Fehér Miklós Labdarúgó Akadémia  |  ETO U16 Football Cup  |  Elérhetőségek

Alkalmassági felvételi vizsgák az ETO Akadémiáján

A Fehér Miklós Labdarúgó Akadémia Gimnáziuma a 2016/2017-es tanévben egy osztályt indít 30 fővel. Az osztályra ismételten több mint háromszoros a túljelentkezés, ezért nagyon jó teljesítményre van szükség a diákoktól az alkalmassági vizsgán.

Alkalmassági felvételi vizsgák az ETO Akadémiáján

A Fehér Miklós Labdarúgó Akadémia Gimnáziuma a 2016/2017-es tanévben egy osztályt  indít 30 fővel. Az iskola a nyelvi előkészítős osztályba  20 labdarúgót és 10 futsalost vesz fel, akiknek a heti órarendjük és étkezésük az edzésidők függvényében kerül kialakításra. 

Az intézmény képzésére elsősorban az ETO FC Győr utánpótláskorú sportolóit várják, de más egyesületek sportolói is beadhatják jelentkezésüket. Az osztályban magas óraszámban tanítják az angol nyelvet, felkészítve a tanulókat a középfokú nyelvvizsgára, hiszen az itt tanuló diákok előrehozott érettségi vizsgát tesznek informatikából.

A leendő diákoknak központi írásbeli vizsgát nem kell tenniük, hanem a felvételi eljárás során egy alkalmassági felvételi vizsgán vesznek részt. A vizsgát megelőző regisztrációt követően kezdődik a mozgáskordinációt, labdatechnikát, játékügyességet, sportegészségügyi alkalmasságot felmérő tesztek, amelyeket a labdarúgók az ETO beltéri műfüves pályáján, a futsalosok pedig a Magvassy Sportcsarnokban teljesítik. Ezen felül a jó 7.-8. osztályos tanulmányi eredmények szükségesek a gimnáziumi bekerüléshez.

Magyarország első Futball & Futsal Akadémiáján rendkívül jó körülmények közök sportolhatnak és tanulhatnak a diákok. A felnőtt élsportolók számára előírt minőségű és mennyiségű étkezés a diákok számára helyben, napi négy alkalommal az ETO éttermében biztosított. A távolabbi településekről érkezőknek pedig igény szerint lehetőségük van a kollégiumi elhelyezésre. A 2008 szeptemberében elindult gimnáziumi képzésben olyan játékosok nevelkedtek eddig, mint Kalmár Zsolt, Zámbó Bence, Paku Roland vagy Kiss Máté.

A felvételi 2016.01.18.-án 10:00-kor kezdődik az ETO Stadion klubépületében. Az alkalmassági felvételi vizsgára jelentkezni a http://www.fmla.hu/hu/beiskolazasok/ honlapon található jelentkezési lapon kell. Felhívjuk a figyelmet azonban arra, hogy az iskolában sportolókat képeznek!

További híreink

Döntetlen Pécsen

Döntetlen Pécsen

Priskin és Adamcsek duplájával 2-2-es döntetlent értünk a PMFC otthonában, ahol az első félidőben főként a vendég, a másodikban pedig a hazai dominált, így a mutatott játék alapján igazságos végeredmény született.

ETO RETRO: Focisegély – Mentőöv a bajban

ETO RETRO: Focisegély – Mentőöv a bajban

A szocialista világ állami eszközökkel támogatott élsportja megteremtette a fából vaskarikát, az amatőrizmus álarcába bújtatott profizmust, a sikerek által pedig a rossz emlékű társadalmi berendezkedés kifelé hirdetett fölényét. Mindez leginkább a labdarúgásban öltött testet, amelyben az ötvenes évek külföldi utak, pluszjuttatások révén elaltatott struktúrája addig halmozott sikert sikerre, amíg „odakint” a világháborút követően lerakták a tiszta profi sport gazdasági alapjait.

Szentmisét tartottak a stadionban

Szentmisét tartottak a stadionban

A Mátyásföldi Szent József Plébánia hittantáborosai jártak nálunk, akik egy hetet töltöttek Győrben és bejárták a környék fontosabb látnivalóit. Megtekintették a Pannonhalmi Bencés Apátságot, voltak a Püspökvárban, a Molbilisben és a komáromi Monostori Erődben is. Az állatkertlátogatás előtt stadiontúrán vettek részt a táborozók, amit Gödölle Márton plébános szentmiséje zárt a stadion miliőjében.

Kiemelt támogatóink

Támogatóink