Fehér Miklós Labdarúgó Akadémia  |  ETO U16 Football Cup  |  Elérhetőségek

Vasárnap városi derbi következik

Holnap 16 órakor története során először csap össze a Gyirmót és az ETO első csapata a Merkantil Bank Liga 19. fordulójában.

Vasárnap városi derbi következik

Igazán különleges mérkőzésre készülhetünk vasárnap, hiszen a Gyirmót és az ETO első csapata még sosem találkozott bajnoki mérkőzésen. Ellenfelünk, a Gyirmót FC az előző szezonban még az NB I-ben játszott, az ETO FC pedig az NB III-ból jutott fel a másodosztályba, így jöhetett létre a már sokak által várt városi rangadó. 

Jelenleg a tabellán épp egymás alatt áll a két csapat, az ETO 26 ponttal a 9., a Gyirmót 25 ponttal a 10. helyezett. 

Csapatunk múlt héten váratlan vereségbe szaladt bele hazai pályán, ugyanis a Credobus Mosonmagyaróvár együttese már az első félidőben 2 gólosra növelte az előnyét, amit nem sikerült a 90 perc végére ledolgoznunk. Ez azonban nem törte meg a fiúk lendületét, levonták a tanulságokat, és a héten újjult erővel készültek a Gyirmót ellen, ahol elmondásuk szerint 200%-ot szeretnének nyújtani, és győzni akarnak.

A héten hatalmas veszteség érte a csapatot, Nagy Ádám, az elmúlt 2 és fél év csapatkapitánya egészségügyi okokból kénytelen volt visszavonulni aktív sportpályafutásától, így a srácok érte is fognak küzdeni vasárnap. 

Csak az ETO! Hajrá Győr!

A Gyirmót FC-nél is edzőváltás történt a közelmúltban, november 8. óta Hannich Péter irányítja a kék-sárga együttest. Első mérkőzésén a Credobus Mosonmagyaróvár ellen rögtön győzelemmel debütált, múlt héten azonban vereséget szenvedett csapata a Budafoktól. Holnap kiderül, sikerül-e győzelemre vezetnie csapatát az ETO ellen, ahol Szentes Lázár csapattársaként labdarúgó karrierje legsikeresebb éveit töltötte. 

Szentes Lázár: "Először találkozik egymással a két csapat az NB II-es bajnokságban, egy felfokozott hangulatú városi rangadónak nézünk elébe. Izgalmas, jó iramú mérkőzést, nagy csatát, de sportszerű küzdelmet várok, remélhetőleg ETO győzelemmel zárjuk a találkozót.”

Hannich Péter: "Az ETO a szívem csücske, de egy ilyen derbin ezt félre kell tenni, így számomra ez a találkozó is olyan lesz, mint a többi bajnoki. Felkészültünk, megpróbálunk úgy futballozni, hogy otthon tartsuk a három pontot.”

A Merkantil Bank Liga 19. fordulójának menetrendje:

A Merkantil Bank Liga jelenlegi állása:

 

További híreink

Rangadó Békéscsabán

Rangadó Békéscsabán

Vasárnap 14 órakor a WKW ETO FC Győr a Békéscsaba 1912 Előre otthonában lép pályára a Merkantil Bank Liga 25. fordulójában. A mérkőzést az M4 Sport élőben közvetíti.

Koszó Balázst az éjjel megműtötték

Koszó Balázst az éjjel megműtötték

A vasárnapi, Ceglédi VSE elleni bajnoki mérkőzésen Koszó Balázs, csapatunk frissen igazolt belső védője súlyos koponyasérülést szenvedett, az éjjel meg kellett műteni. Legalább fél év kihagyás vár rá.

Három gólos győzelem vezéráldozattal

Három gólos győzelem vezéráldozattal

Két hazai vereséget követően sikerült javítanunk hazai pályán a Cegléd ellen. A 3 gólos győzelmet az teszi egyedül keserédessé, hogy csapatunk nemrég igazolt játékosa, a védelem új bástyája, Koszó Balázs megsérült.

Kiemelt támogatóink

Támogatóink