Fehér Miklós Labdarúgó Akadémia  |  ETO U16 Football Cup  |  Elérhetőségek

Bajnokavatás szép győzelemmel

6-2-re könnyedén nyert a Rába ETO Berettyóújfalun az NBI-es futsalbajnokság rájátszásának záró fordulójában. A Rába ETO hetedszer nyerte meg a futsal bajnoki címet a Felső-házban 13 pontos előnnyel végeztek az élen a Beri botlását kihasználó Dunaferr előtt.

Bajnokavatás szép győzelemmel

A lelátón foglalt helyet a rangadó előtt, ennek története egyszerű: az edző igazolása az U17-es igazolások között Győrben maradtak sajnálatos módon. A győriek spanyol edzője a hétvégén az U17-es Rába ETO irányítását támogatta az Üllői Final Fourban, ahol Juanra Calvo vezetőedzővel együtt az ETO korosztályos csapatával megnyerték az U17-es élvonalbeli futsalbajnokságot.

Teljesen más felfogásban kezdte a mérkőzést az ETO, ahogy azt megszoktuk a bajnoktól. Védekezéssel kezdtek, a félpályáig feltolt letámadásuk megzavarta a hazai Berettyót, pillanatok alatt három gólos vezetésig  jutottak, Alex gólja után Seidler duplázott a bal szélről (0-3).

A hazai időkérés után az MVFC felzárkózott játékban, de továbbra is az ETO irányított, de visszavett a tempóból, a győriek biztos előnyük birtokában okosan futsaloztak. A 13. percben mintaszerű támadás rajzolódott, gyorsan megforgatták a széleket, majd egy visszatett labdát Harnisch lőtt nagy erővel a hálóba (0-4).

Még mielőtt tovább nőtt volna a győri előny, a Beri támadói két győri hibát is kihasználtak, egy percen belül előbb Trencsényi, majd Magyar emelt a kivetődő Tóth felett a hálóba (2-4).

A hajrá a Berettyónak jobban sikerült két gólra visszajött a mecsbe a hazai csapat, érdeklődve vártuk a 2. félidőt.

A szünet után sokkal küzdelmesebb lett és kevesebb helyzetet hozott a rangadó.  Davide egy labdát blokkolva sérült meg hosszas ápolás után sérülten tért vissza a pályára.

Az ETO Alex duplázásával (hatalmas gólt lőtt a felső léc alá távolról (2-5)), majd a fiatal Sáhó Kristóf a 30. percben szerencsés kapuson megpattant bombájával a négy gólos különbség visszatért (2-6).

Sáhó amikor lehetőséget kapott a játékra góllal hálálta meg, ez így volt az Aramis és a Haladás csapatai ellen is.

A Berettyó a hátralévő perceket vészkapus játékkal töltötte, de nem sikerült tiszta helyzetet kialakítaniuk, az ETO jól védekezve megtartotta a 2-6-os eredményt a végső sípszóig.

Az MVFC a vereségével elbukta a bajnoki ezüstérmet (harmadik lett), mivel a Dunaferr 4-0-ra győzött az Aramis ellen, így a Dunaújváros lett a második. Az élvonalbeli futsalbajnokság gólkirálya 37 találattal a győri Alex Constantino lett.

Moga Flavius Lorant (MVFC megbízott edzője): A Győr a mai este sokkal jobb volt nálunk, jobban kihasználták a helyzeteket, az apró hibáinkat, gratulálok Nekik a Bajnoki Címhez, gratulálok Nekik a kupagyőzelemhez. Ez az ETO éve volt, de nem vagyunk csalódottak, csapatunk a tavalyhoz képest sokat lépett előre, ez a bronzérem úgy érzem megérdemelt.

Marcos Angulo (Rába ETO vezetőedzője): – Bár nem voltak itt az edzői papírjaim, így nem ülhettem a kispadon, s Juanra segített ki, boldog vagyok, hogy jól játszottunk és győztünk. Büszke vagyok a csapatra, a játékosainkra, nagyszerű szerepeltünk az egész idényben, megérdemelten nyertük meg a bajnokságot.

További híreink

ETO-MVFC futsal döntők menetrendje

ETO-MVFC futsal döntők menetrendje

Kitűzték a futsal bajnoki döntő időpontjait, 9 nap múlva indulnak a döntő és helyosztók. A Címvédő Rába ETO nyolcadszor nyerhet bajnokságot, ha trónfosztás lesz, akkor az MVFC negyedszer. Három nyert meccs kell a végső győzelemhez. Az M4Sport a döntő mindegyik találkozóját élőben közvetíti.

Döntőben az ETO!

Döntőben az ETO!

Sokan féltették az Alexet és Juanrát nélkülöző ETO-t a Veszprém ellen, de a többiek minden aggodalmat cáfolva magabiztosan győzték le a Veszprém együttesét és jutottak megérdemelten a futsal bajnoki döntőbe.

Rangadó eltiltásokkal

Rangadó eltiltásokkal

Hétfőn ETO-Veszprém futsal rangadó lesz a Győr Városi Egyetemi Sportcsarnokban, a futsal NBI Rájátszásának 9. fordulójában. Alex és Juanra sem játszik a Veszprém ellen, nehéz mérkőzésre lehet számítani.

Kiemelt támogatóink

Támogatóink