Fehér Miklós Labdarúgó Akadémia  |  ETO U16 Football Cup  |  Elérhetőségek

Main Round: A Barca ellen kezd az ETO

A kétszeres Futsal Cup bajnok Barcelonával kezdi az UEFA Futsal Cup Main Round sorozatát idén. A hétszeres magyar bajnok Rába ETO-t az olaszországi Padova városában rendezett futsal BL viadalon már a Barcától érkezett Javi Roudriguez fogja irányítani.

Main Round: A Barca ellen kezd az ETO

A két klub között jó a kapcsolat, és ez nem csak vezetői szinten mutatkozik meg. Legutóbb volt edzőnk Jordi Illa is az ETO-ból tette át székhelyét a katalánokhoz, illetve több játékos is megfordult már Győrben tőlük. Emellett örvendetes, hogy a klubok vezetősége is baráti kapcsolatot ápol.

Különösen pikáns összecsapásnak ígérkezik a Barca-ETO, mivel a frissen igazolt (éppen a Barcelonától érkezett) Javi Roudriguez korábbi egyesülete ellen fogja irányítani az ETO-t a padovai Main Round első mérkőzésén.

Az ETO idén is halálcsoportba került, a katalánok mellett az olasz bajnok Luparense és a cseh Chrudim együttesével csap össze a győri csapat az Elite körbe jutásért.

Az új versenyszabályoknak megfelelően ebből a csoportból a legjobb három csapat kvalifikálja magát a legjobb 16 csapat közé, ehhez viszont legalább egyszer győzni kell az ETO-nak. Mivel a katalán és az olasz csapat bombaerős kerettel és formában érkezik a megmérettetésre, ellenük a tisztes helytállás lehet csak célja a Győrnek.

A papírforma szerint a Barcelona vagy a Luparense nyerheti meg Main Round 4. csoportját, míg a Győrnek egyetlen lehetősége maradhat az Elite Roundba jutáshoz, le kell győzniük a kiváló erőkből álló cseh bajnok Chrudimot a harmadik játéknapon. Ez azonban egyáltalán nem ígérkezik könnyű feladatnak.

A Barcelona FC Lassa – Rába ETO FC Győr BL-mérkőzés október 11-én 18 órakor kezdődik az UEFA Main Roundban. A találkozó a 4. csoport nyitómérkőzése is lesz egyben.

Ellenfél nézőben

FC Barcelona Lassa

Kétszeres UEFA Futsal Cup győztes Barcelona 2011/12 és 2013/14-es szezonban hódította el a futsal BL Trófeáját, 2012/13-ban bronzérmesek lettek, eddig ötször szerepeltek a futsal Bajnokok Ligája versenysorozatban. Legjobb góllövőjük a brazil Wilde 22 találatig menetelt, legnagyobb különbségű győzelmüket a Split ellen szerezték (18-0), legtöbbet szerepelt játékosaik Paco Sedano, Lin és Wilde (23).

2010-13 között háromszor nyerték meg a spanyol bajnokságot, azóta viszont a 12x-es bajnok Inter Movistar-nak négyszer sikerült ez a bravúr, amit viszont a legeredményesebb madridiak viszont 11 éven belül másodszor teljesítettek. Igaz ez saját csúcsuk beállítása volt a Primera División de Futsal-ban.

A katalánok, azóta viszont nem jutottak csúcsra. A második Futsal Cup győzelmük után Final Four-ba jutottak, de meg kellett elégedniük a negyedik helyezéssel,

Az ETO a 2011/12-es szezonban a lettországi Main Roundban játszott már a katalán csapattal, akkor a Barcelona 8-2-es végeredménnyel nyert a szárnyait bontogató Rába ETO ellen, a győri gólokat Harnisch Ákos szerezte az 5. és a 32. percben.

Nagy lett a különbség a végén, a győriek akkor ugyan nem tudták megszorítani rangos ellenfelüket, a magyar bajnok elmondhatja tisztességesen helytállt és lőtt két gólt a Barcelonának.

Remélhetőleg sikerül megnehezíteni a favoritok dolgát Padovában. A győri fiatalok életre szóló élménye jó alap lehet a jövőre nézve, emellett bízzunk abban, hogy sikerül kivívni az Elite-körbe jutást, ami most roppant nehéz feladat az ETO számára, viszont nem lehetetlen!

Harcoljatok srácok, küzdjetek, mutassátok meg, milyen szívetek van! Csak az ETO! Hajrá Győr!

További híreink

Szép ETO győzelem, Alex ötször villant a Dunaferr ellen!
Futsal: Nyírgyulaj-ETO összecsapás ma este
Az ETO a világ elit klubjai között

Az ETO a világ elit klubjai között

A futsalplanet.com a Rába ETO-t is jelöltette a világ legjobb futsal klubja kategóriában az UMBRO Futsal Awards 2017 díjazottjainak versenyében. A jelöltek közül a futsalvilág szaktekintélyei által leadott szavazatok alapján legtöbb pontot kapott csapat nyeri az idei Futsal Awards díjat.

Kiemelt támogatóink

Támogatóink