Fehér Miklós Labdarúgó Akadémia  |  ETO CUP  |  Elérhetőségek

Az ETO nyerte az Alcufer-kupát

Az ETO FC Győr nyerte a hétvégi Alcufer-kupa, Horváth Ferenc emlék- és teremtornát, ami nem meglepetés, mivel a győriek az élvonalban játszó futsalosaikkal megerősítve léptek pályára.

Az ETO nyerte az Alcufer-kupát

A D csoportban három győri együttes is szerepelt, s érdekesség, hogy az ETO több futsalossal - közöttük a magyar bajnok Rába edzőjével, Jordi Illával - lépett pályára. Tegnap már megírtuk, nem sikerült megszerezniük az első helyet a zöld-fehéreknek, mivel a Gyirmótnak jobb lett a gólkülönbsége és a gólnélküli döntetlennel léptek bele a rájátszásba.

"A nagypályás együttes szombaton felkészülési mérkőzést játszott, s többen is sérültek, hiányoznak a keretből, ezért úgy gondoltuk, hogy azzal tiszteljük meg legjobban Horváth Ferenc emlékét és a tornát, ha a lehető legerősebb ETO lép pályára, s ha már van egy teremben bajnok csapatunk, miért ne játszhatnának a futsalosaink az Alcufer-kupán" - adott magyarázatot a győriek úgymond vegyes csapatára Preszeller Tamás az ETO szakmai igazgatója.

Szintén két csoportban küzdöttek a felsőházban a csapatok vasárnap délután. A talán nem annyira erős négyesben a Bácsa volt a legkedvezőbb helyzetben, mivel három pontot vitt magával, ám mégis az NB II-es Ajka ért oda a négyes elejére, s került a fináléba.

A másik négyesben az inkább futsalosokkal kiálló ETO magabiztosan győzte le az Öttevényt, amely ezután szoros meccsen maradt alul csupán egy góllal a Gyirmóttal szemben. A csoport elsőségről vagyis a döntőbejutásról így a Pénzügyőr elleni két meccs döntött.

Az ETO simán győzte le az NB III-as csapatot, míg a Gyirmót csak az utolsó másodpercben szerzett találattal győzött, így a zöld-fehérek játszhattak döntőt.

 A felsőház eredményei: Ajka-Gyirmót II 7-6, ETO-Öttevény 7-1, Lipót-Gyirmót II 2-1, Gyirmót-Öttevény 4-3, Ajka-Bácsa 4-0, ETO-Pénzügyőr 5-1, Lipót-Bácsa 2-1, Gyirmót-Pénzügyőr 4-3.

A bronzmérkőzésen aztán gyirmóti csapat nyert egy góllal, míg a fináléban győri siker született.

Az ETO egy gólos hátrányból fordította meg a döntőt és magabiztosan hódította el az Alcufer Kupát az NBII-es Ajka legyőzésével.

Helyosztók, bronzmérkőzés: Lipót-Gyirmót 0-1. Döntő: FC Ajka-ETO FC Győr 1-3.

Az Alcufer-kupa, Horváth Ferenc-emléktorna végeredménye, felsőház: 1. ETO FC Győr, 2. FC Ajka, 3. Gyirmót FC Győr, 4. Lipót-Pékség, 5. Pénzügyőr, 6. Bácsa, 7. Gyirmót FC Győr II, 8. Öttevény.

"Azt gondolom két szempont miatt is nagyon fontos ez a torna - jegyezte meg az Alcufer-kupával kapcsolatban Bolla Péter, az MLSZ  Győr-Moson-Sopron megyei igazgatóságának társadalmi elnöke.

- Az egyik, hogy méltó emléket állít Horváth Ferencnek, ki köztudottan sokat tett a győri és gyirmóti labdarúgásért, s számomra külön öröm, hogy két fia próbálja meg az álmát, az élvonalba jutást - remélhetőleg még idén - megvalósítani. Másrészt örvendetes, hogy a megyei amatőrcsapatok java kitűnő körülmények között, neves, jó csapatok ellen készülhet a tavaszi folytatásra."

A tornán idén is osztottak különdíjakat, a legjobb kapus Rusák Edvárd (Gyirmót), mezőnyjátékos Alex Constantino (ETO), gólkirály pedig Stieber András (Ajka) lett. A torna felfedezettjének Zimonyi Dávidot (Lipót) választották, a legjobb gyirmóti játékos Völgyi Dániel, a Fair Play díjas a Bácsa lett.

eto.hu | Forrás: kisalfold.hu – Szeitz Tibor

Kapcsolódó képek

Kapcsolódó hírek

Felsőházban az ETO az Alcufer kupában

Felsőházban az ETO az Alcufer kupában

Az Alcufer Kupában egy könnyebb és egy nehezebb győzelemmel kezdett az ETO vegyes, futsal és labdarúgókból összeállított csapata, a DAC és a Kapuvár ellen. Az előre hozott döntőnek is bele illő mai záró rangadón, a Gyirmót elleni gól nélküli döntetlennel, végül Felsőházba jutott az ETO FC Győr.

Alcufer kupa: Egy csoportban az ETO és a Gyirmót

Alcufer kupa: Egy csoportban az ETO és a Gyirmót

Összemérheti erejét az ETO és a Gyirmót labdarúgócsapata egy barátságos torna keretében. A szervezők a teljes bevételt a Szívkatéterezők Győr Alapítványának ajánlják fel.

Kiemelt támogatóink

Támogatóink

Médiapartnereink

Partnereink

Partneregyesületeink