Fehér Miklós Labdarúgó Akadémia  |  ETO U16 Football Cup  |  Elérhetőségek

Jobbnak bizonyult az FC Gelios Kharkov

A 8 utánpótlás játékossal futballozó WKW ETO FC Győr utolsó edzőmérkőzésén 1-4-es vereséggel zárta a törökországi felkészülést. Az ukrán FC Gelios Kharkov együttesével mérkőzve így is meg tudta mutatni legfőbb erélyeit az ETO, az ifjú titánaink emel fővel búcsúztak Antalyától, mivel szívósan, helyenként eredményesen játszottak a tapasztaltabb ukránok ellen.

Jobbnak bizonyult az FC Gelios Kharkov

WKW ETO FC Győr – Gelios Kharkov 1:4 (0:2)

Gólszerzőnk: Daru Bence (77., 11 m)

ETO FC Győr: Gyurákovics E. – Szabó B., Gyagya A., Jakab G., Krén B. – Szatmári L., Múcska V., Hidi M. S. – Szabó L., Daru B., Sentes D.

Csereként pályára lépett: Bodnaruk D., Méry T.

A mai napon megvívott második mérkőzésünkön megszerezte első ETO-s gólját új igazolásunk, Daru Bence. Kezdőcsapatunkban ezúttal mindösszesen négy olyan labdarúgó volt, aki nem ifjúsági korosztályú, és ennek ellenére 20-25 percig fel tudtuk venni a versenyt a kiváló képességű ukrán csapattal, amely az egész meccsen magas iramot diktált. Az idő előrehaladtával azonban a tapasztalat és a jelenleg még képességbéli különbség kijött a felnőtt labdarúgó ellenfelünk és fiatal titánjaink között.

1. Félidő
A találkozó első lehetősége a Kharkov előtt adódott, amikor is egy lesgyanús helyzetben kilépett az ukránok támadója, és a beadást egyből a felsőlécre továbbította. Csapatunk első lehetőségére egészen a 23. percig kellett várni, amikor is Szabó Lukas kapott remek labdát Szatmáritól a bal szélen, majd két védőt kicselezve visszapasszolta a második hullámban érkező 16 esztendős Múcskának, aki ha picit pontosabban céloz, megszerezhettük volna a vezetést, azonban lövése a jobb kapufa mellett elsuhant. A 34. percben egy könnyen befújt szabadrúgást az ukránok kíméletlenül kihasználtak. Gyurákovics kapusnak esélye sem volt hárítani, a labda a kapufa érintésével került a hálóba. Hat perccel később egy kontrát indíthattak az ukránok, amelyet profin végigjátszottak, és az eredményjelzőn már 0:2 szerepelt, ami a félidőig már nem is változott.

2. Félidő

A második félidőt csapatunk bátrabban kezdte, egyre jobb lehetőségeink adódtak, de ennek köszönhetően nagyobb terek is nyíltak az ukrán támadók előtt. Igaz, a második félidőben már csökkent a nyomás, de támadásaikban ott volt a veszély. Egy ilyen esetben kellett Gyurákovicsnak védenie az 51. percben, majd 10 perccel később már a kapufa mentett meg minket a góltól. A 63. percben Szabó Lukas verte meg ellenfelét a szélen, beadására pedig legjobb ütemben Szánthó Bodó érkezett, viszont nem találta el jól a labdát. Három perccel később az ukránok egy kontra végén már igen, 0:3. A szépítés a 77. percben jött össze, amikoris Darut ugratták ki a leshatárról, majd a pirosmezes védők gondolkodás nélkül eltakarították. A megítélt büntetőt maga a sértett végezte el, 1:3. 

A végeredmény két perccel a vége előtt állt be a három gólos különbségre. Fiatal játékosaink ebből a mérkőzésből igazán sokat tanulhattak.

További híreink

Somogyi József 50 éves

Somogyi József 50 éves

Somogyi József, az ETO korábbi játékosa, volt válogatott labdarúgó tegnap ünnepelte 50. születésnapját. Isten éltesse sokáig! Ebből az alkalomból Papp Győző készített vele interjút.

MTE - ETO elővételes jegyek a Shopban!

MTE - ETO elővételes jegyek a Shopban!

Mától a Shopban kaphatók elővételes jegyek a következő megyei rangadóra, a vasárnapi Credobus Mosonmagyaróvár – WKW ETO FC Győr bajnoki mérkőzésre!

Tinédzser a gólvonalon

Tinédzser a gólvonalon

A mindössze 16 éves Onódi Ákos vasárnap jó teljesítménnyel debütált a felnőttek között.

Kiemelt támogatóink

Támogatóink