Fehér Miklós Labdarúgó Akadémia  |  ETO U16 Football Cup  |  Elérhetőségek

1 ponttal előbbre

Az ETO maximálisan támadó szellemben játszotta végig a mai találkozót, ami sajnos ennek ellenére gól nélkül ért véget. A győriek a második félidőben különösen gólra törők voltak, ezzel szemben a szolnoki csapat végig a védekezésre építette játékát.

1 ponttal előbbre

Fotó: Mészáros Mátyás, Kisalöld

Ideális labdarúgó időben, szélcsendben kezdődött a mérkőzés. Kulcsposzton változott az ETO kezdőcsapata a korábbiakhoz képest, az eddigi 7 fordulóból 6-szor kezdő Gyurákovics helyett Bekő Balázs vezetőedző Szatmári Zoltánt küldte a kapuba.  

A győriek jól kezdték a mérkőzést, a 9. percben Pongrácz lőtt 20 méterről, de a próbálkozást Hrabina biztosan hárította. A 12. percben Rokszin fejesét Debreceni csúsztatta 1 méterrel a bal sarok mellé. A 20. percben Zamostny-t buktatták a 25 méterre a kaputól, Kovács szabadrúgását kifejelték a szolnoki védők, majd a 23. percben Pongácz lőtt 16 méterről nem sokkal a kapu fölé.

A 28. percben Kenderes végezte el a szolnokiak szabadrúgását 22 méterről, azonban a jobb felső mellé durrantott. A 31. percben Kovács Krisztián parádés szólója után szögletre pattant a labda. A szögletet Nagy Ádám fejelte a bal felső mellé. A 35. percben Balogh kap sárgalapot a szolnokiaktól mezhúzásért, a szabadrúgásból kialakult ziccert végül Nagy Ádám fejelte fölé.

Az ETO végigtámadta az első félidőt, azonban Nagy Ádám fejesét leszámítva igazán nagy helyzet nem volt. Ezzel szemben a Szolnok kizárólag arra koncentrált, hogy ne kapjon gólt.

A második félidő kezdetekor cserélt az ETO, Zeke Márió helyett Szimcso érkezett. A hazaiak méginkább ráerősítettek a támadásra, a 48. percben Rokszin lőtt a 16-osról fölé. Az 54. percben Szimcso beadása után Pongrácz tisztán fejelhetett a kapu közeléből, a szolnoki kapus komoly bravúrral szögletre mentette. Óriási helyzet volt, de sajnos ezt sem követte gól. Az 57. percben ismét Pongrácz lőtt, de a védők kicsúsztatták a labdát. A 60. PERCBEN Szatmári L. lövését hárította újabb bravúrral Hrabina.

A 64. percben ismét cseréltek a hazaiak, Zamostny le, Erdélyi be. A 66. percben a nagyon agilisan játszó Szimcso lőtt középről, éppen Hrabina kezébe. A 67. percben a szolnokiak is cserélnek, Tóth helyett Olasz érkezik a pályára. Nem sokkal ezután, a 69. percben Bagi beadását Erdélyi vágta fölé 5 méterről. Hatalmas helyzet volt. A 73. percben újabb csere a szolnoki csapatban: Pintért Berdó váltotta. A 75. percben Csizmadia fejelt 5 méterről középre, épp a kapus kezébe. A 76. percben az ETO kihasználta utolsó cseréjét is: Csizmadia helyett Magasföldi a pályán. A 77. percben a szolnoki kapus kapott sárgát időhúzásért.

A 78. percben Szatmári L. került óriási ziccerbe, azonban közvetlen közelről a kapu fölé lőtte labdát. A 80. percben Szimcsó tisztán lőtt a 11-esről ballal, de a labda a felső kapufán csattant. Egészen a 81. percig kellett várni az első szolnoki támadásra a 2. félidőben, egy jobb oldali beadást követően Olasz Dénes ollózta a jobb sarok mellé a labdát. A 83. percben ETO szabadrúgás következett 30 méterről, Szatmári L. ívelését Erdélyi bólintotta 10 méterről fölé. A 87. percben mintaszerű győri támadás során Kovács beadását Magasföldi lőtte rá félfordulatból, alig ment mellé.

A mérkőzés gól nélküli döntetlennel zárult annak ellenére, hogy a hazaiak számtalan helyzetet kialakítottak és végigtámadták a mérkőzést. Ezzel szemben a Szolnok olyannyira védekező szellemben játszott a meccs során, hogy az ETO kapusának, Szatmárinak egyszer sem kellett védenie.

Bekő Balázs: „Igazából csak gratulálni tudok a csapatomnak. Azt gondolom, hogy úgy játszottunk, ahogy a helyzetünkben kell, ezt a meccset 4-5 góllal kellett volna megnyernünk. A Szolnok úgy vitt el 1 pontot, hogy kapura sem lőtt. Nyilvánvalóan valahol ez a mi kritikánk is, de ebből lehet meríteni a későbbiekben, az biztos.”

Balogh Pál: „Mindenekelőtt szeretném megjegyezni, hogy egy nagyon kiélezett bajnoksággá alakult a másodosztály, minden pontnak óriási jelentősége van. Ez kimondottan érvényes a mai találkozóra, nekünk ez az 1 pont győzelemmel ért fel. Nagyon meg kell ezt becsülnünk, egy nagyon jó csapat otthonában szereztünk 1 pontot. A mi játékunkhoz annyit tennék hozzá, hogy ráment a támadó játékunkra az, hogy a védekező játékot preferáltuk inkább, kevesebbet tudtunk kezdeményezni, amikor lehetett volna, akkor viszont nagyon rossz megoldásokat választottunk. A két gyors támadónk előtt is nagyon kevés lehetőség adódott, úgy gondolom, abban hibáztunk, hogy keveset tudtuk birtokolni a labdát, és így nagyon a védekezésre összpontosult minden energiánk. A második félidőben szerencsénk volt, a 60. percig végig tudtuk kontrollálni a játékot, onnantól viszont nagyon magunkra húztuk őket, és a végén már inkább szinte hősiessé vált a védekezésünk. Minden dicséretem a csapaté.”

WKW ETO FC Győr – Szolnoki MÁV FC 0-0 (0-0)

WKW ETO FC Győr: Szatmári Z. (K), Nagy, Pongrácz, Bagi, Csizmadia, Szatmári L., Zamostny, Zeke, Kovács, Rokszin, Debreceni  Cserék: Gyurákovics (K), Magasföldi, Erdélyi, Szimcso, Kabát, Vadász, Kiliti

Szolnoki MÁV FC: Hrabina (K), Balogh, Kenderes, Tóth, Farkas, Pintér, Ágoston, Tóth, Jasarevic, Papp, Lakatos  Cserék: Gazsi (K), Olasz, Laczkó, Berdó, Katona, Angyal, Földi    


További híreink

Mészöly Géza az ETO FC Győr új vezetőedzője
Koszó Balázs sikeres műtéten esett túl - FRISSÍTVE!

Koszó Balázs sikeres műtéten esett túl - FRISSÍTVE!

Belső védőnk márciusban szenvedett súlyos koponyasérülést a Cegléd elleni mérkőzésen, most pedig egy lépéssel ismét közelebb került a felépüléshez, hiszen újabb sikeres műtéten esett tú, ezúttal egy implantátumot ültettek be az orvosok a sérült részre. Legnagyobb örömünkre Balázs jól van, nyilatkozatát alább olvashatjátok!

Elrontott ünnep

Elrontott ünnep

A kezdeti mezőnyfölény, illetve a félidei előny ellenére vereséget szenvedtünk hazai pályán a Gyirmót csapatától, ezért újoncként a 7. helyen végeztünk az NB II-es bajnokságban.

Kiemelt támogatóink

Támogatóink