Fehér Miklós Labdarúgó Akadémia  |  ETO U16 Football Cup  |  Elérhetőségek

Jó hangulatban, ambiciózusan várjuk a tavaszi szezont

Csapatunk vezetőedzőjét, Szentes Lázárt kérdeztük a csapat állapotáról, a felkészülésről, és az ezzel kapcsolatos elvárásokról.

Jó hangulatban, ambiciózusan várjuk a tavaszi szezont

Megkezdődött a felkészülés a tavaszi szezonra. Teljes létszámban jelen van már a csapat az edzéseken?

Igen, gyakorlatilag megvan mindenki, igaz, vannak apró sérülések és betegségek. Aki biztosan hosszabb időre kiesett, és nem is fog mostanában visszatérni a pályára, az Völgyi Dániel, akinek decemberben térdműtétje volt. Rajta kívül Nagy Tamás lábadozik bokasérüléséből, illetve Vajda Patriknak a korábbi súlyos sérüléséből adódóan még nincs sportorvosija.

Az orvosi vizsgálatok és felmérések alapján milyen állapotban jöttek vissza a játékosok a téli szünetről?

Szerencsére nem volt hosszú a szünetünk, és több napot töltöttünk a különböző vizsgálatok elvégzésével. Ez alapján nyugodtan kijelenthetjük, hogy a csapat, a keret jó állapotban jött vissza a pihenőről.

Mik a felkészülés első tapasztalatai?

Mindenképpen elmondhatjuk, hogy megfelelő állapotban jöttek vissza a játékosok, jó hangulatban, ambíciózusan várják a tavaszi szezont. A felkészülést is ebben a jó hangulatban kezdtük el, egyedül a műfű okoz némi nehézséget. Azt a döntést hoztuk, hogy a pálya- és talajviszonyok miatt egész januárban műfüvön edzünk, és ott lesznek az edzőmérkőzéseink is.

Törökországba utazik a csapat edzőtáborba. Miben lesz ez más az itthoni felkészüléstől?

Mindenek előtt szeretném megköszönni a Tulajdonos Úrnak, hogy lehetővé tette a csapat számára ezt az utazást. Mint tudjuk, nagyon sok fiatal játékos van a keretben, számukra különösen nagy élmény, ha megkapják a lehetőséget az utazásra. Több fontos funkciója is van a külföldi edzőtábornak. Először is segít a fiatal játékosok integrálásában, emellett erősíti a csapatszellemet, hiszen tudjuk, hogy az ilyen egy héten át tartó, összetartás jellegű együttlét jó körülmények között, kellemes időjárás- és pályaviszonyok mellett nagyon pozitív a csapatszellem szempontjából. Fontos tényező még, hogy az edzőtábor alatt négy ország első- és másodosztályú csapataival játszunk, ennek megfelelni pedig mindenképpen szakmai kihívás. Végül pedig nagyon fontos az, hogy addigra már magunk mögött tudhatjuk a műfüves felkészülési szakaszt, februárban már füvön tudunk edzeni, jó időjárási körülmények között tudunk mérkőzéseket játszani. Mind tudjuk, hogy a felkészülési időszak legfőbb célja az, hogy a február 21-i Magyar Kupa mérkőzésünkre a Balmazújváros ellen a csapat 100%-os állapotban legyen, és ennek elérése az edzőtábor kiváló lehetőség.

13 edzőmérkőzést játszik a csapat, ebből 9-et nemzetközi ellenféllel. Mik az elsődleges elvárások?    

Jelenleg gyakorlatilag 30 játékos alkotja a keretet, akik folyamatosan együtt edzenek, ebből 10-12 olyan játékos van, aki még nem töltötte be a 19. életévét. Nagyon fontos, hogy a fiataljainknak játéklehetőséget nyújtsunk, és ezért dupláztuk a meccseket. Bár nagy számnak tűnik, de ez azt jelenti, hogy a keret mindig ketté lesz bontva, és dupla meccseket játszunk.

További híreink

Rangadó Békéscsabán

Rangadó Békéscsabán

Vasárnap 14 órakor a WKW ETO FC Győr a Békéscsaba 1912 Előre otthonában lép pályára a Merkantil Bank Liga 25. fordulójában. A mérkőzést az M4 Sport élőben közvetíti.

Koszó Balázst az éjjel megműtötték

Koszó Balázst az éjjel megműtötték

A vasárnapi, Ceglédi VSE elleni bajnoki mérkőzésen Koszó Balázs, csapatunk frissen igazolt belső védője súlyos koponyasérülést szenvedett, az éjjel meg kellett műteni. Legalább fél év kihagyás vár rá.

Három gólos győzelem vezéráldozattal

Három gólos győzelem vezéráldozattal

Két hazai vereséget követően sikerült javítanunk hazai pályán a Cegléd ellen. A 3 gólos győzelmet az teszi egyedül keserédessé, hogy csapatunk nemrég igazolt játékosa, a védelem új bástyája, Koszó Balázs megsérült.

Kiemelt támogatóink

Támogatóink