Fehér Miklós Labdarúgó Akadémia  |  ETO U16 Football Cup  |  Elérhetőségek

Vendégünk volt Cesare Prandelli

Tegnap délután az ETO Park Hotelben tartott előadást a WKW ETO FC Győr és a Fehér Miklós Labdarúgó Akadémia edzői számára Cesare Prandelli volt olasz szövetségei kapitány módszereiről, karrierjéről és a labdarúgással kapcsolatos filozófiájáról. Az előadás után a klub vezetése névre szóló ETO mezzel ajándékozta meg az egykori klasszis játékost.

Vendégünk volt Cesare Prandelli

Különleges előadáson vehettek részt tegnap a WKW ETO FC Győr és a Fehér Miklós Labdarúgó Akadémia edzői. A Győrben edzőtáborozó Al Nasr Dubai futballcsapat vezetőedzője, a korábbi olasz szövetségi kapitány és klasszis játékos, Cesare Prandelli elfogadta az ETO vezetőségének felkérését, és sok éves tapasztalatára építve igazán érdekes előadást tartott a megjelenteknek.

Prandelli mosolygósan, közvetlen hangnemben köszöntötte az edzőket és elmondta, mindig örömmel tesz eleget ilyen felkéréseknek, hiszen a futball jövője szempontjából fontos megosztani a tapasztalatokat, ez segíti elő ugyanis a fejlődést. Beszélt a fiatalok integrációjának lehetőségéről és szükségességéről, egy csapat felépítésének menetéről, az első legfontosabb lépésekről.

Hosszasan mesélt az edzői szerepről, hogy miként tartja fent az egységet a csapatában, illetve hogyan működik a csoportdinamika egy általa vezetett csapatban. Elmondta, a közhiedelemmel ellentétben, miszerint az olasz edzők a taktikai felkészítést mindenek fölé helyezik, valójában a technikai tudás az, amire a csapatok sikerességét alapozza. Úgy gondolja, először a tökéletes technikát kell elsajátítania egy játékosnak, majd csak azután érdemes az alapos taktikai felkészítéssel foglalkozni.  

Külön beszélt az olasz válogatott élén eltöltött időről, kitért kapcsolatára Mario Balotellivel is. Elmondta, szerinte Balotelli a világ legjobb játékosaihoz tartozik játéktudása szempontjából, hiszen ragyogóan lát a pályán, gyors, dinamikus, fáradhatatlan és gólerős, de sajnos hiányzik számára a motiváció, hogy valóban a világ egyik legjobb játékosaként játsszon. 4 éves szövetségi kapitányi munkájával kapcsolatban kihangsúlyozta, ha valakit felkérnek az olasz szövetségi kapitány pozíciójának betöltésére, az hatalmas megtiszteltetés, ő is nagy szeretettel gondol vissza az Azzurri élén eltöltött évekre.  

Az ETO mez átadása

Az előadás végén Prandelli örömmel válaszolt a közönség feltett kérdéseire is, majd miután a résztvevők kifogytak a kérdésekből, a klub nevében Dr. Drucskó Zoltán ügyvezető és Soós Imre sportigazgató névre szóló mezzel és egy üveg kiváló magyar vörösborral ajándékozta meg az edzőt. Végül készült egy csoportkép is, illetve aki szeretett volna, külön képet is készíthetett Prandellivel.

Csoportkép

Az előadást olaszról magyar nyelvre Zsiray László nemzetközi igazgató tolmácsolta.

Ezúton is köszönjük Cesare Prandellinek és az Al Nasr csapatának, hogy lehetővé tették az előadás létrejöttét. 

Kapcsolódó képek

További híreink

Szentes Lázár ma 62 éves

Szentes Lázár ma 62 éves

Szentes Lázár, csapatunk vezetőedzője, az ETO legendás játékosa ma ünnepli 62. születésnapját! Isten éltesse sokáig!

Visszavágott az ETO a Kisvárdának!

Visszavágott az ETO a Kisvárdának!

A WKW ETO FC Győr győzni tudott a Kisvárda otthonában a Merkantil Bank Liga őszi zárófordulójában. Erdélyi góljára még volt válasz a szünet előtt, azonban Kovács ismét megszerezte a vezetést a győrieknek a 62. percben. Az utolsó percig küzdött a Várda az egyenlítésért, de az ETO a 91. percben öngóllal háromra növelte előnyét.

Kisvárdán zárjuk a szezont

Kisvárdán zárjuk a szezont

Az őszi szezon utolsó bajnoki mérkőzésén a Kisvárda Master Good csapata ellen lép pályára az ETO a Merkantil Bank Liga 21. fordulójában.

Kiemelt támogatóink

Támogatóink