Fehér Miklós Labdarúgó Akadémia  |  ETO U16 Football Cup  |  Elérhetőségek

Erdész betalált, Csizi debütált - Gólzáporos meccs a lengyelek ellen

Az Eb-selejtező elitkörre készülő női U17-es válogatottunk a lengyeleket fogadta felkészülési mérkőzésen Óbudán. A magyarok negyedik gólját Erdész Fanni szerezte a 70. percben, aki végigjátszotta a talákozót. Bódai Viktóriát pedig a nemzeti csapatban először pályára lépő Csizi Fanni váltotta az 55. percben.

Erdész betalált, Csizi debütált - Gólzáporos meccs a lengyelek ellen

Az osztrákok elleni múlt heti 1-1-es döntetlen után ismét edzőtáborozik a Schumi Dorottya vezette női U17-es válogatott. Ezúttal a lengyelekkel méri össze erejét a csapat, a két együttes kedden délután játszotta le első mérkőzését. A magyar válogatott már a 2. percben megszerezte a vezetést, Pusztai Sára vette be a lengyel kaput. A vendégek válasza nem váratott sokat magára, büntetőből egyenlítettek, és ezt követően átvették a irányítást, a mieinket alaposan megfogta a kapott gól.

A szünetig két további lengyel gól született, majd a fordulást követően a vendégek megrúgták negyedik találatukat is. Az 52. percben Czellér Dorottya szépített, de nem tudtunk közelebb kerülni, mert a védelmünk továbbra sem működött jól, a lengyelek ezt kihasználva visszaállították a háromgólos előnyt. A vége mégis szoros lett, a 60. percben Papp Luca, a 70. percben Erdélyi Fanni volt eredményes, de 4-5 után már nem sikerült betalálni, a kilencgólos meccsen alulmaradt a csapat.

- A lengyelek nagyon agresszíven játszottak, nem kímélték a játékosaimat, ez a fajta harcmodor nem fekszik a csapatnak, sokáig nem is tudtunk mit kezdeni vele. Ezúttal sajnos gyengén védekeztünk, és csak a második félidő közepétől tudtuk azt a teljesítményt nyújtani, amire valójában képes a csapat. Pozitívum, hogy négy gólt is szereztünk, másrészt azonban az öt kapott gól nagyon sok, van tehát miben fejlődnünk a tétmérkőzésekig - mondta Schumi Dorottya a mérkőzést követően.

A két csapat csütörtökön 11.00 órakor ismét megmérkőzik egymással Óbudán.

Magyarország-Lengyelország 4-5 (1-3)
Magyarország: Terestyényi Anna - Nagy Virág, Bódai Viktória (Csizi Fanni, 55.), Jánosi Ninetta (Stefán Bernadett, 63.), Csolti Réka - Pusztai Sára, Buzás Kata (Kovács Eszter, 41.) - Czellér Dorottya (Pápai Emőke, 63.), Vachter Fanni, Papp Luca - Erdész Fanni

forrás: www.mlsz.hu

További híreink

Hárman az Elit körben

Hárman az Elit körben

A magyar női U17-es válogatott EB selejtező Elit körön vesz részt 2018. március 21. és 29. között Bükön és Sopronban, ahová három ETO játékos – Bódai Viktória, Erdész Fanni és Ploner Szandra is meghívást kapott. Két előbbi részese volt az őszi bravúros továbbjutásnak, utóbbi viszont első alkalommal öltheti magára a címeres mezt.

Női NB1: Jön a DVTK

Női NB1: Jön a DVTK

A hétégén az alapszakasz utolsó fordulójához érkezik a Jet-Sol Liga – szombaton 11:00 órakor hazai környezetben lépünk pályára az igencsak megerősödő DVTK együttese ellen.

Női U19: Elképesztő fordítással vertük Szlovákiát

Női U19: Elképesztő fordítással vertük Szlovákiát

Az Eb-selejtező elitkörre készülő női U19-es válogatottunk csütörtökön a szlovákiai Szencen lépett pályára, és gólzáporos meccsen, háromgólos hátrányból felállva aratott győzelmet. Böcskei Nikoletta és Fél Alexandra végigjátszotta a mérkőzést, Kovács Laura pedig a 73. percben szállt be.

Kiemelt támogatóink

Támogatóink