Fehér Miklós Labdarúgó Akadémia  |  ETO U16 Football Cup  |  Elérhetőségek

Győzött az ETO Somorján

Lendületes mérkőzésen egygólos hátrányt megfordítva 2-1-re legyőzte az ETO FC Győr a szlovák másodosztályú bajnokság negyedik helyezettjét, az STK Samorint.

Győzött az ETO Somorján

Az első félidőben Pato szerencsés találatával szerezte meg a vezetést a Samorin. A szünet után Kabát büntetőjével előbb kiegyenlített a Győr a 73. percben, majd 2 perccel később a frissen beállt Beliczky jól helyezett lövésével győzni tudott az ETO a Somorja otthonában.

Az ETO a következő összeállításban kezdte a Somorja elleni mérkőzést:
Szatmári - Kovács, Ilkovics, Nagy J., Kiliti - Bagi, Pongrácz, Kulcsár - Szimcsó, Szabó L., Kabát

A győri csapat jól kezdte a játékot, több apró lehetőséggel indítottak, illetve erőteljes játékkal kezdték a több brazil és argentin játékossal felálló Somorja elleni találkozót.

Az ETO irányította a játékot, a Somorja térfelén folyt a játék. A hazai csapat gyors kontrákra rendezkedett be, de sokáig csak a védekezéssel törődtek.

Jött a válasz a Samorimtól az ETO lehetőségekre, kétszer is lőhettek a győri kapura, de a Győr védelme blokkolni tudott. A 19. percben Szatmári védett magabiztosan, az ETO kapusának 2 lövést is hárítani kellett.  

Kabát előtt maradt egy nagy győri lehetőség. Az akció tőle indult, majd Kiliti ívelte vissza a labdát pontosan Kabáthoz, aki mellé lőtt.

A 34. percben Szatmári bravúrt követően szögletet rúghattak a szlovákok. A sarokrúgást követően szerencsétlen módon a győri hatoson maradt a labda, Pato a Samorin támadója eszmélt legyorsabban és a hálóba vágta laposan a labdát (1-0).

Jött volna a magyar válasz, három lehetőség is egymás után, de mind kimaradta szlovák kapu előtt. Kettőt a gólvonalról vágtak ki a hazaiak, az utolsót Bagi fejelte a jobb kapufa mellé.

A 48. percben Szabó L. beadását Kulcsár fejelte kapura, a hazai cserekapus Weber hatalmasat védett.

A 70. percben kettős cserére szánta el magát Bekő Balázs, Szabó L. Beliczky, Kulcsárt Tajthy váltotta a győri csapatban.

A cserét követően Kiliti távoli lövése alig tévesztett célt, majd Tajthy masírozott egészen a hazai 16-osig a fiatal Kovács Krisztián keresztbe lőtt átadására nem érkezett győri a hosszú oldalon.

Egyre veszélyesebben támadott az ETO, kapusa Szatmári kiváló indításokkal találta meg a szélvészgyors Szimcsót, akivel egyre nagyobb gondban voltak a hazai védők. Egy ilyen szituációt követően ketten sem tudták szerelni, a büntetőterületen belül állították meg szabálytalanul, 11-es ítélt a bíró!

A büntetőt Kabát magabiztosan értékesítette, kiegyenlített az ETO a 72. percben (1-1).

A lendületben maradt Győr két perc múlva megfordította a mérkőzést, amikor Beliczky rázta le szép cselekkel a védőjét, majd jól helyezett lövésével átvette a vezetést az ETO (1-2)!

A hajrára Szilvágyi Milán beállt Szimcsó Viktor helyére. A fiatal játékos remek beadása milliméterekkel kerülte el a szlovák kapu felé bevetődő Kabát fejét nagy helyzetben.

A hazai csapatnak már nem volt ereje kiegyenlíteni, így az ETO harmadik felkészülési mérkőzését is megnyerte.

Bekő Balázs a következőket nyilatkozta az ETO első három edző mérkőzéséről:
„Ezen a héten három mérkőzést is játszottunk, igazából nehezített körülmények között, mivel a második két mérkőzésen majdnem mindenki 90 percet játszott. Azt gondolom, hogy jelen pillanatban olyan szinten vagyunk, amilyen szinten kell lennünk! Munkából játszuk a mérkőzéseket, ehhez képest egészen stabilan és jól működik a rendszerünk. Néha még ugye vannak hibák, de hát ez abból is fakad, hogy az összeszokottság az még nyilván nem lehet meg. Igazából nagyon jól nézünk ki, jó úton járunk, ennél nyilván majd frissebbek is robbanékonyabbak leszünk. Nagyon jó futballistáink vannak, én úgy látom, hogy ez az út jó.”

Kapcsolódó képek

További híreink

Győzni minden áron!

Győzni minden áron!

Vasárnap a WKW ETO FC Győr a Budaörs gárdáját fogadja a bajnokság 10. fordulójában. A cél nem is lehet más, mint az újabb győzelem megszerzése a Merkantil Bank Ligában.

Büntetőrúgásokkal jutott tovább az ETO a Magyar Kupában

Büntetőrúgásokkal jutott tovább az ETO a Magyar Kupában

A rendes játékidő gól nélküli döntetlennel zárult, a hosszabbítás 5. percében viszont Erdélyi megszerezte a győri vezetést. A 122. percben azonban kiegyenlített a Nyírbátori FC, így a továbbjutást a büntetőrúgásoknak kellett eldönteni. Gyurákovics kivédte az első nyírbátori büntetőt, az ETO pedig mindegyik 11-esét értékesítette, ezzel 5-3-ra nyerte a büntetőrúgásokat és továbbjutott a Magyar Kupa következő körébe.

Nyírbátoron kezdi meg Kupaszereplését az ETO

Nyírbátoron kezdi meg Kupaszereplését az ETO

Az ETO FC Győr a Nyírbátori FC vendégeként Magyar Kupa mérkőzésen lép pályára szerdán 15 órakor. Az NBIII-as ellenfelünk a Keleti csoportban szerepel, hat mérkőzéséből hat pontot gyűjtve a 12. helyen áll a bajnoki tabellán.

Kiemelt támogatóink

Támogatóink