Fehér Miklós Labdarúgó Akadémia  |  ETO U16 Football Cup  |  Elérhetőségek

Trnava-ETO 1-0

Kiegyenlítettebb első félidő után, a hajrában Egho találatával nyert a Trnava az ETO ellen. Az ETO egyenrangú ellenfélként sokáig meg tudta nehezíteni, az első ligás szlovák Spartak Trnava játékát, de a 2. félidő végén már komoly fölényben játszottak a hazaiak.

Trnava-ETO 1-0

Fotó: FC Spartak Trnava

Az ETO jól oldotta meg az első félidőt a Spartak Trnava otthonában. Kiegyenlített játékban teljesen egyenrangú ellenfélként a szlovákokat meglepte a Győr szervezett játéka.  Az ETO a védekezéssel törődött elsősorban, de azt magabiztosan tette a szünet előtt.

A második félidőben derekától megnőtt a hazai csapat fölénye, addig azonban az ETO szervezett védekezéssel elérte, sokáig megoldhatatlannak tűnt a Trnava gólszerzése. A Spartaknak több lehetősége is volt a győri kapu előtt, de Gyurákovics nagy formában védett, megóvta csapatát a góltól a hajráig. Ekkor Egho góljával szerezte meg a vezetést a Spartak, sőt újabb lehetőségei is adódtak, de ezután az ETO számára abszolút vállalható 1-0 maradt a végeredmény.

Kiegyenlítetten kezdődött a találkozó, főleg a mezőnyben folyt a játék. A 12. percben egy ETO hazaadást követően Gyurákovicsnak kellett kifutnia a kapujából, röviden játszotta meg a labdát, Pehlivan rácsapott a labdára, a győri kapura ívelt, a labda a felső lécen csattant!

A szlovákok enyhe mezőnyfölényt harcoltak ki a félidő derekára, viszont az ETO abszolút jól tartotta magát a Fortuna első ligás Nagyszombat ellen.

Veszélyes Vakho beadást követően nagy erővel zúgott el a labda a jobb kapufa mellett, Pekár alig maradt le az átadásról.

A 25. percben szöglethez jutott az ETO, Beliczky csavart a kapu elé, Nagy Ádám fejéről Adam Jakubech lopta le a labdát.

Pongrácz találta el Gressák lábát hátulról sárgalapot kapott a 29. percben.

Jól védekezett az ETO, az átlövéseket Gyurákovics védte. Igaz a Trnaváról is ugyanez elmondható, az ETO szünetig nem sok helyzetet tudott kialakítani.

A 38. percben Pongrácz buktatásáért kapott sárgalapot Pehlivan.

A 40. percben Nagy J. mentett hatalmasat utolsó emberként, majd egy perccel később Pekár lépett neki oda egy nagy sprint után.

Ezután Beliczkyt kellett ápolni, eltalálta közelről arcát nagy erővel a labda.


A szünetben cserélt az ETO Beliczky helyett a fiatal győri tehetség Szilvágyi Milán jött a pályára. Az első percekben az ETO volt kezdeményezőbb, nagyobb helyzet nélkül. Az 51. percben újabb hazai kapufa, Pekár beadását Egho fejelte a bal kapufa tövére, az ismétlésbe Nagy Á. belevetődött. Az 55. percben Vakho szép csel után mellé durrantott.  Magasabb sebességbe kapcsolt a Trnava, az ETO szívósan bírta a tempót, sőt Zamostny elől szögletre mentettek a hazaiak.

Nagyot védett Gyurákovics lábbal, Egho közeli lövését védte az 58. percben.

A 68. percben Egho vetődve kapura lőtt labdáját Gyurákovics védte lábbal. Jól védett a győri kapus, többször óvta meg kapuját a hazai góltól. A csereként beállt Cerednicenko fejese perdült fel veszélyesen, de Vajda Patrik kivágta a játékszert.

Hatalmas védéseket mutatott be Gyurákovics, előbb Vakho távoli lövését öklözte oldalra, majd duplázást közelről szelídítette meg.

A 76. percben aztán megint egy nagy védést bemutatott a győri kapus, Vakho lefordulása után védett, a duplázásra már nem tudott oda érni, Egho félig vetődve 13 m-ről vágta a labdát a jobb sarokba (1-0). Újabb Vakho lövés nem sokkal később, Bagi háta mentett a gólvonalon.

A hajrára az ETO elfáradt, megnőtt a Spartak fölénye, a szlovákok több góllal is nyerhettek volna, de Gyurákovics amit lehetett, azt védte.

Bagó Bonifác személyében újabb tehetséges fiatal mutatkozott be az ETO FC Győr felnőtt keretében az utolsó 7 percben. Sok sikert Neki!

A 88. percben ajtó ablak helyzet a győri kapu előtt, Yao nem találta el jól a labdát, fölé perdített Gyurákovics szerencséjére.


Spartak Trnava – ETO FC Győr 1-0 (0-0)

Gólszerző: Egho (75p)

ETO: Gyurákovics, Vadász V., Nagy Á., Vajd P., Zeke M., Bagi I., Pongrácz V., Nagy M., Nagy J., Beliczky G., Zamostny B.

Trnava: A. jakubech, A. Kadlec, B. Godál, M. Tóth, M. Conka, Y. Pehlivan, L. Gressák, L. Mihálik, S. Pekár, V. Canturisvili, M. Egho
Cserék: Vantruba, Oravec, Janso, Lukic, Cerednicenko, Tomovic, Jirka, Yao

Kapcsolódó képek

Kapcsolódó videó


További híreink

Elrontott ünnep

Elrontott ünnep

A kezdeti mezőnyfölény, illetve a félidei előny ellenére vereséget szenvedtünk hazai pályán a Gyirmót csapatától, ezért újoncként a 7. helyen végeztünk az NB II-es bajnokságban.

Völgyi: Bajnoki címünk az egész csapat érdeme!

Völgyi: Bajnoki címünk az egész csapat érdeme!

Utolsó ETO Bajnokok Jubileumi megkérdezettünk a WKW ETO FC Győr - Gyirmót FC rangadó előtt Völgyi Dániel, aki visszatért az ETO-hoz, felépült sérüléséből és magabiztosan várja az 17 órakor kezdődő összecsapást. A Vele készült villáminterjút a cikkben olvashatjátok.

Szentes Lázár: „… ezek voltak azok az alapvető tényezők, ami miatt az akkori nagyon nagy, átütő sikert elértük”

Kiemelt támogatóink

Támogatóink