Fehér Miklós Labdarúgó Akadémia  |  ETO U16 Football Cup  |  Elérhetőségek

Győzelem hangolt az ETO a BL-re

Jól tartotta magát a Bőny az első félidőben. A hazaiak hősiesen védekeztek, az ETO pedig végig irányította a játékot. A bajnok az utolsó tíz percben eldöntötte a mérkőzést.

Győzelem hangolt az ETO a BL-re

A mérkőzés első lehetősége a Bőny előtt adódott, de Bieder beadásáról Szentjobbi maradt le. Ellenfelünknél egyébként több ismerős arc is felbukkant, hiszen a játékosedzőként tevékenykedő Lódi Tamás hosszú-hosszú éveken keresztül csapatkapitányunk volt, de a kezdő sorban kapott helyet Peczár Csaba is, aki szintén nyert bajnokságot együttesünkkel.

A mérkőzés első komoly helyzete azonban már csapatunk előtt adódott, miután új tízesünk, Alex Constantino tört be jobbról középre és lőtt bődületes erővel, azonban a Rába ETO korábbi sztárja, Matkovics Gábor szögletre ütötte próbálkozását. Sokáig nem kellett várni a következő nagy lehetőségre, hiszen a szögletet követő oldalberúgás után Fabio sarkazott, s „Dudi” védett bravúrra.

A 7. percben Juanra került kb 10 méterre a kaputál lövőhelyzetbe egy pillanatra és nem is habozott, bődületes erővel meglőtt labdája kishíján kettétörte a kapufát.

Ellenfelünknél egyébként több ismerős arc is felbukkant, hiszen a játékosedzőként tevékenykedő Lódi Tamás hosszú-hosszú éveken keresztül csapatkapitányunk volt, de a kezdő sorban kapott helyet Peczár Csaba is, aki szintén nyert bajnokságot együttesünkkel.

A 8. minutumban a hazai Bőny megszerezte a vezetést. Gerard cselezgetése nem sikeredett jól, de még spiccel hátra tudta adni a labdát. Nem túl pontos passzát azonban Alasztics rosszul játszotta meg, így az üresen tátongó kapuba játszi könnyedséggel juttatták el a bogyót, 1:0

A bekapott gól után szinte azonnal egalizálhattunk volna, de Dávid lövésére remek ütemben érkezett Matkovics, s becsúszva lábbal védett.

10. percben ismét Constantino cselezte be magát jobb oldalról középre, ami lassan már védjegyévé válik, azonban nem tudott a hazai csapat kapusának eszén túljárni.

11. minutumban Fabio csípett el szemfülesen egy keresztpasszt, aki a zsugát egyből továbbította Sáhónak, viszont bal lábas, életerős lövése elakadt a kapusban.

12. percben újabb lehetőség, Constantino a sarokből kiszabadítja a labdát és az érkező Fabio durrant fölé 7 méterről.

12. perceben Alasztics semlegesítette fejjel egy veszélyesen előre ívelt labdát.

13. percben Fabio egalizál! Csapatunk szöglethez jutott, amelyet csapatkapitányunk, Juanra végezhetett el. Kézépre tett lapos, de erős labdájára Fabio érkezett kiváló ütemben és igazítás nélkül kapásból lőtt Matkovics lábai között a hálóba, 1:1!

16. percben Lódi indította a kontrát, majd Szentjobbi próbálkozását kellett Alaszticsnak szögletre mentenie.

17. perc végén megvan a vezetés. Nyári új szerzeményünk Gerard értékesítette Klacsák Bence passzát. A lendületből érkező spanyol egy lővőcselt követően lőtte ki a hosszú alsó sarkot, 1:2!

Még ugyan ebben a minutumban a hazai csapat próbálkozott fejjel, de a próbálkozásba nem kellett beleavatkoznia a kapusunknak.

19. Zobák Csaba pontos előreívelése Bieder Tamást találta meg, aki nagy helyzetben nem talált kaput.

Az első játékrész összességében tekintve nagy Rába ETO mezőnyfölényt hozott, ellenfelünk csak néhány alakalommal lépi át a felezővonalat. Vezetésünk teljes mértékben megérdemelt, bár nem bízhatjuk el magunkat, a Bőny kontráiban is ott van a veszély és az egy gólos előny sem megnyugtató.

Már az 13 másodpercben veszélyeztetünk. Vas Ádám lövése egy legurított szabadrúgást követően épphogy elsuhant a kapufa mellett.

Micsoda meglepetés! Egyenlített a Bőny! Szentjobbi kapott egy jó labdát, majd egy csellel ziccerbe hozta magát és bombája a felső lécről a vonal (elé?) mögé pattant, 2:2!

2. perben máris megvan a vezetés! Nem sokáig örülhetett a Lódi legénység. Dávis passzára Gerard csapott le és juttatta csapatunkat újra előnybe, 2:3!

4. minutumban Vas érkezett a kapu elé Klacsák mélységi passzára, azonban nem találta el orító helyzetben jól a játékszert. Néhány másodperccel később ugyan ez a forgatókönyv, azonban ezúttal kiszolgáló személyében Fabio, végrehajtó pedig Sáhó.

5. perc végén Rajzinger egy pazar cselt követően került ziccerbe, de Alasztics a helyén volt.

8. percben egy felpörgött labdát Gerardnak kellett a gólvonalról kifejelni.

A második félidő derekánál Klacsák lapos hosszúba tartó lövését tolja ki oldalra Matkovics.

11. percben Vas Ádám balosa sült el. Óriási bombája a két kapufa találkozásánál csattant a lécen. Még szerencse, hogy nem esett kár a konstrukcióban.

11. perc végén ellenfelünk összegyűjti hatodik faltját, de Fabio a megítélt 10 méteresből nem tudta megduplázni az előnyünket.

12. percben Juanra próbálkozott a szélről lövéssel, de nem talált kaput, lövésének sebességét pedig már nem tudta felvenni a hosszún érkező Bognár. Marad továbbra is az egy gólos előny.

13. minutumban Constantino került ordító helyzetbe, azonban Fábio remek labdájából a kiérkező Matkovics fejét találta meg.

14. perc: Ez nem Juanra napja. Balról parádés csel, majd egy hatalmas bomba, ami megint a kapufán csattant!

14. perc végén Bognár megduplázta az előnyünket végre. Sunyi spiccel meglőtt lövését mintha zsinóron húzták volna Matkovics hálójáig. Bravó! 2:4!

A bekapott gól utána a kék mezes hazai csapat kockáztat, átálltak vészkapus játékra, aminek szinte azonnal meglehetett volna az eredménye. Persze a mi javunkra. Lódit választotta el a labdától Dávid, aki egyből kapura is szúrta a zsugát, azonban ahogy ma már többször is, a kapufa meccsben tartotta a Lódi legénységet.

3 perc és 44 másodperccel a vége előtt zárkózott a Bőny. Peczár passzát Lódi lőtte fel a léc alá, 3:4. Időt is kért Molnár Attila megbízott vezetőedző.

44 szekundummal a vége előtt eldől a mérkőzés. A Bőny folyamatosan 5 a négy elleni játékban nem tudott veszélyt kialakítani, aminek az lett az eredménye, hogy a nagyon erőszakos Constantino megszerzi ötödik találatunkat, 3:5

14 másodperccel a vége előtt Dávid Richárd is feliratkozott a jegyzőkönyvbe. Kishíján egész pályás üres kapus találata volt a kegyelemdöfés, 3:6!

Bár a második félidő második felében a Bőny feljött egy gólra, remek öt a négy elleni védekezésünknek köszönhetően már nem kaptunk több gólt, sőt még két alkalommal üres kapujukat sikerült is bevennünk, így teljesen megérdemelten arattunk három gólos győzelmet, ami Molnár Attila első győzelme volt az ETO kispadján vezetőedzőként.

Bőny három, ETO hat!

Bőny-Szavill – Rába ETO 3-6 (1-2)

Gólszerzők: Bogyó (8p), Szentjobbi (21p), Lódi T. (36p), illetve Fabio (12p), Gerard (16p, 22p), Bognár (34p), Constantino (40p), Dávid (40p)

Bőny: Matkovics – Szentjobbi, Zobák, Bieder, Peczár
Csere: Szabó R., Németh F., Mógor D., Rajzinger P., Kovács M., Lódi T., Horváth M., Horváth M., Hajmási R., Bogyó K.
Vezetőedző: Lódi T.

ETO:Alasztics – Dávid, Constantino, Fabio, Juanra
Cserék: Klcsó, Klacsák, Gerard, Vas, Sáhó, Bognár, Kőfalvi, Tama Papp
Megbízott vezetőedző: Molnár Attila

Kapcsolódó képek

Kapcsolódó videó


Kapcsolódó hírek

A Bőny ellen javítanának

A Bőny ellen javítanának

A Rába ETO futsalosai a BL szereplésük főpróbáján, péntek este 18:30-kor nyerni szeretnének a Bőny-Szavill Consulting ellen. A mérkőzésen az ETO a vendég, a belépő 500 Ft mindenkinek.

Kiemelt támogatóink

Támogatóink