Fehér Miklós Labdarúgó Akadémia  |  ETO U16 Football Cup  |  Elérhetőségek

A mai mérleg: egy vereség, egy győzelem

Csapatunk ma lejátszotta első két felkészülési mérkőzését Antalyában. Az elsőt a dán Brabrand ellen elveszítették 3-1-re, a másodikat a kazah Akzhayik ellen 1-0-ra nyerték Szánthó Regő bombagóljával.

A mai mérleg: egy vereség, egy győzelem

ETO FC Győr – Brabrand IF  1:3 (0:1)

Gólszerző: Magasföldi József (48.)

Kezdőcsapat: Pálfi Donát – Méry Tamás, Jakab Gábor, Gyagya Attila, Kovács Krisztián – Szánthó Bodó, Tajthy Tamás, Magasföldi József – Beliczky Gergő, Zamostny Balázs, Bodnaruk Dmytro

Csereként pályára lépett: Krén Bálint, Múcska Viktor, Szentes Dávid

Csapatunk vezetőedzője ezúttal is bizalmat szavazott több fiatal tehetségünknek az akadémiáról. Kezdőcsapat tagjaként jutott szóhoz többek között a 2000-es Pálfi Donát, Jakab Gábor, Kovács Krisztián és Szánthó Bodó, míg a 2001-es generációt Méry Tamás képviselte. Csereként később további 16 éves tehetségek léphettek pályára Krén Bálint, Múcska Viktor és Szentes Dávid személyében.

A találkozó nagy iramban kezdődött, adódtak lehetőségeink elöl bőven, de sajnos mind kimaradt. Előbb az 5. percben Jakab Gábor fejesét rúgták ki a gólvonalról, majd a 9. percben Kovács Krisztián egyéni akcióját követően lőtt 22 méterről, azonban Vinjegaard kapus bravúrral tolta ki szögletre próbálkozását. A 18. percben Zamostny Balázs is megvillantotta támadó erényeit, miután egy feljátszott labdával remekül lefordult őrzőjéről, majd 16 méterről jobbal tüzelt, de a vendég kapus ki tudta ütni oldalra lövését. Az első vendég lehetőségre egészen a 22. percig kellett várni, azonban Poulsen keményen meglőtt labdája jócskán célt tévesztett. Nem így történt a 37. percben, amikor váratlanul előnybe kerültek a dánok egy szöglet után, 0:1. Egalizálni még az első félidő végén lett volna lehetőségünk, miután Magasföldi és Beliczky egyérintős játékát követően Beliczky került szembe a kapuval, azonban egy utolsó pillanatban érkező becsúszó láb menteni tudott.

A második játékrész remekül kezdődött számunkra. Beliczkyt ugratta ki Tajthy remek ütemben, aki önzetlenül tálalt Magasföldi elé, akinek már nem okozott problémát 15 méterről kilőni a hosszú sarkot, 1:1. Öt perccel később Szánthó Bodó eresztett el egy óriási lövést 17 méterről, de Vinjegaard kapus ma sokadjára hárított hatalmas bravúrral. Az 55. percben Zamostnyt ugratták ki, aki gyanús körülmények között került a földre, de a játékvezető sípja néma maradt, sőt az ebből indított kontrából újra előnybe kerültek a kék mezes dánok, 1:2. A 73. percben Krén Bálint bedobását követően remek testcsellel rázta le két védőjét is Beliczky, aki ezt követően megpróbálta eltekerni a labdát a hosszú felső sarokba, de ismét csak Vinjegaard kapus jött ki jól a párharcból. Egy perccel később jött is a büntetés, egy újabb sarokrúgást követően már 1:3 állt az eredményjelzőn. Az utolsó percben még Zamostny is ziccerbe került, de már nem tudta a vendégek kapusa mellett elrúgni a labdát, így az eredmény már nem változott, 1:3 arányban kikaptunk.

ETO FC Győr – FC Akzhayik  1:0 (0:0)

Gólszerző: Szánthó Regő (66.)

Kezdőcsapat: Szatmári Zoltán – Szabó Bátor, Bagi István, Vadász Viktor, Rokszin Ádám – Szatmári Lóránd, Hidi M. Sándor, Szánthó Regő – Szabó Lukas, Daru Bence, Szimcso Viktor

A mai napon második meccsünket kazah ellenfél ellen játszottuk, akik rendkívül erősek voltak fizikálisan. Szentes Lázár vezetőedző ezen a találkozón az akadémisták közül a 2000-es Szabó Bátornak és Szánthó Regőnek, illetve a 2001-es Hidi M. Sándornak szavazott bizalmat.

A találkozó első negyedórája jobbára a mezőnyben zajlott. Az első próbálkozásra egészen a 15. percig kellett várni, de a kazahok lövése végül elkerülte Szatmári kapuját. Egy perccel később már előttünk adódott lehetőség. Rokszin húzott el a bal szélen, aki a tizenhatos sarkán a labdát kérő Szánthónak passzolt, aki egy igazítást követően ballal lőtt kapura, de Udalov kapust hatalmas bravúrt bemutatva védett. Az első játékrész következő gólszerzési lehetősége a 45. percben adódott, ismét Szánthó előtt, aki remekül összejátszva Szimcsóval betört a büntetőterületre, azonban helyezett lövése a kapufa mellett elsuhant.

A második félidőre ellenfelünk teljes sort cserélt, friss erőt vittek a pályára. Pici mezőnyfölénybe is kerültek, de ez a helyzetekben nem mutatkozott meg. Sőt, a 60. percben Daru Bence ha picit higgadtabb, akkor megszerezhettük volna a vezetést egy beadást követő keveredés után. Négy perccel később már Szatmári kapuja forgott komoly veszélyben, azonban Eseola sem volt elég koncentrált és kb. 7 méterről fölé lőtt. A 66. percben csapatunk kontrával indulhatott meg. Szatmári lehúzott egy beadást, és egyből indította Szimcsot, akinek sikerült továbbjátszani a labdát Szánthónak, aki ezt követően 16 méterről kilőtte a hosszú alsó sarkot, ezzel megszerezve csapatunknak a vezetést, önmagának pedig az első felnőtt csapatos gólját. A játékrész hátralévő részében próbálkoztak a kazahok, de igazi nagy helyzetekig nem jutottak. Igaz, a jól induló lehetőségeink nekünk is rendre elhaltak, de ettől függetlenül teljesen megérdemelt győzelmet arattunk.

További híreink

Somogyi József 50 éves

Somogyi József 50 éves

Somogyi József, az ETO korábbi játékosa, volt válogatott labdarúgó tegnap ünnepelte 50. születésnapját. Isten éltesse sokáig! Ebből az alkalomból Papp Győző készített vele interjút.

MTE - ETO elővételes jegyek a Shopban!

MTE - ETO elővételes jegyek a Shopban!

Mától a Shopban kaphatók elővételes jegyek a következő megyei rangadóra, a vasárnapi Credobus Mosonmagyaróvár – WKW ETO FC Győr bajnoki mérkőzésre!

Tinédzser a gólvonalon

Tinédzser a gólvonalon

A mindössze 16 éves Onódi Ákos vasárnap jó teljesítménnyel debütált a felnőttek között.

Kiemelt támogatóink

Támogatóink