Fehér Miklós Labdarúgó Akadémia  |  ETO CUP  |  Elérhetőségek

Hat gólos győzelem

Az ETO FC Győr végig támadó szellemben irányította a mérkőzést és magabiztosan győzte le a Somorja együttesét.

Hat gólos győzelem

A támadó szellemben futballozó ETO végig többet kezdeményezett riválisánál, így várható volt, hogy megszerzik a vezetést a győriek. Az első találat a 17. percben egy jobb oldali szabadrúgást követően született, Vankó csavart laposan a kapuba (1-0).

Tovább irányította a mérkőzést az ETO, szinte végig a Somorja térfelén folyt a játék. A 37. percben Vankó forgatta meg a védőket középre játszott, Szabó Zsolt félig vetődve lőtt a vendég kapuba (2-0). A 40. percben háromra növelte a Győr előnyét. Németh Márk adta be a labdát a balszélről, Szabó Lukasz jutatta az elvetődő kapus mellett a labdát a hálóba (3-0).

A szünet után az 50. percben nem érti meg egymást a vendégek csapatkapitánya Poncak és kapusa, Mayer csapott a labdára, majd egy igazítás után kapura lőtt. A lövés a jobb kapufáról Vankó elé vágódott, aki a bal alsó sarokba tüzelt, megszerezve az ETO negyedik találatát (4-0). A második 45 perc hajrájáig nem változott az eredmény, a győri mezőnyfölény azonban továbbra is megmaradt. Egyetlen veszélyes helyzetét is kihagyta a Somorjan, Mikus szerzett labdát, majd 16 méterről a bal kapufa mellé lőtt. A másik oldalon is kimaradt helyzet, Imrik távoli bombája a felső lécen csattant.

A megérdemelt következő hazai találat a 85. percre esett, amikor Mayer kapott nagyszerű labdát középen, aki a hálóba vágta a labdát (5-0). Egy perccel később az aktív Nagy Ádám felrúgásáért tizenegyest rúghatott a Győr. Wietner Ádám futott neki és magabiztosan értékesítette a büntetőt (6-0).

Szombaton 11-kor újabb felkészülési mérkőzés lesz, a dunaszerdahelyi DAC együttese fogad minket.

Preszeller Tamás: A mi szempontunkból nagyon jó játék volt. Nagyon szervezetten sikerült a védekezésünket megoldani, elöl pedig szebbnél szebb támadásokat tudtunk vezetni. Nagyon jól szuperált a csapat a mai mérkőzésen, nagyon várom már a szombati folytatást a DAC ellen.

ETO FC Győr-FC STK 1914 Samorin 6-0 (3-0)

ETO: Deli – Köles (Kelemen), Csató (Kozma), Nagy Á., Németh M (Borkai) – Lénárth (Dávid), Pongrácz (Imrik), Illés (Szabó B.), Szabó L. (Weitner) – Szabó Zs (Mayer)., Vankó
Vezetőedző: Preszeller Tamás 

Somorja: Hajduch - Thiago, Leonel, Levi, Kristan, Mezovsky, Kassiano, Poncak, Johnatan, Ozogany, Megyes
Vezetőedző:  Mike Keeny

Gólszerzők: Vankó (17), Szabó Zs (37), Szabó L., (40), Vankó (50), Mayer (85), Weitner (86)

Kapcsolódó képek

Kapcsolódó videó


További híreink

Kétgólos győzelem Zsámbékon

Kétgólos győzelem Zsámbékon

Zsámbékon kezdte meg csapatunk a MOL Magyar Kupa küzdelmeit az idei kiírásban, amely a harmadik fordulóban Zsámbékra látogatott, és 2-0-s győzelmet aratott.

MOL Magyar Kupa: Zsámbéki SK - ETO FC Győr
Serie A-t megjárt védőt igazoltunk

Serie A-t megjárt védőt igazoltunk

A 28 esztendős Deian Boldor személyében olasz elsőosztályt megjárt védőt igazoltunk. A szabadon igazolható román középhátvéd a bajnokság egyik legértékesebb játékosa lett.

Kiemelt támogatóink

Támogatóink

Médiapartnereink

Partnereink

Partneregyesületeink