Fehér Miklós Labdarúgó Akadémia  |  ETO U16 Football Cup  |  Elérhetőségek

Hazai pályán vasárnap

A korábbi híresztelésekkel ellentétben az ETO első hazai mérkőzését az ETO Parkban játssza vasárnap. Az ellenfél a Merkantil Bank Liga 2. fordulójában a tavalyi NB II-es bajnokság bronzérmes többszörös Fair-Play díjas gárdája a Kisvárda együttese lesz.

Hazai pályán vasárnap

Mindkét csapat döntetlent játszott a bajnoki nyitányon, az ETO a ZTE otthonában 0-0-ra, a Kisvárda a Mosonmagyaróvárral 3-3-ra X-szel. Várhatólag „Csak a győzelem az elfogadható” - mottó lesz érvényben a vasárnapi derbin mindkét öltözőben. Hatalmas meccsre lesz kilátás Győrben, az ETO és a Kisvárda is szeretné megszerezni a 3 pontot a 2. fordulóban a jó bajnoki folytatáshoz a Merkantil Bank Ligában.

Az ETO-nak rendkívül fontos a jó kezdés hazai pályán, a Kisvárda pedig pontokkal szeretne hazatérni az ETO Parkból, minél előbb elfelejtve a bajnoki rajtjuk elrontott hazai hajráját.

A mérkőzést az ETO Parkban rendezik vasárnap 19 órai kezdettel.

Szurkolói tájékoztatás a beléptetésről:

Klubkártya nem kötelező, de a jeggyel, bérlettel együtt a kapuknál személyazonosításra alkalmas fényképes igazolvány is szükséges a belépéshez. A szektorokat 17:30-kor nyitják meg, mind a hazai közönség részére (Kapunyitás 17:30-kor, az ETO Park felől Nyugati lelátót, az M1-es út felőli bejáratot), mind a vendég szurkolók számára (Nagysándor József úti vendégszektor bejárónál). A szakmai és meghívott vendégek az Aréna felőli sorompós bejáraton az előre leadott lista alapján tudnak belépni.

Kisalföld írta:

Eldőlt, hogy vasárnap este az első hazai mérkőzését a Kisvárda ellen az ETO Parkban vívja a zöld-fehér gárda. Az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál nyitóünnepsége nem tett annyi kárt a gyepben, hogy elengedhetetlen legyen a gyeptéglázás.

Soós Imre az ETO sportigazgatója így nyilatkozott a Kisalföldnek erről a döntésről: „Bekő Balázs vezetőedzővel bejártuk a pályát és úgy láttuk, most nem szükséges a gyepcsere. A játéktér nagyjából egy novemberi állapotnak felel meg. További kezelés szükséges lesz, de mindenképpen szerettük volna az ETO Parkban kezdeni a hazai szereplésünket."

A győri csapat csütörtöki sajtótájékoztatóján a vezetőség elmondta, hogy takarékossági okok és a „hazai pálya előnye” miatt a gyep felújítása mellett döntöttek.

"-Fontos a jó kezdés augusztusban, ami csapatunk számára meghatározó az egész bajnokságot nézve. A pálya feljavítása megkezdődött és természetesen alkalmas lesz arra, hogy már vasárnap bajnoki mérkőzést játszunk rajta."


Kisvárda Master Good

Az ETO ellenfele a Kisvárda Master Good 2017-ben először veszített pontokat hazai pályán a hétvégén, a tavaszi szezonban kilenc meccset nyert meg zsinórban, és úgy tűnt, különösebb gond nélkül lesz meg a tizedik is a MTE ellen.

A hazai csapat 3-1-re vezetett is, aztán a hosszabbításban a MTE két perc alatt egalizált és pontot rabolt a Kisvárdától.

Ez a meccs ott kezdődött, ahol véget kellett volna érnie – a hosszabbításban. A ráadás percei 3–1-es kisvárdai vezetésnél indultak, és azzal, hogy kecsegtető helyzetből végezhetett el szabadrúgást a hazai csapat. Lucas Bertucci fölé lőtte a labdát, az onnantól számított 110 másodperc alatt pedig két gólt szerzett a Mosonmagyaróvár, és kiegyenlített. A vendégcsapat két találata között alig több mint egy perc telt el, így elhomályosult minden, ami addig történt: Matija Misic remek debütálása, a viszonylag jó második félidei várdai teljesítmény és még Izing Martin nem mindennapos öngólja is.

Kondás Elemér a Kisvárda jelenlegi edzője, így kommentálta az eseményeket:

– A szabadrúgást nem az a játékos végezte el, akit kijelöltünk rá – kezdte a horrorisztikus végjáték felidézésével Kondás Elemér, a kisvárdaiak vezetőedzője. – Aztán úgy kaptunk gólt három egyes vezetésnél, hogy tisztán átszaladtak rajtunk a középpályán, tehát nem adtuk az életünket a védekezésért. Maradt fél perc, és ahelyett, hogy elrejtenénk a labdát vagy elrúgnánk a szögletzászló irányába, a középkezdés után belerúgjuk az ellenfélbe, ami után persze a mi kapunkhoz kerül a labda, és ott még elkövetünk egy teljesen felesleges szabálytalanságot a kapunak háttal álló játékossal szemben. Ilyenkor már biztos, hogy megtalálja az ellenfelet a labda, és így is történt. Nagyon megnyert mérkőzést adtunk döntetlenre, érthetetlen módon.

– Az első félidőben még nem játszottunk igazán jól, ráadásul elképesztő gólt rúgtunk magunknak – mondta a meccs többi részéről Kondás Elemér. – Aztán a folytatásra úgy jöttünk ki, ahogyan kell, szabadrúgásokat harcoltunk ki, egy ilyen után a vezetést is megszereztük, majd a következő szituációból újabb gólt érhettünk volna el. A végén is megvoltak a lehetőségeink arra, hogy tovább növeljük az előnyünket, hogy milyen jelentőséggel bírt ennek az esélynek az elszalasztása, az csak a hosszabbításban derült ki…


Bekő Balázs az ETO vezetőedzője a Kisvárda elleni esélyekről elmondta, debütálásuk után akklimatizálódniuk nem kell már az NBII-ben, nagyjából tapasztalták, tudják, hogy mi vár rájuk, milyen mérkőzéseket fognak játszani.

„- Az erőnket, taktikai fegyelmünket maximalizálnunk kell, és nyilvánvalóan játékban előrelépni, bátrabban, határozottabban, céltudatosabban futballozni. A kapu előtt pedig működnie kell a gyilkos ösztönnek, egy-két gólos meccseken könyörtelenül ki kell használni az adódó lehetőségeket. Ebben mindenképpen előre kell lépnünk, fejlődni kell a sikerünk érdekében.” – szögezte le a győriek trénere.

„- A héten a hőmérsékleti anomáliák ellen küzdöttünk, megpróbáltunk ezt kiküszöbölve készülni az ellenfél ellen.

Hazai pályán leginkább csak saját magunkkal kell foglalkozni, nem nagyon szeretném, ha nekünk kellene igazodni az ellenfél játékához. Ezt szeretném mindenképpen ebben a szezonban tartani, alkalmazkodjanak hozzánk a riválisaink.”

Szurkolóink buzdítása rendkívül fontos, ami hozzásegít bennünket az első sikerekhez, hogy az első hazai mérkőzésünkön győzelemmel folytassuk a bajnokságot.

Remélhetőleg minél többen fogják buzdítani az ETO-t a Kisvárda elleni mérkőzésen. Csak az ETO! Hajrá Győr!

eto.hu

További híreink

Ma lenne 39 éves Fehér Miklós

Ma lenne 39 éves Fehér Miklós

A tragikusan fiatalon elhunyt ETO nevelés, Akadémiánk névadója, Fehér Miklós ma ünnepelné 39. születésnapját. Miki, soha nem feledünk!

Szurkolói ankét

Szurkolói ankét

Kedves szurkolóink, kedves ETO-szimpatizánsok! 2018.07.26-án, csütörtökön 19 órakor szurkolói ankétot tartunk az ETO Park Hotelben, amire várunk mindenkit szeretettel!

Kétgólos győzelem az Ajka ellen

Kétgólos győzelem az Ajka ellen

Két új igazolásunk találatainak köszönhetően legyőztük az FC Ajka csapatát. Mervó egy szép támadás végén, Vukasovic pedig szabadrúgásból volt eredményes.

Kiemelt támogatóink

Támogatóink