Fehér Miklós Labdarúgó Akadémia  |  ETO U16 Football Cup  |  Elérhetőségek

Trnava-ETO 1-0

Kiegyenlítettebb első félidő után, a hajrában Egho találatával nyert a Trnava az ETO ellen. Az ETO egyenrangú ellenfélként sokáig meg tudta nehezíteni, az első ligás szlovák Spartak Trnava játékát, de a 2. félidő végén már komoly fölényben játszottak a hazaiak.

Trnava-ETO 1-0

Fotó: FC Spartak Trnava

Az ETO jól oldotta meg az első félidőt a Spartak Trnava otthonában. Kiegyenlített játékban teljesen egyenrangú ellenfélként a szlovákokat meglepte a Győr szervezett játéka.  Az ETO a védekezéssel törődött elsősorban, de azt magabiztosan tette a szünet előtt.

A második félidőben derekától megnőtt a hazai csapat fölénye, addig azonban az ETO szervezett védekezéssel elérte, sokáig megoldhatatlannak tűnt a Trnava gólszerzése. A Spartaknak több lehetősége is volt a győri kapu előtt, de Gyurákovics nagy formában védett, megóvta csapatát a góltól a hajráig. Ekkor Egho góljával szerezte meg a vezetést a Spartak, sőt újabb lehetőségei is adódtak, de ezután az ETO számára abszolút vállalható 1-0 maradt a végeredmény.

Kiegyenlítetten kezdődött a találkozó, főleg a mezőnyben folyt a játék. A 12. percben egy ETO hazaadást követően Gyurákovicsnak kellett kifutnia a kapujából, röviden játszotta meg a labdát, Pehlivan rácsapott a labdára, a győri kapura ívelt, a labda a felső lécen csattant!

A szlovákok enyhe mezőnyfölényt harcoltak ki a félidő derekára, viszont az ETO abszolút jól tartotta magát a Fortuna első ligás Nagyszombat ellen.

Veszélyes Vakho beadást követően nagy erővel zúgott el a labda a jobb kapufa mellett, Pekár alig maradt le az átadásról.

A 25. percben szöglethez jutott az ETO, Beliczky csavart a kapu elé, Nagy Ádám fejéről Adam Jakubech lopta le a labdát.

Pongrácz találta el Gressák lábát hátulról sárgalapot kapott a 29. percben.

Jól védekezett az ETO, az átlövéseket Gyurákovics védte. Igaz a Trnaváról is ugyanez elmondható, az ETO szünetig nem sok helyzetet tudott kialakítani.

A 38. percben Pongrácz buktatásáért kapott sárgalapot Pehlivan.

A 40. percben Nagy J. mentett hatalmasat utolsó emberként, majd egy perccel később Pekár lépett neki oda egy nagy sprint után.

Ezután Beliczkyt kellett ápolni, eltalálta közelről arcát nagy erővel a labda.


A szünetben cserélt az ETO Beliczky helyett a fiatal győri tehetség Szilvágyi Milán jött a pályára. Az első percekben az ETO volt kezdeményezőbb, nagyobb helyzet nélkül. Az 51. percben újabb hazai kapufa, Pekár beadását Egho fejelte a bal kapufa tövére, az ismétlésbe Nagy Á. belevetődött. Az 55. percben Vakho szép csel után mellé durrantott.  Magasabb sebességbe kapcsolt a Trnava, az ETO szívósan bírta a tempót, sőt Zamostny elől szögletre mentettek a hazaiak.

Nagyot védett Gyurákovics lábbal, Egho közeli lövését védte az 58. percben.

A 68. percben Egho vetődve kapura lőtt labdáját Gyurákovics védte lábbal. Jól védett a győri kapus, többször óvta meg kapuját a hazai góltól. A csereként beállt Cerednicenko fejese perdült fel veszélyesen, de Vajda Patrik kivágta a játékszert.

Hatalmas védéseket mutatott be Gyurákovics, előbb Vakho távoli lövését öklözte oldalra, majd duplázást közelről szelídítette meg.

A 76. percben aztán megint egy nagy védést bemutatott a győri kapus, Vakho lefordulása után védett, a duplázásra már nem tudott oda érni, Egho félig vetődve 13 m-ről vágta a labdát a jobb sarokba (1-0). Újabb Vakho lövés nem sokkal később, Bagi háta mentett a gólvonalon.

A hajrára az ETO elfáradt, megnőtt a Spartak fölénye, a szlovákok több góllal is nyerhettek volna, de Gyurákovics amit lehetett, azt védte.

Bagó Bonifác személyében újabb tehetséges fiatal mutatkozott be az ETO FC Győr felnőtt keretében az utolsó 7 percben. Sok sikert Neki!

A 88. percben ajtó ablak helyzet a győri kapu előtt, Yao nem találta el jól a labdát, fölé perdített Gyurákovics szerencséjére.


Spartak Trnava – ETO FC Győr 1-0 (0-0)

Gólszerző: Egho (75p)

ETO: Gyurákovics, Vadász V., Nagy Á., Vajd P., Zeke M., Bagi I., Pongrácz V., Nagy M., Nagy J., Beliczky G., Zamostny B.

Trnava: A. jakubech, A. Kadlec, B. Godál, M. Tóth, M. Conka, Y. Pehlivan, L. Gressák, L. Mihálik, S. Pekár, V. Canturisvili, M. Egho
Cserék: Vantruba, Oravec, Janso, Lukic, Cerednicenko, Tomovic, Jirka, Yao

Kapcsolódó képek

Kapcsolódó videó


További híreink

Elhunyt Lázár Bence

Elhunyt Lázár Bence

Az ETO FC Győr csapata mély megrendüléssel értesült arról, hogy Lázár Bence, az Újpest FC volt labdarúgója ma hajnalban hosszú betegség után elhunyt. Sokan jól ismerték Bencét a pályáról, és többek azon kívül is, hatalmas küzdő, igazi harcos volt. A csapatot nagyon megrázta a hír, hogy egy ilyen fiatal játékost, sokak barátját bárhogy is harcolt, legyőzte a leukémia, és már az égi csapatban focizik. Bence, nyugodj békében!

Ellentétes félidők, egy gólos hátrányban

Ellentétes félidők, egy gólos hátrányban

Az ETO lejátszotta első tétmeccsét a 2018-as naptári évben, a Magyar Kupa keretében az első osztályú Balmaz Kamilla Gyógyfürdő csapatát fogadtuk. Két ellentétes félidőt követően egy gólos hátránnyal utazhatunk jövő szerdán a visszavágóra.

Magyar Kupa: a tét a legjobb 8!

Magyar Kupa: a tét a legjobb 8!

Szerdán délután 16 órakor Magyar Kupa mérkőzést játszik a WKW ETO FC Győr a Balmaz Kamilla Gyógyfürdő csapata ellen. A találkozó visszavágóját jövő hét szerdán rendezik.

Kiemelt támogatóink

Támogatóink