Fehér Miklós Labdarúgó Akadémia  |  ETO CUP  |  Elérhetőségek

Kötelező magabiztos győzelem

Közös győzelemmel fogadták Újvári Krisztinát a régi és új csapattársai. Egy fokkal gyengébb győri játék, magabiztos győzelem a sereghajtó Skorpió otthonában.

Kötelező magabiztos győzelem

8 percig bírta a Skorpió a nyomást az Árkád ETO ellen a hazai pályán, majd a győri futsalos nők elkezdték a gólgyártást. Az első félidő derekától, kifejezetten jó iramú mérkőzés alakult ki, a Győr látványos akciókkal és találatokkal négy gólos előnyre tett szert a szünetig.

A szünet után a Skorpió szépítése után nagyobb ellenállásba ütközött a Győr, majd a 32. percben Pintér két újabb találattal büntette az ETO hibáit. Azonban a mai kicsit gyengébb játék ellenére, az ETO magabiztos 3 gólos győzelméhez nem fér kétség ennyivel minimum jobbak voltak, a talán ma a legjobb második 20 percét produkáló a sereghajtó Sargótarján ellen.

Lódi Tamás: Igazából nem játszottunk jól, de örülök a győzelemnek. Folytatjuk a felkészülésünket a Magyar Kupa négyes döntőre. Addig még van egy Tolna elleni bajnoki mérkőzésünk, ahol nagyjából ki fog jönni hol is tartunk. Megpróbálunk a lehető legjobban felkészülni a Final Fourra, most ez a legnagyobb célunk, szeretnénk ott jól szerepelni.

Németh Loretta: A mai mérkőzés elég jó volt, jól ment a csapatnak. A Skorpiónak nagyon agresszív játéka volt, de szerencsére tuduk hogy kezelni. A helyzeteinket nagyobb rész használtuk. és kijött a két csapat közötti tudáskülönbség, ezért tudtunk jó eredménnyel, három góllal idegenben nyerni.

A múltkori DEAC mérkőzésről kérdezve Lorettát elmondta, hogy csapatként jól működtek, mindenki hozzátette a jó formáját, véleménye szerint góljait társainak és a csapatának köszönheti.

Újvári Krisztina: Visszatérésemen úgy mentük fel a pályára, ahogy Lódi Tamás és Molnár Attila azt kérte. Sikerült agresszív támadásokkal, okos megoldásokkal és sokat passzolva higgadtan játsszunk, amit gyakoroltunk is Velük az edzésen. A helyzeteinket nagyobb arányban kellett volna azonban berúgnunk. Meglepődtem, hogy kezdőként számítottak ma rám az első bajnokimon. Nagyon jó párharcokat játszottunk, okosan a nagyobb helyzeteket azért kihasználtuk, tudásban felül kerekedtünk a házigazda felett.

Örülök, hogy győztes meccsen kezdtem. Nagyon köszönöm az ETO-nak, hogy Olaszországból visszatérhettem a klubhoz. Azon leszek, hogy legjobb tudásom szerint segítsem a csapatomat a sikerei elérésében. Szeretnénk minél több kupát felemelni még az idén!


Hosszú percekig tudta rombolni a vendég támadásokat a Skorpió, kontráira alapuló defenzív játéka sokáig hatásosnak bizonyult. Vendég ritmusváltást követően Öreg Cintia a 9. percben megszerezte a vezetést az ETO számára, remekül eltalált lövése a jobb szélről 13 m-ről akadálytalanul jutott a salgótarjáni kapu bal alsó sarkába (0-1). A másik oldalt rögtön helyzet, de Pintér Violetta lövését Bocsárdi E. lábbal védte. Felélénkült a mérkőzés, a 11. percben Németh Lorettával szemben szabálytalankodtak, a szabadrúgásnál elmélázó hazai játékosok mellett Jakab Petra lőtt mindenkitől zavartalanul a hálóba (0-2). A kapufák perce következett, 11-es a jobb szélről a bal kapufát, majd Vígh R. először a bal kapufát, Újvári K. ismétlése a jobb lécen csattant. A 15. percben Vígh Renáta buktatásáért szabadrúgást végezhetett el az ETO, Jakab R. rutinosan a felugró sorfal lába alatt laposan lőtt a hálóba (0-3). Két perccel később Tóth Friderika nagy helyzetben az oldalhálót találta el, a kontrából Németh Loretta a kivetődő hazai kapusba lőtte a labdát. Az utolsó másodpercekben remekül ugratta ki Németh-et Öreg C., aki a kifutó kapus mellet külsővel gurított elegánsan a Skorpió kapujába (0-4).

A szünet után a 22. percben szépít váratlanul a hazai csapat, Bede Anett szép cselekkel a kapu felé indult, a bal kapufánál érkező Balya Dorottya pontosan érkezett és a szünet után becserélt Mészár Krisztina mellet a hálóba helyezett (1-4). Sokáig nem kellett várni a következő győri gólra, Jakab Réka sokadik kipattanót vágja a kapuba nagy erővel (1-5). Ami ezután történt arra, még a Skorpió szurkolói sem számítottak. Feltámadt a Skorpió, két góra feljönnek, a 32. Pintér Violetta dupláz 15 másodpercen belül, két győri hibát azonnal büntetve, (2-5), (3-5). Két hazai gól után gyorsan megnyugodott az ETO, két perccel később a 34. percben Németh egy fordulat után szép gólt szerez (3-6).  Ez maradt a végeredmény, a Skorpió ellen a vártnál gyengébb produkcióval is három góllal nyert az ETO. A hazai csapatot dicséret illeti, nem hagyták ellaposodni a meccset, végig harcolták a meccset a kapu előtt jól variáló Győr ellen. Megjegyezendő, hogy az ETO rengeteg helyzetet kidolgozott, de a befejezés nem mindig sikerült. Javulnia kell az ETO-nak a helyzetkihasználásban és a pontosabb játékban a Tolna ellen valamint a Magyar Kupa Final Fourban.

Reklám-Press-Skorpió-Árkád ETO 3-6 (0-4)

ETO: Bocsárdi E. – Szórádi N., Jakab R., Újvári K., Vígh R.
Csere: Mészár K., Öreg C., Németh L., András F., Mészáros D., Csuti M., Jakab P.
Vezetőedző: Lódi Tamás, Edző: Molnár Attila

Gólszerző: Öreg C. (9), Jakab P. (11), Jakab R. (15, 24), Németh L. (20, 34), illetve Balya D. (22), Pintér V. (32, 33),

Kapcsolódó képek

Kapcsolódó hírek

Visszatérő kedvenccel erősített az Árkád ETO

Visszatérő kedvenccel erősített az Árkád ETO

Vasárnap Salgótarjánban vendégszerepel az Árkád ETO, a sereghajtó otthonában az idei szezonban pályára lép Újvári Krisztina is, aki egy éves olaszországi kitérő után tért vissza Győrbe.

Kiemelt támogatóink

Támogatóink

Médiapartnereink

Partnereink

Partneregyesületeink