Fehér Miklós Labdarúgó Akadémia  |  ETO U16 Football Cup  |  Elérhetőségek

Három gólos győzelem vezéráldozattal

Két hazai vereséget követően sikerült javítanunk hazai pályán a Cegléd ellen. A 3 gólos győzelmet az teszi egyedül keserédessé, hogy csapatunk nemrég igazolt játékosa, a védelem új bástyája, Koszó Balázs megsérült.

Három gólos győzelem vezéráldozattal

Fotó: Béres Márton, Kisalföld

WKW ETO FC Győr – Ceglédi VSE  3:0  (0:0)

Gólszerzők: Szánthó Regő (65.), Magasföldi József (69.), Beliczky Gergő (90+4)

WKW ETO FC Győr: Gyurákovics E. – Vadász V., Koszó B. (Kovács K.), Debreceni A., Rokszin Á. – Tajthy T., Magasföldi J., Szánthó R. (Szatmári L.) – Szabó L. (Beliczky G.), Zamostny B., Daru B.

Cserék: Szatmári Z., Szabó B., Gyagya A., Pongrácz V.

1. Félidő

Egy hét szünetet követően csapatunk újabb bajnoki mérkőzést játszott a Merkantil Bank Ligában. Ezúttal a Cegléd csapatát fogadtuk, akik ellen ősszel 2:1 arányban vereséget szenvedtünk. A kezdőben Gyurákovics és Szánthó képviselte az Akadémiánkat.

Az első percekben csapatunkat keményen letámadta a kék mezes Cegléd, ami kisebb zavart is keltett a védelemben. A 3. percben szerencse is kellett ahhoz, hogy ne kerüljünk hátrányba, de Fortuna ebben a szituációban velünk volt, a ceglédiek fejese a kapufáról pattant ki. Az első lehetőségre a 10. percig kellett várnunk, amikor is Magasföldi próbálkozott fejjel, de célt tévesztett. A folytatásban fokozatosan átvettük a játék irányítását, teljesen beszorítottuk az ellenfelünket, azonban próbálkozásaink sajnos rendre elakadtak az ellenfelünk védőiben. A félidő derekánál aztán derült égből villámcsapásként kellett Gyurákovicsnak ziccert védenie hatalmas bravúrral. Egy előre ívelt labda lepattanója került a ceglédiek támadója elé, de a remek ütemben érkező 18 esztendős hálóőrünk védeni tudott. Az első játékrész hajrájában még Daru tudott bólintani egy szögletet követően az ötös sarkáról, de próbálkozása fölé ment.

2. Félidő

A második félidőre csapatunk rendkívül motiváltan jött ki a pályára. Már az első perctől kezdve jelezték játékosaink, hogy a három pontot Győrben akarjuk tartani. A ceglédiek továbbra is hősiesen védekeztek, azonban a rengeteg futómunka, illetve a folyamatos maximális koncentráció egy órányi játékhoz közeledve nagyon sokat kivett a kékekből, így kerülhetett egy szabadrúgást követően ziccerbe Koszó Balázs, aki a labdát el is tudta fejelni Mursits kapus mellett, aki nem szándékosan, de ököllel kiütötte belsővédőnket, aki magatehetetlenül esett a földre. Az orvosi stábunk azonnal a pályára rohant és megkezdték az ellátást, majd a helyszínt biztosító mentősök, illetve a kiérkező mentőápolók közreműködésével a kórházba szállították. Az esetet követően Oláh Gábor játékvezető a tizenegyespontra mutatott, a büntetőt pedig 17 éves tehetségünk, Szánthó Regő végezhette el. Elsőre még Mursits védett, de a kipattanót már Szánthó a kapuba lőtte, 1:0. Koszó helyére Kovács Krisztián érkezett, aki szemmel láthatóan lendületet hozott a játékunkba, nem egyszer nagyon jó ütemben tört előre. Négy perccel később jó harminc méterről jutottunk szabadrúgáshoz, amit csapatunk hetese, Magasföldi József magabiztosan elvállalt, és egy tökéletes tekeréssel megduplázta előnyünket. A rendes játékidő lejárta előtt Daru előtt adódott 7 méterről lövési lehetőség, azonban nem találta el jól a labdát. A sérülés miatt 6 perc hosszabbítást következett. Ellenfelünk próbálkozott szépíteni, ami további kontralehetőségeket generált csapatunknak. A 94. percben ceglédi beadást követően Debreceni emelkedett legmagasabbra és hatalmas erővel fejelte ki a labdát a büntetőterületünkről, amit Szatmári Lóránd szedett össze. Az akció folytatásaként Daruval kényszerítőzött, majd Szatmári remek ütemű kiugratásával Beliczky lépett ki egy az egyben a kapusra, akinek első próbálkozása még elakadt Mursitsban, de másodjára már nem hibázott, 3:0.

Mai remek második félidei játékunknak köszönhetően megtört együttesünk gólcsendje és teljesen megérdemelten nyertük meg a mérkőzést.

Koszó Balázsnak kívánunk mielőbbi felépülést és állapotáról rövidesen tájékoztatjuk szurkolóinkat.

Szentes Lázár:Az első félidőben nagyon sok problémát okozott a Cegléd nagyon zárt és hatékony védekező játéka. A második félidőben egy tizenegyessel sikerült feltörnünk ezt a reteszt, és nagyon bízom benne, hogy nem lesz túl súlyos az áldozat ezért a büntetőért. Jellemző az ilyen mérkőzésekre, hogy nagyon nagy jelentősége van a rögzített játékhelyzeteknek, hiszen a második gólunk is egy szabadrúgásból született. Akkor már lehetett látni, hogy megnyertük a mérkőzést, és ezért örülök különösen a harmadik gólnak, hiszen a csapat nem állt meg, és így az idei bajnokság első három gólos győzelmét arattuk.”

További híreink

Koszó Balázs sikeres műtéten esett túl

Koszó Balázs sikeres műtéten esett túl

Belső védőnk márciusban szenvedett súlyos koponyasérülést a Cegléd elleni mérkőzésen, ma pedig egy lépéssel ismét közelebb került a felépüléshez, hiszen újabb sikeres műtéten esett túl. Legnagyobb örömünkre Balázs jól van, holnap pedig részletesen is beszámolunk játékosunk állapotáról és a beavatkozásról!

Elrontott ünnep

Elrontott ünnep

A kezdeti mezőnyfölény, illetve a félidei előny ellenére vereséget szenvedtünk hazai pályán a Gyirmót csapatától, ezért újoncként a 7. helyen végeztünk az NB II-es bajnokságban.

Völgyi: Bajnoki címünk az egész csapat érdeme!

Völgyi: Bajnoki címünk az egész csapat érdeme!

Utolsó ETO Bajnokok Jubileumi megkérdezettünk a WKW ETO FC Győr - Gyirmót FC rangadó előtt Völgyi Dániel, aki visszatért az ETO-hoz, felépült sérüléséből és magabiztosan várja az 17 órakor kezdődő összecsapást. A Vele készült villáminterjút a cikkben olvashatjátok.

Kiemelt támogatóink

Támogatóink