Fehér Miklós Labdarúgó Akadémia  |  ETO U16 Football Cup  |  Elérhetőségek

Nagyon bíztató

Szentes Lázárt, az ETO vezetőedzőjét kérdeztük az elmúlt néhány nap tapasztalatairól.

Nagyon bíztató

Visszatekintve a két nappal ezelőtti mérkőzésre, hogyan értékeli a csapat teljesítményét? 

A csapat nagyon jól kezdte a mérkőzést, nagyon bíztató volt, hogy az osztály egyik legerősebb csapatánál olyan támadásokat vezettünk, amikből gólhelyzetek születtek. Nagyon bíztató volt, hogy a csapat önbizalmat mutatott, a labdatartásunk is megfelelő volt. 20-25 perc után a Nyíregyháza felébredt, és nagyobb nyomást tudott ránk gyakorolni, de ez természetes. A végkimenet szempontjából mindenképpen pozitív volt, hogy a félidő végén meg tudtuk szerezni a vezető gólt, ami végül a győztes gól is lett. A második félidőben a csapat már óvatosabban játszott, nyilván nem edzői kérésre, de lehetett látni, hogy a fiúk érezték, hogy nyerhető a meccs. Akkor is volt lehetőségünk gólszerzésre Beliczky révén, de már nem vállaltunk fel akkora rizikót, viszont a végeredmény szempontjából jó döntést hoztak a játékosok a pályán. 

A Nyíregyháza elleni meccs alapján mi az, amin javítani kellene még?

Mindenképpen fontos lenne, hogy a dominanciánk, az önbizalmunk, a labdabirtoklásunk és az ebből kialakítható helyzetek száma nőjön, a játékunk még biztosabb legyen, kevésbé legyenek jelen hullámzások a két félidőben, tehát stabilizálni kell a csapat játékát. 

Milyen volt ismét az ETO színeiben, vezetőedzőként meccselni?

Felemelő érzés, hogy annak a klubnak lehetek a vezetőedzője, ahol a labdarúgó pályafutásom legnagyobb sikereit értem el. Ez mindenképpen nagyon-nagyon jó érzés.

Mik az eslő benyomások a csapatról és a stábról?

Jelenleg még ismerkedünk egymással, minden területen szükséges, hogy még alaposabban megismerjem mind a stábtagokat, mind a játékosokat. Ezt a célt szolgálta a négyszemközti beszélgetések sora, amit pénteken a mérkőzés előtt megtettem. Ezt ugyanúgy meg fogom tenni a jövőben is, a személyes ismerkedésen túl, az InStat elemzések, egyéni elemzések kapcsán is nagyon sok négyszemközti beszélgetésem lesz. Az egyéni képzés gyakorlatokat, edzéseket úgy szerveztük, hogy a csapatrészekben (védő, középpályás, csatár) szereplő játékosoknak az edzését külön vesszük, de nyilván lesznek kollektív edzések is, amiken az egész keret részt vesz. A részletekben történő elmélyülést úgy oldjuk meg, hogy az egyén-csapatrész-csapat működjön. A stábtagokkal való munkakapcsolatom idővel, ahogy egyre több edzést lefolytatunk, kialakul.  

További híreink

Törökországi edzőtáborral bővült a felkészülés
Jó hangulatban, ambiciózusan várjuk a tavaszi szezont
Elkezdődött a felkészülés

Elkezdődött a felkészülés

A mai napon orvosi terheléses vizsgálatokkal elkezdődött az ETO FC Győr felkészülése a tavaszi szezonra. Tétmérkőzést először február 21-én, a Magyar Kupában, a Balmazújváros ellen hazai pályán játszik a csapat.

Kiemelt támogatóink

Támogatóink