Fehér Miklós Labdarúgó Akadémia  |  ETO U16 Football Cup  |  Elérhetőségek

Gól nélküli döntetlen a Szeged ellen

Habár nagy mezőnyfölényben játszottunk, a „döntetlenkirály” címre joggal pályázó Szeged ellen második próbálkozásra sem sikerült megszereznünk a három pontot.

Gól nélküli döntetlen a Szeged ellen

WKW ETO FC Győr - Szeged 2011-GA  0:0 (0:0)

WKW ETO FC Győr: Szatmári Zoltán (K) – Kovács Krisztián, Vadász Viktor, Debreceni András, Rokszin Ádám – Bagi István, Szatmári Lóránd, Magasföldi József (CSK) – Szabó Lukas, Szánthó Regő, Zamostny Balázs

Cserék: Onódi Ákos (K), Gyagya Attila Lehel, Szabó Bátor, Völgyi Dániel, Tajthy Tamás, Szimcso Viktor, Erdélyi László

Csapatunk ősszel Gyulán 0:0-ás döntetlent ért el a Szeged 2011 csapata ellen egy rendkívül viharos napon, ami a játék képére és a minőségére rányomta a bélyegét. Együttesünknek nyolc nap leforgása alatt a tegnapi volt a harmadik találkozója. Múlt vasárnap Lipcsei Péter Soroksárját győztük le 2:0 arányban, majd szerdán a Kazincbarcika otthonából sikerült elhoznunk a három pontot.

1. Félidő

A találkozó első perceiben egy veszélyes szabadrúgást követően maradtak le a beadásról a szegedi játékosok a kapunknál. Ezt követően csapatunk hatalmas mezőnyfölényt alakított ki, de a megtermett vendég védők rendre a helyükön voltak a próbálkozásainknál. A 18. percig kellett várni az első nagy helyzetig, amikor Szabó Lukas passzolt az üres területre bemozgó Magasföldi elé, aki mellel készített le Zamostnynak, akinek bal lábas kapáslövését hatalmas bravúrral védte a vendégek portása. A mezőnyfölényünk állandósult a félidő hátralévő részében, de gólveszély csak a 39. percben alakult ki, akkor is a kék mezes vendégek előtt. Egy kontrát követően Zivanovic éles szögből leadott lövést Szatmárinak kellett bravúrral hárítania.

2. Félidő

A második félidő játékképe szinte azonos volt az első félidőben látottakkal. Hatalmas meddő mezőnyfölényt sikerült kialakítanunk, de csak az 56. percben jutottunk el Szatmári Lóránd átlövésének is köszönhetően az ellenfél kapujáig. A félidő derekán Szentes Lázár vezetőedzőnk a támadások elősegítése érdekében behozta pályára Szimcsot és Erdélyit, ennek is köszönhetően még aktívabban támadtunk, de a szegedi védelmet ennek ellenére sem tudtuk feltörni. A találkozó 77. percében Magasföldi tekert kapura egy a tizenhatos sarkánál megítélt szabadrúgást, azonban Aleksic kapus szögletre tolta lövését. A 85. percben Erdélyi próbálkozott lövéssel, de ezúttal sem sikerült a kapus eszén túljárni. A rengeteg sérülés miatt a játékvezető 7 percet hosszabbított, azonban a ráadásban már csak a vendégek tudtak veszélyeztetni, Szatmári Zoltánnak kellett kétszer is nyújtózkodnia.

Az őszi találkozóhoz hasonlóan ezúttal sem sikerült a csapatoknak gólt szerezni, a találkozó 0:0-val végződött, ami talán egyik csapatnak sem éppen legmegfelelőbb. Folytatás vasárnap az MTK otthonában.

Őze Tibor: Maximális elismerésünk a játékosaink és a csapatunk felé! Nagyon értékes pontot szereztek egy gyilkos sorozat végén, egy minden tisztelet megérdemlő nagy múltú klub otthonában. Mindkét csapat nagyon sokat tett a győzelemért, kis szerencsével mi is rúghattunk volna gólt a végén. A döntetlent igazságosnak tartom. Még egyszer mondom, gratulálok a csapatnak!

Szentes Lázár: Amire a beharangozóban is utaltam, az sajnos bekövetkezett, a döntetlenkirály Szeged nem véletlenül döntetlenkirály. Mivel nagyon megszervezett a védekezése, nagyon masszív a védekező játékuk. Az első félidő első 20-25 percében lett volna sanszunk, akkor jobban mozgattuk őket, de sajnos nem tudtunk gólt szerezni. Ahogy telt az idő, egyre jobban tördelték a játékot, mi pedig sajnos nem tudtuk feltörni őket. 

KÉPEK A MÉRKŐZÉSRŐL: https://www.facebook.com/pg/etofcgyor/photos/?tab=album&album_id=2121274751222233 

További híreink

A Monor ellen győzni kell

A Monor ellen győzni kell

Vasárnap 17:30-kor a Monor csapata ellen lépünk pályára a III. ker TVE pályáján. Nem is kérdés, az ETO a 3 pontért utazik Budapestre.

Információk a Monor elleni mérkőzésről
Döntetlen hazai pályán a ZTE ellen

Döntetlen hazai pályán a ZTE ellen

Hiába támadott 90 percen keresztül a Mészöly-legénység, nem tudta gólra váltani mezőnyfölényét, így egy ponttal hagyhattuk el a pályát.

Kiemelt támogatóink

Támogatóink