Fehér Miklós Labdarúgó Akadémia  |  Elérhetőségek

Tiszta szívvel újra zöld-fehérben

Imrik László az első igazolásunk a télen, a tapasztalt középpályás 10 év után tér vissza Győrbe.

Tiszta szívvel újra zöld-fehérben

Az első igazolási hír már befutott, Imrik László visszatér Győrbe, az NBI-ben az ETO-ban debütáló 30 éves játékos, aki az előző szezonban a Budaörs játékosaként szerepelt. A DAC-nál, Felcsúton, Vasasnál és Csákvárott is megfordult játékos fél plusz egy évre aláírt az ETO-hoz.

Üdvözlünk László az eto.hu nevében, milyen érzésekkel érkezel az ETO-hoz?
- Először, én is üdvözlöm a honlap olvasóit és a szurkolókat! Ambiciózusan érkezem ide az ETO-hoz, mindannyian tudjuk, hogy ennek a klubnak nem itt van a helye az NBIII-ban. Segíteni szeretnék, hogy először NBII-es csapata legyen a városnak, aztán később első osztályú.

Kinek köszönheted, hogy Győrbe igazoltál?
- Megmondom őszintén, hogy élő szerződésem volt Budaörsön, mikor megkerestek a vezetők. Azonban Preszeller Tamás hívott, felvettük a kapcsolatot és utána megegyeztünk.

Mikor kezditek az edzéseket?
- A hétfőn megkezdtük az érdemi munkát, mindenkinek volt egy futó programja, amit heti 3x, 4x csinálni kell, ma egy felméréssel megkezdtük a felkészülést a tavaszra.

Mit gondolsz, miben tudsz segíteni majd az ETO FC Győr játékában?
- Így a rutinosabb játékosok közé tartozva – biztos vagyok benne, hogy a vezetőség és az edzőnk részéről érkezésemmel a fiatalabb és tapasztaltabb játékosok arányát kedvezően eltalálva, - úgy gondolom, fogok tudni segíteni. Szeretnék a középpályán egy egészséges egyensúlyt nyújtani, és gólokkal, gólpasszokkal hozzátenni a játékhoz, ezzel a csapatot támogatni az egyenletes teljesítményéhez.

Kérlek, meséld el röviden mikor kezdted a focit és milyen csapatokban játszottál.
- A Gázszer FC-ben kezdtem futballozni és utána jöttem Győrbe. Az ETO-ban 15 évesen kezdtem. A cikk elején megemlítettekhez talán csak annyit fűznék hozzá, hogy volt egy másfél éves ausztriai kitérőm is a Vasas után, akkor harmadosztályban játszottam kint. 

Mit tartasz a legnagyobb sikernek és a legrosszabb élménynek a futball pályafutásod alatt?
- Az ETO-ban a szamárlétrát végigjárva korosztályos válogatott voltam, 48-szor játszottam a korosztályos nemzeti 11-ben, majd 10-szer az utánpótlás válogatottban is. Igazából örülök, hogy 18 évesen ETO-sként bemutatkoztam az NBI-be. Most sem tettem le arról, hogy ezzel a csapattal ismét első osztályban szerepeljünk, még így is, hogy NBIII-ból indulunk. Legnagyobb sikerem egyértelműen a két EB-m ifjúsági válogatottként. Emellett nyertem NBII-ben aranyérmet, NBIII-ban pedig háromszor. A legrosszabb kudarc a sérülés, ami miatt maradt bennem egy vágy, -  a sors, remélem visszaad - ha mindent megteszünk az ETO-val a cél elérése érdekében. Akkor nem tudtam az ETO-ban gyökeret verni, mondhatom ezt, mert nem úgy alakult, ahogy a tehetségem alapján alakulhatott volna.

Mit jelent számodra a futball?
- Igazából mindent! Sokan egy 30 éves játékost a mai világban már leírnak, én tettre készen érkeztem ide. Nekem az, hogy a Győr megkeresett és újra a nevelőegyesületemben futballozhatok, egy olyan plusz motivációt jelent, amiért mindent próbálok alárendelni a futballnak. Nyilván amíg azt érzem, hogy tudok segíteni, maximálisan, minden edzésre motiváltan megyek, számomra minden a futball.

Milyen játékosnak tartod magad?
- Nem a klasszikus értelembe vett támadó játékos vagyok, de feltalálom a pálya középső részében, várhatóan játék intelligenciámmal, gólpasszaimmal hasznára tudok lenni a társaságnak.

Tapasztalatod melyik poszton tudod kamatoztatni?
- A belső középpályán érzem otthon magam.

Mi okozna a legnagyobb örömet számodra az ETO-nál?
- Először is, hogy úgy gondoltak rám a vezetőink, hogy tudok a csapatnak segíteni. Az előző idényben volt egy porcműtétem a nyáron, ami miatt nem úgy sikerült a szezon, ahogy szerettem volna. Utána nem tudtam visszaverekedni a kezdőcsapatba, de nem mondtak le rólam, nem kellett volna eljönnöm csak ezért, becsületesen végezetem továbbra is a munkát stabil kerettagként. Azonban az ETO megkeresése egy olyan pozítívum most a számomra - valamint a jövőkép, amit felvázoltak nekem a vezetők – amiért sokszorosan csak az lett a célom, hogy az ETO-val minél jobb eredményt érjünk el, támogassam minél jobb szereplésünket, és elérjük azt közösen, hogy minden egy hullámhosszon legyen.

Igazából egy új közegbe, de nem egy ismeretlenbe csöppentem, mivel Weitner Ádám csapattársam volt Felcsúton, Szabó Zsoltival pedig együtt jártuk végig az utánpótlás éveket, így vannak régi ismerősök a csapatban, a beilleszkedés gyors lesz. Mellettük Jäkl Antal is csapattársam volt, valamint Preszeller Tamás is volt edzőm korábban.

Véleményed szerint sikerül az NBII-be jutás az ETO-nak idén?
- Én úgy vagyok vele, személy szerint is csak az a célunk. Ahogy a tabella így áll, attól függetlenül, minden játékos és jómagam is azon leszünk, hogy ezt a klubot oda visszajuttassuk, ahova való. Az első osztályba! Biztos vagyok benne, hogy maximálisan mindent meg fogunk tenni ennek érdekében. Úgy vélem, ha a keretből mindenki a játékos-tudásának minimum a 70%-kát fogja nyújtani, akkor sikerülni fog a feljutás.

Végezetül, mit üzensz a győri szurkolóknak?
- Szeretettel várunk mindenkit, bízunk benne, hogy minél többen lesznek mérkőzéseinken. Szeretnénk azt, hogy már a felkészülési meccseken ki tudjuk egy olyan közönségszórakoztató játékot alakítani, ami még több nézőt tud majd kicsalogatni a Stadionba. Bár hozzáteszem, így is elég sok szurkoló jár a meccsekre, a statisztikát böngészve ezt megállapíthatjuk. Azon leszünk, hogy a játékunk fordulóról, fordulóra javuljon és a nézők jó meccseket láthassanak!

Köszönjük az interjút, sok sikert!
- Köszönöm!

eto.hu

További híreink

Ma lenne 82 éves Verebes József

Ma lenne 82 éves Verebes József

Ma ünnepelné 82. születésnapját a legendás mesteredző, a nyolcvanas évek aranycsapatának sikerkovácsa.

Távozik Tímár Krisztián

Távozik Tímár Krisztián

A mai naptól már nem Tímár Krisztián az ETO FC Győr vezetőedzője. A klub vezetősége kedden azonnali hatállyal szerződét bontott a szakemberrel. Helyét Antonio Munoz veszi át, aki eddig a harmadosztályú ETO Akadémiát irányította.

Befejezte, de nem búcsúzott

Befejezte, de nem búcsúzott

A győri szempontból sikeresen megvívott ETO-Haladás női Magyar Kupa elődöntő mérkőzés előtt búcsúztatta el a klub nevében Horváth Cs. Attila szakágvezető Fél Patríciát.

Kiemelt támogatóink

Támogatóink

Médiapartnereink

Partnereink

Partneregyesületeink