Fehér Miklós Labdarúgó Akadémia  |  ETO U16 Football Cup  |  Elérhetőségek

Megtört a jég, legyőztük a címvédőt!

A Felsőház 2. fordulójában hazai környezetben fogadta női csapatunk a jelenleg második helyen álló MTK együttesét. A félidei vendég vezetést követően még senki nem gondolta, hogy a második játékrészben egy teljesen másik ETO-t láthatunk majd a pályán. A lányok ezzel bebizonyították, hogy helyük van a legjobbak között, hihetetlen akarattal küzdve, hátrányból felállva arattak 3:1-es győzelmet a fővárosiak felett.

Megtört a jég, legyőztük a címvédőt!

Már az első pillanattól kezdve nyomás alatt tartottak minket a kék-fehérek, több helyzetet is sikerült kialakítaniuk, de a védők rendre megakasztották a támadásokat. Mindössze hét percet kellett várni az első hazai ziccerig, ám Varga jól jött ki a kapujából. Nem sokkal később Süle előtt adódott hatalmas lehetőség, de ismét a kapus nyerte meg az 1v1-es szituációt. A 34. percben azonban az MTK lőtt óriási kapufát, a kipattanóra viszont megelőzve a győri védőket Mátyás ért előbb oda és megszerezte csapatának a vezetést (0:1). Két perccel a szünet előtt még Nagy próbálkozott, de Csontos magabiztosan hárította a közeli löketet, így egygólos hátrányban vonulhatott pihenőre az ETO.

A második félidő is hasonlóan kezdődött, rögtön egy veszélyes szabadrúgással indított az ellenfél, Pinczi csavart centikkel fölé. Az 50. percben Kovács adott tanítani való labdát Siposnak, aki könyörtelenül a rövidbe bombázott, megszerezve ezzel az egyenlítést (1:1). A 66. percben ismét Sipos került nagy helyzetbe, de önzetlenül a hosszúra érkező Sülének passzolt, aki ezúttal nem hibázott (2:1). Horváth Tamás kettőt is cserélt a gól után, Böcskei Nikoletta és Horváth Cintia személyében érkeztek a fiatalok, akik remekül szálltak be a játékba. Kezdett összeomlani a vendég együttes, a mérkőzés következő szakaszában több Süle-szólót is láthattunk, amit a 75. percben látványos gólra váltott a támadó. (3:1)  A 80. percben a Fél Alexandrát váltó Kardos Emese is jól vette fel a ritmust, még a hajrában sikerült több helyzetet is kialakítani, de a végeredményen ez már nem változtatott. Nagyon fontos győzelmet szereztek ezzel lányaink, ami óriási lendületet adhat a Rájátszás hátralevő részében.

Horváth Tamás: „Gyenge első félidő után parádés második következett. Hosszú böjt után végre nyerni tudtunk, a fiataljaink felnőttek a feladathoz, és az ügyeletes gólszerzők is betaláltak. Gratulálok minden játékosomnak.”

JET-SOL Liga Női NBI – Felsőház 2. forduló
ETO FC Győr – MTK Hungária FC 3:1 (0:1)

ETO: Csontos – Fél A. (Kardos 80.), Kovács, Gődér, Fél P., Erdész, Bódai, Dénes (Horváth 66.), Csötönyi (Böcskei 66.), Sipos, Süle

Vezetőedző: Horváth Tamás

MTK: Varga – Berman (Szabó D. 76.), Turányi, Mátyás (Czellér 55.), Tóth B., Demeter, Csányi (Palkovics 66.), Papp, Farádi-Szabó, Pinczi, Nagy

Vezetőedző: Szabados György

Gólszerzők: Sipos (50’), Süle (66’, 75’) ill. Mátyás (34’)

Sárga lap: Dénes Dorottya (55’)

Játékvezető: Dr. Jakab Géza

A következő fordulót ismét hazai pályán játsszuk a DVTK ellen április 20-án, pénteken 11:00 órakor.

További képek: https://www.facebook.com/pg/etofcgyornoicsapat/photos/?tab=album&album_id=2032447733636362

További híreink

Négy ETO játékos a 6. Balaton Kupán

Négy ETO játékos a 6. Balaton Kupán

A magyar női válogatott nemzetközi tornán vesz részt Balatonfüreden július 23. és 29. között. Az eseményre Süle Dóra, Kovács Laura és Fél Patrícia is meghívást kapott, két utóbbi először készülhet az „A” válogatott keretével. Az első mérkőzésen Románia ellen lép pályára a csapat, akiket szintén egy győri védő - Gődér Brigitta erősít, így ellenfélként találkoznak majd a klubtársak. A torna második meccsét vasárnap játsszák eredményektől függően a szerb vagy a fehérorosz együttessel.

A női csapat kapitánya válaszolt - interjú Gődér Brigittával

A női csapat kapitánya válaszolt - interjú Gődér Brigittával

Egy hete kezdték a felkészülést az ETO felnőtt női labdarúgói, amit egy öt napos balatonalmádi edzőtábor követ. Alábbiakban a vezéralkatú csapatkapitányt kérdeztük, miként látja az idei keretet, mik az ő kötelezettsége és céljai a szezonban.

Szezonváró interjú Horváth Tamással

Szezonváró interjú Horváth Tamással

Horváth Tamás vezetőedző immár negyedik NBI-es szezonját kezdi meg az ETO női labdarúgóival. Az előző három idényben mindig bronzmeccset játszott a csapat, de érmet eddig még nem sikerült szerezni.

Kiemelt támogatóink

Támogatóink