Fehér Miklós Labdarúgó Akadémia  |  ETO U16 Football Cup  |  Elérhetőségek

U12: Irány New Jersey!

Az ETO U12-es csapata nyerte meg a Danone kupa országos döntőjét, így utazhatnak New Jerseybe, ahol 32 ország legjobb csapatával mérhetik össze erejüket a világ legnagyobb gyermekeknek szervezett tornáján. A fiúk minden csoportmérkőzésüket megnyerve jutottak a döntőbe, ahol a Puskás Akadémia ellen hódították el a trófeát.

U12: Irány New Jersey!

A Kárpátok Maradonája is szurkolt a gyerekeknek

Az ETO Futball U12-es labdarúgói utaznak New Jersey-be szeptemberben a világ legnagyobb, gyermekeknek rendezett focikupája nemzetközi döntőjére, ahol 31 másik ország csapatával küzdenek meg a világelsőségért. A Danone Focikupa a Gyermekekért idei tornáján tizenkét régió legjobb U12-es csapatai közül került ki a nyertes Győr-Moson-Sopron megyei csapat 12 focistája. A Danone és az MLSZ által megrendezett kupa budapesti döntőjén Gheorghe Hagi, a Kárpátok Maradonájaként ismert román és Détári Lajos magyar labdarúgó legenda együtt szurkolt a gyerekeknek.

A legsportszerűbb csapatnak járó kupát a kaposvári Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia nyerte. A kupa fő célkitűzése, hogy egészséges életmódra nevelje a gyerekeket, de a szervezők fontosnak tartják, hogy a szociális helyzetük miatt hátrányt szenvedő gyermekeknek is lehetőséget teremtsenek a sportolásra, ezért a kupában részt vevő futballklubok akadémistái sportszereket és sportruházatot gyűjtöttek állami gondoskodásban élő társaik részére.

 Amerika nem álom többé

A Danone Focikupa a Gyermekekért (Danone Nations Cup) a világ legnagyobb, immár 15 éves múltra visszatekintő, professzionális gyermek labdarúgó kupája, amelyen eddig mintegy 2,5 millió gyerek vett részt világszerte. Idén Magyarországon 12 régió 96 U12-es csapatának több mint 1000 fiatal labdarúgója focizott az április-május során megrendezett regionális elődöntőkön, közülük került ki régiónként az az 1-1 csapat, amely szombaton Budapesten lépett pályára.
 
A nemzeti döntőn a Békéscsaba Labdarúgó Akadémia, a Bozsik Akadémia Nyíregyháza, az Eger Plútó, az ETO Futball, az FTC, a kaposvári Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia, a Monori SE, az MTK U12, a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia, a Szeol SC, az UTE, valamint a ZTE FC csapatai küzdöttek meg egymással az Amerikába való kijutásért. A döntőn záporoztak a gólok, végül a finálét a győri ETO Futball csapata 0:0-s eredmény után büntetőrúgásokkal nyerte meg 2:0-ra a felcsúti Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia csapata ellen, így szeptemberben ők utaznak New Jersey-be, hogy a New York Red Bulls csapatának otthont adó, 25.000 férőhelyes RedBull Arénában is bizonyítsák focitudásukat. Az idei kupán bevezetett Fair Play díjat a kaposvári Bene Ferenc labdarúgó Akadémia csapata kapta meg.

"Egy életen át kell"

"Célunk, hogy a labdarúgáson keresztül felhívjuk a gyerekek figyelmét az egészséges életmód fontosságára, amelynek szerves része a kiegyensúlyozott táplálkozás is, és amelynek alapjait a legkönnyebben gyerekkorban lehet elsajátítani" - mondta Paolo Maria Tafuri, a Danone Magyarország ügyvezető igazgatója.
 
A program ezen célkitűzésében a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége, a torna szakmai partnere segíti a kezdeményezést: a meccsek szünetében a gyerekek játékos foglalkozások során tanulhatnak arról, hogy mit, mennyit és miért érdemes fogyasztani ebben a korban azért, hogy fizikai és szellemi fejlődésüket a leginkább biztosítani tudják.

Sportszergyűjtéssel segítették a hátrányos helyzetű gyerek focistákat

A Danone Focikupa a Gyermekekért és az MLSZ Grassroots programjának egyaránt fontos célkitűzése a sportra való buzdítás és a játékra való lehetőség megteremtése. Ezért az akadémisták sportszereket és sportruházatot gyűjtöttek az állami gondoskodásban élő gyermekek részére – akik tavaly szintén részt vettek a kupában – azzal a céllal, hogy nekik is több lehetőségük legyen a sport által biztosított egészséges életmódra és akár a kiugrási lehetőséget biztosító sportolói karrierre. 
 
(Forrás: Kisalföld.hu)
 
"Május 20.-án a régiós selejtezőnek Győr adott otthont, így hazai pályán tudtuk a tornagyőzelemmel kvalifikálni magunkat az országos döntőre. A Június 10.-ei döntőben 12 régió 12 legjobb csapata mérte össze erejét két hatos csoportban. Szombaton reggel egyből a második mérkőzést mi játszottuk és a jó kezdés után mégjobban folytattuk, hiszen mindegyik csoportmérkőzésünket megnyertük. A döntőben a Puskás Akadémia ellen játszottunk egy jó mérkőzést, amit végig kontroll alatt tudtunk tartani, de sajnos két ziccert is kihagytunk, így 0-0-ra végződött a meccs. Ám végül büntetőkkel megnyertük a mérkőzést. A tornára sajnos külön nem tudtunk készülni, mert rengeteg iskolai program volt a gyerekeknek, ezért azt kértem tőlük, hogy álmodják meg a célt, higyjék el és valósítsák meg. Ez így is lett. Nagyon büszke vagyok a csapatomra, óriásit küzdöttek a pályán és megérdemlik, hogy Ők képviseljék Magyarországot New Jerseyben." - mondta Sárközi Attila az ETO U12-es csapatának edzője.


Danone Cup 2017
Budapest, Régi Vasas Pálya
2017.06.10.

„A” Csoport eredményei:
ETO-UTE 1-0
ZTE-ETO 1-2
SZEOL-ETO 0-1
ETO-Plúto 4-2
Kaposvár-ETO 0-1

Döntő:
ETO-PAFC 0-0 (büntetőkkel 2-0)

Legjobb ETO góllövő: 4 találat Huszár Marcell (különdíj legjobb játékos)

A győri csapatot Sárközi Attila készítette fel, segítője Stark Péter volt.

További híreink

Final Fourba jutott az ETO Futsal U15!
U13: Ezüstérem a HUNGAST Kupán!

U13: Ezüstérem a HUNGAST Kupán!

U13-as csapatunk a hétvégén részt vett a két napos HUNGAST Kupán a Vasas Kubala Akadémia otthonában, és a döntőben a házigazdától csupán büntetőkkel alulmaradva ezüstérmet szerzett. A torna legjobb játékosa Huszár Marcell lett. Szép volt fiúk!

UP: Fölényes U14-es győzelem az Újpest ellen

UP: Fölényes U14-es győzelem az Újpest ellen

Kiütéses győzelmet aratott az U14-es csapatunk az Újpest ellen, amelyen Lacza Alex mesternégyest szerzett. U15-ös csapatunk elképesztően szerencsétlen vereséget szenvedett. Jäkl csapat szombathelyi sikerével ismét a dobogón.

Kiemelt támogatóink

Támogatóink