Fehér Miklós Labdarúgó Akadémia  |  ETO U16 Football Cup  |  Elérhetőségek

Nagyon bíztató

Szentes Lázárt, az ETO vezetőedzőjét kérdeztük az elmúlt néhány nap tapasztalatairól.

Nagyon bíztató

Visszatekintve a két nappal ezelőtti mérkőzésre, hogyan értékeli a csapat teljesítményét? 

A csapat nagyon jól kezdte a mérkőzést, nagyon bíztató volt, hogy az osztály egyik legerősebb csapatánál olyan támadásokat vezettünk, amikből gólhelyzetek születtek. Nagyon bíztató volt, hogy a csapat önbizalmat mutatott, a labdatartásunk is megfelelő volt. 20-25 perc után a Nyíregyháza felébredt, és nagyobb nyomást tudott ránk gyakorolni, de ez természetes. A végkimenet szempontjából mindenképpen pozitív volt, hogy a félidő végén meg tudtuk szerezni a vezető gólt, ami végül a győztes gól is lett. A második félidőben a csapat már óvatosabban játszott, nyilván nem edzői kérésre, de lehetett látni, hogy a fiúk érezték, hogy nyerhető a meccs. Akkor is volt lehetőségünk gólszerzésre Beliczky révén, de már nem vállaltunk fel akkora rizikót, viszont a végeredmény szempontjából jó döntést hoztak a játékosok a pályán. 

A Nyíregyháza elleni meccs alapján mi az, amin javítani kellene még?

Mindenképpen fontos lenne, hogy a dominanciánk, az önbizalmunk, a labdabirtoklásunk és az ebből kialakítható helyzetek száma nőjön, a játékunk még biztosabb legyen, kevésbé legyenek jelen hullámzások a két félidőben, tehát stabilizálni kell a csapat játékát. 

Milyen volt ismét az ETO színeiben, vezetőedzőként meccselni?

Felemelő érzés, hogy annak a klubnak lehetek a vezetőedzője, ahol a labdarúgó pályafutásom legnagyobb sikereit értem el. Ez mindenképpen nagyon-nagyon jó érzés.

Mik az eslő benyomások a csapatról és a stábról?

Jelenleg még ismerkedünk egymással, minden területen szükséges, hogy még alaposabban megismerjem mind a stábtagokat, mind a játékosokat. Ezt a célt szolgálta a négyszemközti beszélgetések sora, amit pénteken a mérkőzés előtt megtettem. Ezt ugyanúgy meg fogom tenni a jövőben is, a személyes ismerkedésen túl, az InStat elemzések, egyéni elemzések kapcsán is nagyon sok négyszemközti beszélgetésem lesz. Az egyéni képzés gyakorlatokat, edzéseket úgy szerveztük, hogy a csapatrészekben (védő, középpályás, csatár) szereplő játékosoknak az edzését külön vesszük, de nyilván lesznek kollektív edzések is, amiken az egész keret részt vesz. A részletekben történő elmélyülést úgy oldjuk meg, hogy az egyén-csapatrész-csapat működjön. A stábtagokkal való munkakapcsolatom idővel, ahogy egyre több edzést lefolytatunk, kialakul.  

További híreink

Rangadó Békéscsabán

Rangadó Békéscsabán

Vasárnap 14 órakor a WKW ETO FC Győr a Békéscsaba 1912 Előre otthonában lép pályára a Merkantil Bank Liga 25. fordulójában. A mérkőzést az M4 Sport élőben közvetíti.

Koszó Balázst az éjjel megműtötték

Koszó Balázst az éjjel megműtötték

A vasárnapi, Ceglédi VSE elleni bajnoki mérkőzésen Koszó Balázs, csapatunk frissen igazolt belső védője súlyos koponyasérülést szenvedett, az éjjel meg kellett műteni. Legalább fél év kihagyás vár rá.

Három gólos győzelem vezéráldozattal

Három gólos győzelem vezéráldozattal

Két hazai vereséget követően sikerült javítanunk hazai pályán a Cegléd ellen. A 3 gólos győzelmet az teszi egyedül keserédessé, hogy csapatunk nemrég igazolt játékosa, a védelem új bástyája, Koszó Balázs megsérült.

Kiemelt támogatóink

Támogatóink