Fehér Miklós Labdarúgó Akadémia  |  ETO U16 Football Cup  |  Elérhetőségek

Javuló játékkal döntetlen

A Fortuna nem az ETO kezét fogta a Dorog elleni mérkőzésen. Számos győri ziccer és kapufák ellenére nem sikerült otthon tartani a 3 pontot, pedig nagyot küzdöttünk és közelebb álltunk a győzelemhez.

Javuló játékkal döntetlen

Hirtelen hátrányba került ETO, azonban gyorsan egyenlített Bagi fejesével, és volt lehetősége megszerezni a vezetést is, de kimaradtak a győri helyzetek. A szünet után sikerült Beliczky révén fordítani, de a Dorog nem adta fel, és a hajrára kiegyenlítettek. Az utolsó 10. percben sem volt szerencséje az ETO-nak, így nem sikerült megszerezni a győzelmet. Pedig Magasföldi szabadrúgása eldönthette volna a meccset az utolsó minutumban, de a labda a jobb kapufán csattant.

Bátortalanul kezdett az ETO a mérkőzés elején, ezt kihasználva megszerezte a vezetést a Dorog a 2. percben. Körbe járatták a vendégek a labdát, majd a balszélről Szedlár lőtt a győri kapura, inkább beadásnak szánta a hosszú oldalra, Gyurákovics kezéről hullott a hálóba a labda (0-1) mindenki megdöbbenésére.

Hat perccel később válaszolni tudott az egyre jobban játékba lendülő ETO a vendég találatra, Magasföldi szögletét Zamostny pörgette fel szép mozdulattal, amit az érkező Bagi közelről fejelt a Dorog kapujába (1-1).

A 21. percben Beliczkyt indította jó ütemben Szatmári az utolsó pillanatban vágták ki előle a labdát.

Még a félidő derekán megszerezhette volna az ETO a vezetést, Debreceni lőtt három lépésről egy hatalmas felső léces bombát, amikor egy remekül beadott szögletre érkezett nagy lendülettel a 27. percben.

Az ETO-nak volt több lehetősége ugyan az első játékrészben, de a vendégek kontrajátékában is benne lehetett volna a gólszerzés. Az első 45 perc 1-1-es döntetlenre végződött.

A második félidő elején az ETO komoly támadásokat vezethetett, amiből a vendégek szerencséjére nem sikerült ellépni, komoly össztűz alá vették Zima kapuját, azonban kimaradtak a lehetőségek. Kovács szólója után tálalt középre Zamostnynak akinek lövését Zima tornázta ki a léc alól.

Az 55. percben Bagi fejese alig kerülte el a jobb felső sarkot, azonban a következő győri támadás már hazai gólt hozott.

Az 58. percben formás ETO támadás bontakozott ki, megtalálta a labda jó helyzetben Zamostnyt, akinek lövése a kivetődő Zimán felperdült labda a vendég belső védő lábáról pont Beliczky G. elé pattant, aki közelről több dorogi védő gyűrűjében gurított a kapuba (2-1).

A 65. percben a csereként beállt Szabó L. gurított a jobb kapufa mellé, ígéretes helyzet végén.

Egyre erőteljesebbé vált a Dorog játéka a 70. percre, egyre többet folyt az ETO térfelén a játék.  A 77. percben vendég szöglet a bal oldalon, a rövidre érkezett labdát megcsúsztatták, amit a hosszú saroknál Kamarás közelről fejelt a győri kapuba (2-2).

Utolsó rohamra indult az ETO a győzelemért, amit majdnem meg is szerzett, de Zima jól védett, illetve Magasföldi szabadrúgása a jobb kapufán csattant. A 3 perc ráadás nem hozta meg a győzelmet egyik csapat számára sem, így 2-2-es döntetlennel zárolt a WKW ETO FC Győr -Dorogi FC Merkantil Bank Liga mérkőzés a 12. fordulóban.

Az ETO egy fokkal közelebb állt a győzelemhez, hátrányból fordítani tudott, azonban a Dorogban volt még erő az egyenlítésre és így pontot tudott rabolni Győrből. A Győr elkerülhető gólokat kapott a Dorogi FC-től, az egész meccset tekintve hiába volt több helyzete, az kevés volt ma este a győzelem kiharcolásához. 

Szentes Lázár (WKW ETO FC Győr vezetőedzője): - Rosszul kezdtünk, ami nagyon sok problémát okozott. Utána a csapat rendezte sorait, főleg a rögzítette szituációkból már veszélyesek tudtunk lenni. A szünet után alkalmanként már a játékunk is működött. Viszont a legfontosabb értékelési pontom az, hogy csapat teljesítménye, játéka nagyon hullámzó volt. Olyan hullámhegyek és hullámvölgyek vannak még a játékunkban, amit nehéz kontrollálni. A soron következő edzéseken rendet és egy fajta stabilitást kell teremteni a játékunkba, hogy jobbá, stabilabbá váljon.

Schindler Szabolcs (Dorog vezetőedzője): - Nagyon jó mérkőzés volt, mind dinamikájában, mind játékban. Amire készültünk azt majdnem teljesen meg tudtuk valósítani, kontrából terveztünk eredményesek lenni. A Győrnek és nekünk is voltak helyzeteink, sajnos a végjátékban pontatlanok voltunk. Igazságosnak érzem a döntetlent, egy nagyon szervezett és nagyon jól összerakott csapat otthonából sikerült pontot szereznünk. Összességében győzni szerettünk volna, de most azt mondom meg kell becsülni minden pontot.

WKW ETO FC GYŐR - DOROGI FC 2-2

2017. október 08. Győr, ETO Stadion | Merkantil Bank Liga XII. forduló 

Játékvezető: Radványi 
Asszisztensek: Szabó, Kulman 

Gólszerzők: Bagi (9.), Beliczky(58.) ill. Szedlár (2.), Kamarás(81)

ETO FC Győr: Gyurákovics, Nagy, Magasföldi, Bagi, Beliczky (86p), Szimcso (Szabó L. 46p), Szatmári L. (Nagy M. 46p), Völgyi, Zamostny, Kovács, Debreceni
Cserék: Szatmári, Tajthy, Szabó, Gyagya, Nagy, Kabát, Kiliti | Vezetőedző: Szentes Lázár

Dorogi FC: Zima, Németh, Szellák, Mészáros, berkó, Szedlár, Bora, Szalai, Tomás, Faragó, Simon Cserék: Vajda, Nagyházi, Vígh, Göblyös, Csató, Grabant, Kamarás | Vezetőedző: Schindler Szabolcs

Kapcsolódó képek

További híreink

Törökországi edzőtáborral bővült a felkészülés
Jó hangulatban, ambiciózusan várjuk a tavaszi szezont
Elkezdődött a felkészülés

Elkezdődött a felkészülés

A mai napon orvosi terheléses vizsgálatokkal elkezdődött az ETO FC Győr felkészülése a tavaszi szezonra. Tétmérkőzést először február 21-én, a Magyar Kupában, a Balmazújváros ellen hazai pályán játszik a csapat.

Kiemelt támogatóink

Támogatóink