Mint arról már beszámoltunk, augusztus végén a Győri ETO is felvételt nyert az európai klubokat tömörítő ECA (European Club Association) soraiba. Idei közgyűlését Genfben tartotta a szervezet, sajnálatos tény, hogy Magyarországról mindössze az ETO méltatta arra a szervezetet, hogy megtisztelje a jelenlétével a közgyűlést (tévedések elkerülése végett: minden költséget, tehát a repülőjegyet és a szállást is az ECA áll), noha a Ferencváros, a DVSC és az MTK is kapott meghívót.
Karl-Heinz Rummenigge, a szervezet ismételten megválasztott elnöke külön megköszönte a Győrnek a résztvételt, és kifejezte reményét, hogy aktív tagként tevékenykedik majd, illetve arra ösztönzi a többi magyar tag-klubot, hogy a jövőben szintén "belefolyik" a közös munkában.
Talán még sokan emlékeznek rá, hogy néhány éve az UEFA még "szóba sem állt" a szervezettel, nos, a helyzet mára megváltozott: az immár 191 tagot tömörítő ECA-t teljes mértékben elismeri az UEFA, bizonyság erre, hogy a hétfői tanácskozáson megjelent Michel Platini és Gianni Infantini, az UEFA elnöke illetve főtitkára, de ott volt Giorgio Marchetti versenyigazgató is, azaz az európai szövetség első három embere. Mi több, Platini még a futballtudását is megmutatta a résztvevők közötti minitornán.
Rummenigge mellett olyan nevek nem tartották feleslegesnek a részvételt, mint az elnökség más tagjai, például Umberto Gandini, a Milan alelnöke, Jean-Michel Aulas, a Lyon elnöke, Sandro Rosell, a Barcelona új elnöke, és még folytathatnánk...
Az ETO-t a klub ügyvezető igazgatója, Klement Tibor és honlapunk volt főszerkesztője, a győriek nemzetközi ügyeit intéző Imre Mátyás képviselte. A kongresszuson tárgyalt témákról később részletesebben is beszámol, mert úgy véljük, minden magyar klubnak a hasznára válhatnak az ott elhangzottak.


 

Forrás: nb1.hu