Fehér Miklós Labdarúgó Akadémia  |  ETO U16 Football Cup  |  Elérhetőségek

Csalódást keltő játékkal vereség Gyirmóton

Az ETO 2-0-ás vereséget szenvedett a Gyirmót otthonában a Merkantil Bank Liga 19. fordulójában. Kiss M. szerezte meg a vezetést és a végeredményt Stieber állította be. A mérkőzést kettős emberhátrányban fejezte be a Győr.

Csalódást keltő játékkal vereség Gyirmóton

Fotó: kisalfold.hu

Nagy küzdelem jellemezte az első félidőt, a két városi rivális csatája kiegyenlített volt, a játék töredezett, és főleg a mezőnyben folyt. Kevés helyzet alakult ki, de ahogy közeledtünk az első 45 perc derekához, a Gyirmót próbálkozásai erőteljesebbé váltak. A 36. percben csaknem vezetést szerzett a hazai csapat, azonban Nagy lövését védte Szatmári, Farkas bombája pedig a felső lécen csattant.

A szünet után megfogyatkozott az ETO Debreceni kiállítása miatt, majd a Gyirmót az ezt követő büntetőből Kiss Máté tizenegyesével megszerezte a vezetést. Ettől kezdve a hazaiak akarata érvényesült a pályán, egyetlen helyzetét az ETO Kovács révén kihagyta. A Gyirmót érezhetően fölénybe került, és Stieber révén kettőre növelte előnyét a 72. percben.

A 90. percben Szimcsó kiállításával kettős emberhátrányban, 9 fővel fejezte be az ETO a városi rangadót. A Gyirmót megérdemelten nyert a gyengébben muzsikáló zöld-fehérek ellen, akik az emberhátrányt követően nem tudták saját játékukat érvényesíteni.

A Gyirmót sikerével beelőzte a városi rivális WKWK ETO FC Győrt, már a 7. a bajnoki tabellán, az ETO pedig lecsúszott a 11. helyre.

Hannich Péter: Minden tekintetben jól sikerült felkészülnünk erre a találkozóra és ez meg is látszott a mai teljesítményünkön. Igazi csapatként működtünk és többet is tettünk a győzelemért, mint az ellenfelünk. Számítottunk arra, hogy az első gólnak döntő jelentősége lesz és ez így is történt.    

Szentes Lázár: Az első félidő nagy küzdelmet, és ahogy várható volt, kiegyenlített és óvatos játékot hozott. A második játékrészben sajnos csak egyetlen helyzetet tudtunk kialakítani és azt is kihagytuk. Mivel a Gyirmót két gólt szerzett, 2-0-ás vereséget szenvedtünk.

GYIRMÓT FC GYŐR – WKW ETO FC Győr 2-0 (0-0)

GYIRMÓT FC GYŐR: Sebők Zs. - Achim S. Z., Lengyel D., Lázár P., Présinger Á. - Kiss M., Varga P. (85.p. Szalánszki G.) - Szegi V. (82.p. Sandal D.), Nagy P., Stieber A. - Farkas Z. (69.p. Paku R.)
VEZETŐEDZŐ: Hannich Péter

WKW ETO FC GYŐR: Szatmári Z. - Magasföldi J. (66.p. Beliczky G.), Bagi I., Gyagya A., Szimcso V., Vadász V., Szatmári L. (56.p. Tajthy T.), Zamostny B. (58.p. Erdélyi L.), Kovács K., Rokszin Á., Debreceni A.
VEZETŐEDZŐ: Szentes Lázár

 

A mérkőzés főbb eseményei:

A mérkőzés elején Zamostny szabadrúgását fogta Sebők, miután kétszer is szabadrúgáshoz jutott az ETO.

A 33. percben Nagy vállalkozott lövésre 30 méterről, azonban lövését a Szatmári bravúrral oldalra ütötte.

Hat perccel később Vadász tört be a gyirmóti büntetőterületre, lövése Sebők kezében halt el.

Három perccel később Nagy szerzett labdát az ETO tizenhatosának előterében, majd jobbra passzolt Farkasnak, aki egy csel után ballal a felső lécre rúgta a labdát.

A szünet után hamar megszerezte a vezetést a Gyirmót.

Présinger beadására érkezett középen Lázár, akit védője, Debreceni lerántott, így a játékvezető kiállította Debrecenit és büntetőt ítélt. A büntetőt Kiss magabiztosan lőtte a jobb alsó sarokba.

Présinger beadására érkezett csúszva Farkas, aki a kapust átemelve a felső lécet találta el az 58. percben, a kipattanót Achim lőtte kapura, azonban a gyirmóti védő próbálkozása pontatlan volt.

A 72. percben Nagy kapott középen labdát, majd remek ütemben indította a védők között kilépő Stiebert, aki 5 méterről, a kapus mellett a bal alsó sarokba gurított.

A hajrában Paku 20 méteres, bal lábas lövése suhant el nem sokkal a bal oldali kapufa mellett.

A 88. percben Sandal lépett ki  védők között, azonban éles szögből leadott lövését szögletre ütötte Szatmári.

90.p. Szimcsó birkózott, majd ütött oda Nagynak, amiért a játékvezető kiállította.

További híreink

Ma lenne 39 éves Fehér Miklós

Ma lenne 39 éves Fehér Miklós

A tragikusan fiatalon elhunyt ETO nevelés, Akadémiánk névadója, Fehér Miklós ma ünnepelné 39. születésnapját. Miki, soha nem feledünk!

Szurkolói ankét

Szurkolói ankét

Kedves szurkolóink, kedves ETO-szimpatizánsok! 2018.07.26-án, csütörtökön 19 órakor szurkolói ankétot tartunk az ETO Park Hotelben, amire várunk mindenkit szeretettel!

Kétgólos győzelem az Ajka ellen

Kétgólos győzelem az Ajka ellen

Két új igazolásunk találatainak köszönhetően legyőztük az FC Ajka csapatát. Mervó egy szép támadás végén, Vukasovic pedig szabadrúgásból volt eredményes.

Kiemelt támogatóink

Támogatóink