Fehér Miklós Labdarúgó Akadémia  |  ETO U16 Football Cup  |  Elérhetőségek

Magabiztos győzelem az MTK otthonában

A JET SOL Liga rájátszásának 5. fordulójában Sipos és Süle szépségdíjas találataival már az első félidőben sikerült eldönteni a mérkőzést. Amellett, hogy a találkozó mindig presztízscsata, a mieink számára a pontszerzés volt a cél, hogy a helyosztót az ETO várja majd előkelőbb pozícióban.

Magabiztos győzelem az MTK otthonában

Az első gólig mindössze öt percet kellett várni, mikor Bódai indítását követően Sipos egy pattanás után kilőtte a hosszú sarkot, ezzel megszerezve a vezetést az ETO számára. (0-1) Nem lehettünk azonban sokáig nyugodtak - a fővárosiak rögtön hatalmas ziccert alakítottak ki, de Csontos bravúrral hárított lábbal. Erdész sarokrúgása után újra mi veszélyeztettünk, Gődér fejese centikkel kerülte el a kaput. Pár perccel később Süle előtt adódott hatalmas lehetősége a kapussal szemben, de Varga kitornázta a löketet. A félidő derekán lemásolva az előző szituációt ismét Erdész szögletéből Gődér bólintott, majd egy csodálatos mozdulattal Süle a hálóba sarkalta a játékszert (0:2).  A 28. percben Fél Patrícia buktatásért megkapta ötödik sárga lapját, így nem lehet ott a Ferencváros elleni bajnokin.

A pihenőben szerkezetváltás történt, a számos helyen bevethető Bódai ezúttal jobb oldali védő posztra lépett vissza, Sárosi pedig beszállt a középpályára. A megduplázott előny olyan higgadt és fegyelmezett játékot hozott, hogy az MTK próbálkozásait rendre sikerült elfojtani. A védelemben Kovács többször is bizonyította képességeit, Csontos pedig hol a léc alól mentett, hol a lapos labdákra ért le villámgyorsan. A 69. percben Csötönyi helyére Horváth érkezett, aki a hajrában még lendített egyet a támadójátékunkon. Néhány perccel a hármas sípszó előtt még Csányi szabadrúgásánál emelkedett az ETO szurkolók pulzusa, de több gól már nem született. Ezzel a győzelemmel a lányok elmondhatják magukról, hogy az idei szezonban bajnoki mérkőzésen nem kaptak ki a címvédőtől!

Horváth Tamás:  "Jó játékkal magabiztos győzelem született. Négy bajnoki mérkőzésen egy döntetlen és három győzelem a mérlegünk a bajnoki döntőt játszó MTK ellen. Végig a kezünkben volt a meccs, öröm, hogy az edzésen gyakoroltak nagy számban jelentek meg a mérkőzés során. Elsősorban a labda kihozatalok voltak jók, de sok szép támadást is kialakítottunk."

A következő fordulóban május 10-én, csütörtökön 17:00 órakor hazai környezetben, a stadionban lépünk pályára a Ferencváros ellen.

ETO: Csontos – Fél P. (Sárosi 46’), Kovács, Gődér, Fél A., Erdész, Bódai, Dénes, Sipos (Kardos 86’), Süle, Csötönyi (Horváth 69’)

Vezetőedző: Horváth Tamás

MTK: Varga – Turányi, Vasas (Stefán 73’), Mátyás, Tóth, Csányi, Szabó Zs., Pinczi, Szabó D. (Palkovics 85’), Nagy (Vígh 61’), Csolti

Vezetőedző: Szabados György

Gólszerzők: Sipos Lilla (5’), Süle Dóra (22’)

Sárga lap: Turányi Lilla ill. Fél Patrícia, Sipos Lilla 

További híreink

Szombaton rajtol a JET-SOL Liga
Új támadóval erősítettünk: bemutatjuk Tillinger Dórát

Új támadóval erősítettünk: bemutatjuk Tillinger Dórát

Néhány hét múlva rajtol a JET-SOL Liga 2018/19-es szezonja és az ETO-nál már javában zajlik a felkészülés, több edzőmérkőzésen is túl van már a csapat. A kerethez nemrég egy új játékos is csatlakozott – a győri születésű kétlábas csatár az alábbiakban válaszol néhány kérdésünkre.

Négy ETO játékos a 6. Balaton Kupán

Négy ETO játékos a 6. Balaton Kupán

A magyar női válogatott nemzetközi tornán vesz részt Balatonfüreden július 23. és 29. között. Az eseményre Süle Dóra, Kovács Laura és Fél Patrícia is meghívást kapott, két utóbbi először készülhet az „A” válogatott keretével. Az első mérkőzésen Románia ellen lép pályára a csapat, akiket szintén egy győri védő - Gődér Brigitta erősít, így ellenfélként találkoznak majd a klubtársak. A torna második meccsét vasárnap játsszák eredményektől függően a szerb vagy a fehérorosz együttessel.

Kiemelt támogatóink

Támogatóink