Fehér Miklós Labdarúgó Akadémia  |  ETO U16 Football Cup  |  Elérhetőségek

Nyert a címvédő Rába ETO Veszprémben

Bár többször öt góllal is vezetett már, végül háromra olvadt előnyük, végül fontos mérkőzést nyert a címvédő Rába ETO Veszprémben az élvonalbeli futsalbajnokság felsőházi rájátszásban.

Nyert a címvédő Rába ETO Veszprémben

Villám rajtott vett a címvédő, a győriek nagyon gyorsan vezetést szereztek, sőt a második perc elején már 0-2-t mutatott az eredményjelző. Seidler és Constantino talált egymás után Smidmajer hálójába (0-2). A két találat után is maradt a Rába-parti fölény, sokkal többet forgott veszélyben a hazai kapu, de kimaradtak a nagy vendéglehetőségek.

Egészen a 13. percig, ekkor Harnisch növelte háromra a győri előnyt (0-3), majd 25 másodperccel az első játékrész vége előtt Drahovsky is a kapuba talált (0-4), így rendkívül megnyugtató előnnyel vonulhattak pihenőre a zöld-fehérek.

Szünet után egy percre sem volt szükségük a vendégeknek előnyük növelésére, Constanino lőtt kapufás gólt a 21. percben (0-5).

A 22. percben büntetőhöz jutott az 1. FCV, Tart vágták fel, a hatos vonalról Finta nem hibázott, (1:5).

Jött az ETO válasza a 24. percben, Drahovsky fejezett be egy villámgyors akciót, (1-6).

Itt mutatta meg a Veszprém, hogy mekkora szívvel tudnak küzdeni. Nem adták fel, a 28. percben Tar szerzett erőszakosan labdát, amelyet Püspök továbbított a vendégkapuba (2-6).

A szünet után megtalálta a góllövő cipőjét a hazai csapat is, s bár volt, hogy öt találattal is vezetett már a Rába, a hajrában meglepetésre két gólra feljött a Veszprém.

A 35. percben a hazaiak ismét tehetetlenek voltak, Harnisch szerzett újabb győri gólt (2-7), ám a hajrára komolyan felszívták magukat. Püspök rögtön válaszolt szépségdíjas kapás-bombát küldve Tóth hálójába, 36. perc: (3-7).

A bakonyiak beszorították vetélytársukat, a győriek többször is az utolsó pillanatban mentettek.

A 37. percben azonban újra eredményes volt az eksztázizsban játszó Veszprém, egy támadás végén Constantino a gólvonalról már csak beljebb tudta segíteni a labdát, öngól, (4:7).

A 39. percben Tatai vágta szép csel után a kapuba a játékszert, (5:7).

Tombolt a szépszámú publikum, ám a hazaiaknak már nem maradt ideje folytatni az álomhajrát. EHhhez még hozzájött, hogy a végén ráadásul Fintát kezezés miatt kiállították.

A végeredményt a 40. percben Seidler állította be. 5-8-ra, végül hárommal nyert a második félidőben a védekezésre kevesebb figyelmet fordító ETO és tartja biztosan pozícióját a Felsőház élén.

Madarász János: - Azt ígértem, oroszlánként fogunk küzdeni, ezt megtettük. Az első félidő kicsit bosszant, könnyű gólokat kaptunk. A második játékrészben szívvel kompenzáltuk a minőségbeli különbséget. Büszke vagyok, hogy el tudtuk bizonytalanítani a Győrt. Fel kell emelni a fejet, ha a folytatásban így játszunk, komoly reményeink lehetnek.

Lopez Angulo: - Úgy tűnt, könnyű meccsünk lesz, a fiatalokat is pályára küldtem. A végén a Veszprém bebizonyította, hogy sosem adja fel, gratulálok nekik!

FC Veszprém-Rába ETO 5-8 (0-4)

Veszprém, NB I-es felsőházi rájátszás, 300 néző. V.: Zimonyi, Deme.
Veszprém: Schmidmajer - Tatai, Tar, Boromisza G., Boromisza D. Cs.: Spandler, Erdősi, Petróczi, Gulyás, Püspök, Finta. Edző: Madarász János. 

ETO: Tóth Gy. - Davide, Alex, Juanra, Seidler. Cs.: Matkovics, Papp B., Gémesi, Harnisch, Vas Á., Sáhó, Drahovsky, Bognár B., Tama.Edző: Marcos Angulo.
Gsz.: Finta (22., büntetőből), Püspök (28., 36.), Alex (37., öngól), Tatai (39.), ill. Seidler (1., 40.), Davide (2.), Harnisch (13., 35.) , Drahovsky (20., 25.), Alex (21.).

Kiállítva: Finta (40.).

Forrás: kisalfold.hu | vaol.hu – Fotó: Balogh Ákos

További híreink

FCup Final: ESTE Rába ETO-Sporting elődöntő

FCup Final: ESTE Rába ETO-Sporting elődöntő

Varázslat vagy papírforma? Eljött a nagy nap a hétszeres magyar bajnok számára, a csoda immár valóság! Este 18 órakor történetének első BL elődöntőjét játssza a Rába ETO a tavalyi ezüstérmes portugál bajnok Sporting CP ellen. A mérkőzést az M4Sport élőben közvetít.

Kezdődik a BL Final Four

Kezdődik a BL Final Four

Pénteken az elődöntőkkel startol a zaragozai UEFA Futsal Cup Final Four, történetében először magyar résztvevővel, a Rába ETO-val! A győriek a Sportinggal játszanak a döntőbe jutásért pénteken 18 órakor. A mérkőzést az M4Sport is közvetíti.

Győzelemmel hangolt az ETO a BL-re

Győzelemmel hangolt az ETO a BL-re

FCV-ETO 3-4. Két gólos győri előny után hiába szépített az FCV a szünet után, az ETO ellentmondást nem tűrően játszva három gólra növelte előnyét. A hajrában a vészkapus játékra váltott hazaiak, hamar betaláltak a 2. félidőben több bravúrt is bemutató Klcso kapujába, de csak kozmetikázni tudták az eredményt, az utolsó percben. Az ETO magabiztos győzelemmel átvette a ’B’ Csoport vezetését.

Kiemelt támogatóink

Támogatóink