Fehér Miklós Labdarúgó Akadémia  |  ETO U16 Football Cup  |  Elérhetőségek

NÉGYSZERES MITROPA FUTSAL CUP GYŐZTES AZ ETO!

5-3-ra magabiztosan győzött az ETO a Stella Rossa ellen a fináléban és megvédte címét a Mitropa Futsal Cup bécsi tornáján. A magyar bajnok zsinórban negyedszer lett Mitropa győztes.

NÉGYSZERES MITROPA FUTSAL CUP GYŐZTES AZ ETO!

Címvédőként érkezett az ETO a bécsi Mitropa Kupára, és mindkét - a korábbi években UEFA Futsal Cupban is szerepelt - osztrák csapatot legyőzte kiegyensúlyozott, jó teljesítménnyel. Alex, Juanra és Fabio vezetésével a fiatalok is jól mutatkoztak be, válogatottjai nélkül végül tartalékosan is sikeres volt az ETO a Mitropa Kupán.

Rába ETO - FC Liberta Wien 5-3 (4-2)
Sikerrel vette az első akadályt a Rába ETO a Mitropa Futsal Cupon. Az FC Liberta Wien együttese ellen egy pikáns, de végig kézben tartott találkozón nyert biztosan. A győri gólokat két tapasztalt játékosuk szerezte. Fabio kettő, Alex Constantino három találatig jutott. Ugyan hamar két gólos előnyre tett szert a magyar bajnok, de az osztrákok nem adták fel és folyamatosan nyomás alatt tartották a bravúrokat is bemutató fiatal Klcsó kapuját. A félidő hajrájában egy gólra felzárkóztak egy vitatható büntetővel, de a szünet előtti pillanatokban ismét kettőre nőtt az ETO előnye. A második félidőben nem úgy sikerült a játék, ahogy terveztük, a Liberta támadott, a győriek hősiesen és türelmesen védekeztek. Egy távoli lövés után ugyan ismét egy gólra jöttek fel az osztrákok, és az egyenlítésért küzdöttek, de a hajrában azonban Alex triplája eldöntötte a találkozó sorsát. Hiába ezután a hazai vészkapus játék, az eredmény már nem változott. Az ETO 5-3-ra nyert az FC Liberta Wien együttese ellen és bejutott a Mitropa Kupa fináléjába, ahol a rendező Stella Rossa, valamint a 1860 München összecsapás győztesével döntőznek este 18:45-kor. Mivel a félidőben 4-0-ra vezet a Stella Rossa a bajorok ellen, ezért az ETO várhatóan velük fog a Mitropa Kupáért játszani.

Rába ETO - Stella Rossa 5-3 (3-1)
5-3-ra magabiztosan győzött az ETO a Stella Rossa ellen a fináléban és megvédte címét a Mitropa Futsal Cup bécsi tornáján. A magyar bajnok zsinórban negyedszer lett Mitropa győztes. A döntőben gyors gólokkal elhúzott három góllal az ETO, sorrendben Juanra, Alex, majd ismét Juanra volt a győri találatok szerzője (0-3). Megkettőzte erejét a Stella, és a szünetig kettőre csökkentették a különbséget. A 2. félidő kezdetén rohamozott a Stella, hogy visszajöjjön a meccsbe, azonban Alex ismét duplázott egy csodaszép átemeléssel (4-1). Az osztrákok nem adták fel, vészkapus játékkal kombináltak, azonban szerencsés góllal lett 4-2. Ezután mindent egy lapra próbált a Stella Rossa csapata nyomást gyakorolni a címvédőre, de ez nem sikerült, szép játék uán Fabio talált bal oldalról a hálóba (5-2), Az utolsó percekben még egy góllal kozmetikázott a bécsi gárda, pedig voltak még 5 a 4 játékból lehetőségei, azonban az eredmény nem változott, megérdemelten nyert meg az ETO a Mitropa Kupa döntőjét! Szép volt Fiúk! Csak az ETO! Hajrá Győr!

Juanra (az ETO ideiglenes játékosedzője): Ebben a hónapban nagyon keményen edzettünk, Marcossal és azóta is amióta elment. Örülök, hogy minden játékos tudott játszani, mindenki tudott fejlődni és a döntőben végre a legerősebb összeállításban tudtunk futsalozni. Ha mindenki itt lett volna, és nem tartalékosan érkeztünk volna, akkor szerintem valószínű még nagyobb lett volna a különbség, Jobb véleményem szerint, így nyerni és győzni, amikor mindenki lehetőséget tud kapni és igazi csapatként vívtuk ki a sikert. Szerintem jól szerepeltünk, a játékunk is jó volt, dicséret illeti a játékosokat, mert szép munkát végeztek.

Alex Constantino: Örülök a címvédésünknek, és annak különösen, hogy 5 góllal vettem ki részemet a sikerünkben! Mitropa Kupát másodszor nyertem.  Erős csapatok ellen sikerült nyernünk, akik taktikailag felkészültek voltak, és az utolsó pillanatig küzdöttek. Úgy érzem a csapat is jól szerepelt, remélem tudunk még fejlődni és folytatni az eredményességet majd az UEFA Futsal Cupon is.

Fabio: Örülök annak, hogy az első meccsen kettő, a döntőben egy góllal járultam hozzá a Mitropa győzelmünkhöz. Azt gondolom, hogy jó úton járunk és az edzéseken elvégzett munka is meghozta gyümölcsét. A döntőben a Stella jóval erősebb csapat volt, mint a Liberta Wien, de ellenük is könnyedén győztünk, ami jó jel lehet a folytatáshoz.

Klcsó Gábor: Örültem, hogy kaptam lehetőséget, egész nap jól éreztem magam, a többiekkel sokat tanulhattunk ma ebből a két mérkőzésből. Úgy érzem egy két szituációnál vétettem hibát, amin javítani kell majd a jjövőben. Remélem teljesítményemmel tudtam segíteni csapatomnak a Mitropa Futsal Kupa címvédésében. Fontos volt számomra az is, hogy bizonyítani tudjak a felnőtt csapatban. 

További híreink

NYOLCADSZOR IS BAJNOK A RÁBA ETO

NYOLCADSZOR IS BAJNOK A RÁBA ETO

Az elmúlt 9 évben nyolcadszor lett bajnok a Rába ETO. Ez hatalmas, és maradandó teljesítmény minden sportban, így a mi futsalunkban is.

Egyetlen meccsre a bajnoki címtől!

Egyetlen meccsre a bajnoki címtől!

Pénteken folytatódik a futsal bajnoki döntő, jön a 3. felvonás! A Győr két meccs előnyben várja az összecsapást, amennyiben nyernek Juanráék, az ETO Futsal megvédi címét és nyolcadszor bajnok! A mérkőzést online, élőben közvetíti az m4sport.hu.

Büntetőkkel ETO győzelem!

Büntetőkkel ETO győzelem!

Küzdeni tudás, csapategység, szív diadala a győri parketten! A végletekig kiélezett összecsapáson 2-2-re végeztek a felek, majd a hosszabbítás sem tudott dönteni (3-3). Az ETO a szétlövésben végül 3-2-re le tudta győzni a Berettyóújfalu csapatát. A Győr 2-0-ra növelte előnyét a bajnoki döntőben.

Kiemelt támogatóink

Támogatóink