Fehér Miklós Labdarúgó Akadémia  |  Elérhetőségek

Bravúros döntetlen a DAC otthonában

Az ETO Mayer révén megszerezte a vezetést az első félidőben, majd 58 percig bírta a DAC nyomását, végül Pacinda R. kiegyenlített a 68. percben. Mindkét csapat megszerezhette volna a győzelmet, de végül 1-1-es döntetlennel zárult a találkozó.

Bravúros döntetlen a DAC otthonában

DAC meddő fölénnyel sűrű ködben kezdődött a mérkőzés Dunaszerdahelyen. A hazai csapat támadásai pontatlanok voltak, a Győr magabiztosan szűrte meg ezeket a próbálkozásokat. Szarka Ákos csukafejese és Polievka Róbert hatalmas kihagyott helyzete után – amikor Deli eladta a labdát és a szerdahelyi támadó az üres kapu mellé lőtt -  meglepetésre a 15. percben megszerezte egy Mayer bombával a vezetést az ETO. Németh Márk indult a kapu felé, középen Mayer Milán átvette a labdát és kapura tüzelt, a labda Tujvel keze alatt a talajon megcsúszva vágódott a DAC kapujába (0-1). A gól megfogta a DAC-t kiegyenlítődött a mérkőzés, azonban a szünetig nem változott az eredmény.

A második 45 percre harciasabban futballozó hazai csapat átvette az irányítást, azonban a vendég csapat remekül védekezett, sőt Illés Dávid révén kettőre növelhette volna az előnyét, de a cserekapus Milosovic bravúrral tolta ki lövését. A 68. percben meghozták a hazai egyenlítést az egyre sűrűbb hazai támadások. A 68. percben egy jobb oldali beadást követően Szarka lövése után felperdült a labda, Pacinda Erik pedig kapásból félmagasan a győri kapu bal oldalába tüzelt (1-1). Ezután jól tartotta magát a győri együttes és megérdemelten harcolta ki a szlovák I. osztályú Dunaszerdahely ellen az 1-1-es döntetlent.

Preszeller Tamás: Egy nagyon erős ellenfél ellen sikerült döntetlent elérni. Ismét szervezett volt a védekezésünk, amire a felkészülési idősazk alatt hangsúlyt helyeztünk, az a játékban is megmutatkozott. Jól dolgoztunk ma. Bízom benne, hogy ezeket az erényeket a bajnokságban is megfogjuk csillogtatni.

FC DAC 1904 – ETO FC Győr 1-1 (0-1)

Gólszerzők: Mayer M. (15), Pacinda E. (68)

DAC: Tujvel – Brasen, Ljubic, Kwin, Davis, Sarr Pape, Asanobic, Straka, Pacinda, Szarka, Polievka

ETO: Deli (Gyurkovics) - Köles, Nagy Á., Csató M., Németh M. (Borkai), - Pongrácz (Weitner), Lénárth - Illés (Imrik) - Vankó (Szabó B.), Mayer (Szabó Zs), Szabó L.

Kapcsolódó képek

Kapcsolódó videóKapcsolódó hírek

Elsőosztályú ellenfél szombaton: Dunaszerdahely

Kiemelt támogatóink

Támogatóink

Médiapartnereink

Partnereink

Partneregyesületeink