Fehér Miklós Labdarúgó Akadémia  |  ETO U16 Football Cup  |  Elérhetőségek

Javuló játékkal döntetlen

A Fortuna nem az ETO kezét fogta a Dorog elleni mérkőzésen. Számos győri ziccer és kapufák ellenére nem sikerült otthon tartani a 3 pontot, pedig nagyot küzdöttünk és közelebb álltunk a győzelemhez.

Javuló játékkal döntetlen

Hirtelen hátrányba került ETO, azonban gyorsan egyenlített Bagi fejesével, és volt lehetősége megszerezni a vezetést is, de kimaradtak a győri helyzetek. A szünet után sikerült Beliczky révén fordítani, de a Dorog nem adta fel, és a hajrára kiegyenlítettek. Az utolsó 10. percben sem volt szerencséje az ETO-nak, így nem sikerült megszerezni a győzelmet. Pedig Magasföldi szabadrúgása eldönthette volna a meccset az utolsó minutumban, de a labda a jobb kapufán csattant.

Bátortalanul kezdett az ETO a mérkőzés elején, ezt kihasználva megszerezte a vezetést a Dorog a 2. percben. Körbe járatták a vendégek a labdát, majd a balszélről Szedlár lőtt a győri kapura, inkább beadásnak szánta a hosszú oldalra, Gyurákovics kezéről hullott a hálóba a labda (0-1) mindenki megdöbbenésére.

Hat perccel később válaszolni tudott az egyre jobban játékba lendülő ETO a vendég találatra, Magasföldi szögletét Zamostny pörgette fel szép mozdulattal, amit az érkező Bagi közelről fejelt a Dorog kapujába (1-1).

A 21. percben Beliczkyt indította jó ütemben Szatmári az utolsó pillanatban vágták ki előle a labdát.

Még a félidő derekán megszerezhette volna az ETO a vezetést, Debreceni lőtt három lépésről egy hatalmas felső léces bombát, amikor egy remekül beadott szögletre érkezett nagy lendülettel a 27. percben.

Az ETO-nak volt több lehetősége ugyan az első játékrészben, de a vendégek kontrajátékában is benne lehetett volna a gólszerzés. Az első 45 perc 1-1-es döntetlenre végződött.

A második félidő elején az ETO komoly támadásokat vezethetett, amiből a vendégek szerencséjére nem sikerült ellépni, komoly össztűz alá vették Zima kapuját, azonban kimaradtak a lehetőségek. Kovács szólója után tálalt középre Zamostnynak akinek lövését Zima tornázta ki a léc alól.

Az 55. percben Bagi fejese alig kerülte el a jobb felső sarkot, azonban a következő győri támadás már hazai gólt hozott.

Az 58. percben formás ETO támadás bontakozott ki, megtalálta a labda jó helyzetben Zamostnyt, akinek lövése a kivetődő Zimán felperdült labda a vendég belső védő lábáról pont Beliczky G. elé pattant, aki közelről több dorogi védő gyűrűjében gurított a kapuba (2-1).

A 65. percben a csereként beállt Szabó L. gurított a jobb kapufa mellé, ígéretes helyzet végén.

Egyre erőteljesebbé vált a Dorog játéka a 70. percre, egyre többet folyt az ETO térfelén a játék.  A 77. percben vendég szöglet a bal oldalon, a rövidre érkezett labdát megcsúsztatták, amit a hosszú saroknál Kamarás közelről fejelt a győri kapuba (2-2).

Utolsó rohamra indult az ETO a győzelemért, amit majdnem meg is szerzett, de Zima jól védett, illetve Magasföldi szabadrúgása a jobb kapufán csattant. A 3 perc ráadás nem hozta meg a győzelmet egyik csapat számára sem, így 2-2-es döntetlennel zárolt a WKW ETO FC Győr -Dorogi FC Merkantil Bank Liga mérkőzés a 12. fordulóban.

Az ETO egy fokkal közelebb állt a győzelemhez, hátrányból fordítani tudott, azonban a Dorogban volt még erő az egyenlítésre és így pontot tudott rabolni Győrből. A Győr elkerülhető gólokat kapott a Dorogi FC-től, az egész meccset tekintve hiába volt több helyzete, az kevés volt ma este a győzelem kiharcolásához. 

Szentes Lázár (WKW ETO FC Győr vezetőedzője): - Rosszul kezdtünk, ami nagyon sok problémát okozott. Utána a csapat rendezte sorait, főleg a rögzítette szituációkból már veszélyesek tudtunk lenni. A szünet után alkalmanként már a játékunk is működött. Viszont a legfontosabb értékelési pontom az, hogy csapat teljesítménye, játéka nagyon hullámzó volt. Olyan hullámhegyek és hullámvölgyek vannak még a játékunkban, amit nehéz kontrollálni. A soron következő edzéseken rendet és egy fajta stabilitást kell teremteni a játékunkba, hogy jobbá, stabilabbá váljon.

Schindler Szabolcs (Dorog vezetőedzője): - Nagyon jó mérkőzés volt, mind dinamikájában, mind játékban. Amire készültünk azt majdnem teljesen meg tudtuk valósítani, kontrából terveztünk eredményesek lenni. A Győrnek és nekünk is voltak helyzeteink, sajnos a végjátékban pontatlanok voltunk. Igazságosnak érzem a döntetlent, egy nagyon szervezett és nagyon jól összerakott csapat otthonából sikerült pontot szereznünk. Összességében győzni szerettünk volna, de most azt mondom meg kell becsülni minden pontot.

WKW ETO FC GYŐR - DOROGI FC 2-2

2017. október 08. Győr, ETO Stadion | Merkantil Bank Liga XII. forduló 

Játékvezető: Radványi 
Asszisztensek: Szabó, Kulman 

Gólszerzők: Bagi (9.), Beliczky(58.) ill. Szedlár (2.), Kamarás(81)

ETO FC Győr: Gyurákovics, Nagy, Magasföldi, Bagi, Beliczky (86p), Szimcso (Szabó L. 46p), Szatmári L. (Nagy M. 46p), Völgyi, Zamostny, Kovács, Debreceni
Cserék: Szatmári, Tajthy, Szabó, Gyagya, Nagy, Kabát, Kiliti | Vezetőedző: Szentes Lázár

Dorogi FC: Zima, Németh, Szellák, Mészáros, berkó, Szedlár, Bora, Szalai, Tomás, Faragó, Simon Cserék: Vajda, Nagyházi, Vígh, Göblyös, Csató, Grabant, Kamarás | Vezetőedző: Schindler Szabolcs

Kapcsolódó képek

További híreink

Ma lenne 39 éves Fehér Miklós

Ma lenne 39 éves Fehér Miklós

A tragikusan fiatalon elhunyt ETO nevelés, Akadémiánk névadója, Fehér Miklós ma ünnepelné 39. születésnapját. Miki, soha nem feledünk!

Szurkolói ankét

Szurkolói ankét

Kedves szurkolóink, kedves ETO-szimpatizánsok! 2018.07.26-án, csütörtökön 19 órakor szurkolói ankétot tartunk az ETO Park Hotelben, amire várunk mindenkit szeretettel!

Kétgólos győzelem az Ajka ellen

Kétgólos győzelem az Ajka ellen

Két új igazolásunk találatainak köszönhetően legyőztük az FC Ajka csapatát. Mervó egy szép támadás végén, Vukasovic pedig szabadrúgásból volt eredményes.

Kiemelt támogatóink

Támogatóink