Fehér Miklós Labdarúgó Akadémia  |  ETO U16 Football Cup  |  Elérhetőségek

Pontosan egy hónap múlva rajtol a női felkészülés

Pontosan egy hónap múlva, július 10-én kezdi meg az ETO FC Győr női NB I-es csapata a felkészülést az új bajnoki szezonra. Dénes Andrással, a klub női szakágának vezetőjével arról beszélgettünk, milyen változások várhatók a győri lányok életében.

Pontosan egy hónap múlva rajtol a női felkészülés

Győrben szép hagyományai vannak a női labdarúgásnak, az elődök magasra tették számunkra a lécet, ezért is öröm, hogy a nemrég befejeződött szezonban is folytatódott az a több éve tartó folyamat, hogy a felnőtt csapat minden idényben néhány lépcsőfokkal magasabbra lép. Horváth Tamás csapata, a felnőttek esetében ez a bajnoki negyedik hely mellett a Förch Női Magyar Kupában ezüstérmet ért, de ugyanilyen fontos az is, hogy mindkét utánpótlás csapatunk, az U18 és az U15 is bronzérmet szerzett. Alkalmasint nem véletlen, hogy a két országos utánpótlás bajnokságban, az U19-ben és az U15-ben is ugyanaz a három csapat, az ETO, az MTK és a Ferencváros végzett a dobogón. Süle János és Lenzsér Zsolt munkájának az eredménye, hogy a fiataljaink a legszűkebb elitbe tartoznak.

Ahogy fejlődnek, és jobbnál jobb eredményeket érnek el a csapataink, egyre nehezebb lesz tartani a „mindig feljebb és feljebb” trendet.

Nem mondom, hogy könnyű lesz, de ez a célunk. Teljesen reálisnak tartom, hogy a 2017-2018-as szezonnak azzal az elvárással fussunk neki, hogy egyetlen csapatunk se végezzen ezüstérmesnél rosszabb pozícióban. Természetesen, mindez akkor realitás, ha már most, néhány nappal az előző bajnokság befejezése után is ezzel az igénnyel dolgozunk, és a következő tizenkét hónapban, ha munkáról van szó, ez lebeg majd a szemünk előtt.

Változásokról (is) hallani…

Amikor Győrbe „igazoltam”, és először beszéltem „hivatalosan” a lányokkal, azt mondtam nekik, röviden is megfogalmazható a célom: szeretném, ha mindenki irigyelné őket, ők pedig megtiszteltetésnek, kiváltságnak tartanák, hogy az ETO futballistái. Ahhoz, hogy elindulhassunk ezen az úton, valóban szükség volt, és még szükség is lesz néhány változásra. Átalakítottam a stábot. Horváth Tamás, akinek a neve ugyanúgy összeforrt az ETO női csapatával, ahogy Juhász Anitáé is, a jövőben szakmai igazgatóként felel azért, hogy a menedzsment által kialakított kereteket megtöltsük tartalommal. A női NB I-es csapatnál Lenzsér Zsolt veszi át az operatív irányítást, meggyőződésem, hogy ő óriási nyeresége lesz az egész magyar női labdarúgásnak. Mint ahogy, azt szeretném, ha az ETO edzői közül Takács János is bekapcsolódna a munkánkba: János az Egyesült Államokból hozzánk érkezett, felkészült szakember. Süle János marad a következő szezonra is az U19-es csapat edzője, az U16-hoz, a Lenzsér Zsolt által üresen hagyott kispadra viszont igazolnunk kell. Azt gondolom, megvan már a megfelelő jelölt, lesz a stábban női edző is. Pontosabb lett volna azt mondani, hogy a nagypályás stábban, mert az U16 alatti korosztályainkkal viszont lányok, Gődér Brigitta, Sárosi Csilla, Dénes Dorka és Halász Réka foglalkozik majd, sőt ez a kör biztos tovább bővül még. Egy nevet nem mondtam még, Mészár Krisztináét, akinek kulcsszerep jut a szakág napi működésében.

A személyi változások a munkában is újat hoznak?

Ez a szándékunk. Átalakítottam az edzések rendjét, méghozzá úgy, hogy a lányoknak a versenyidőszakban heti nyolc tréningje lesz. Ebből kettő délelőtti foglalkozás, ami viszont azt feltételezi, hogy a játékosok főtevékenysége a labdarúgás, és részt is tudnak ezeken venni. AZ ETO női csapatában korábban is voltak profi státusú labdarúgók, most tovább bővül ez a kör: a csapat meghatározó játékosai közül az érettségi előtt álló Fél Alexandra és Fél Patrícia a felkészülés rajtján kapja meg új szerződését. Két válogatott játékosunk elköszönt a csapattól, Németh Loretta Ciprusra, az Apollon Limasszolhoz szerződött, Öreg Cintia pedig Szombathelyre igazol, ha a Haladás megfelelő ajánlatot tesz érte. A távozókat is pótolandó, igyekszem tovább erősíteni az ETO-t: Sipos Lillát Győrben, vagy akár a magyar női futballban aligha kell bárkinek is bemutatni, és Pécsről is igazolunk egy gólerős támadót, Csötönyi Tímeát. Tími egyébként helyi kötődésű, ő tulajdonképpen hazatér a megyébe. Aláírt szerződésünk van már több külföldi játékossal is, nehéz megállni, hogy ne mondjak neveket, de őket a rajt előtt, megfelelő körítéssel szeretnénk bemutatni majd. Annyi persze elmondható, hogy hazájuk válogatottjában, illetve világtornákon rutint szerzett játékosokról van szó.

Ebere Orji, a Jet-Sol Liga aktuális gólkirálya, közöttük van?

Nincsen. Nem gondolom, hogy ne beszélhetnénk róla, valóban szerettem volna őt Győrbe hozni, mert extra képességű játékosnak tartom. Tárgyaltam vele is, az ügynökével is, aki szintén nagyon korrekt volt végig, amíg kapcsolatban álltunk. Elfogadható nagyságrendű pénzt kínáltam Orjinak, sőt még azt is, szívesen idehozom mellé Nigéria aktuális gólkirályát, ha ezzel tudom javítani a közérzetét. Egyetlen kikötésem volt, állapodjunk meg egy bizonyos időpontig, utána már nem tartom az ajánlatom. Ez nem történt meg, én lemondtam róla, de hál’ Istenek, elég széles a nemzetközi futballpiac.

Ott kezdtük a beszélgetést, hogy pontosan egy hónap múlva, július 10-én kezdődik a felnőtt csapat felkészülése. Mi árulható már el a programból?

Valóban a felnőtt csapat felkészülése kezdődik majd, de nem csak felnőttekkel. Az utánpótlás legjobbjai, korosztályos válogatottaink is velünk dolgoznak majd. Erős csapatok ellen kötöttünk le meccseket, játszunk az osztrák Neulengbachhal, Landhausszal és Erlaaval, a szlovák Slovan Bratislavával és talán a vágsellyeiekkel , Révfülöpön a Diósgyőrrel, illetve elutazunk egy osztrák magaslati edzőtáborba is. Szerintem minden feltétel adott ahhoz, hogy jól felkészített, erős csapattal vágjunk majd neki a bajnokságnak.

További híreink

Előnyre tennénk szert Diósgyőrben

Előnyre tennénk szert Diósgyőrben

Holnap 19:05 perckor az új DVTK Stadionban lép pályára női csapatunk a 3. helyért. Az előző két szezonban ugyancsak bronzmeccset játszottunk, de érmet még ez idáig nem sikerült szerezni. A miskolciak az ETO-hoz hasonlóan már az első élvonalbeli szezonjukban a dobogóért küzdhetnek – a két együttes eddigi találkozóin vegyes eredmények születtek, a piros-fehérek ellen egy győzelem, egy döntetlen és két vereség a mérlegünk. Horváth Tamás és csapata szeretne már az első mérkőzésen nyerni, hogy a hazai visszavágón a kezükben legyen a sorsuk.

JET-SOL Liga: ETO-FTC 2-2

JET-SOL Liga: ETO-FTC 2-2

Sipos duplájával először sikerült pontot szereznünk a listavezető ellen a rájátszás utolsó fordulójában. Külön öröm, hogy a 2002-es születésű Feketevízi Tímea személyében ismét újoncot avathattunk, és Fleck Nikolett hosszú térdsérülése miatt augusztus után újra pályára léphetett.

Magabiztos győzelem az MTK otthonában

Magabiztos győzelem az MTK otthonában

A JET SOL Liga rájátszásának 5. fordulójában Sipos és Süle szépségdíjas találataival már az első félidőben sikerült eldönteni a mérkőzést. Amellett, hogy a találkozó mindig presztízscsata, a mieink számára a pontszerzés volt a cél, hogy a helyosztót az ETO várja majd előkelőbb pozícióban.

Kiemelt támogatóink

Támogatóink