Liga mérkőzésen a hatóságok előírásának megfelelően a Nyugati lelátó "I" és "H" szektorai lezárásra kerülnek, melyek zárt kordonnal lesznek leválasztva a "G" szektortól.

Kiemelt támogatóink

Támogatóink

Médiapartnereink

Partnereink

Partneregyesületeink